Vis studentum.no som: Mobil

Hud- og kroppsterapi

Hudpleieakademiet
Sammendrag
Heltid/deltid
Heltid: 1 år Deltid: 2 år
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: Løpende opptak
Ja

Hud- og kroppsterapi

hudpleieutdanning - hudpleierutdanning ved hudpleieakademiet

Hud- og kroppsterapi – En internasjonal hudpleieutdannelse

Drømmer du om en karriere innen skjønnhet og velvære? Trives du i et sosialt yrke, hvor du omgås og jobber med mennesker? Da kan en utdannelse innen hud- og kroppsterapi på Hudpleieakademiet være riktig valg for deg.

Hudpleiestudiet går på fulltid, fra slutten av august til slutten av juni, eller på deltid over to år. Innholdsmessig og fagmessig er kveldsstudiet og dagstudiet identiske, og de er begge godkjent av Cidesco. Cidesco er den mest kjente internasjonale standarden innen hudpleiefaget, og er meget anerkjent i svært mange land. Hudpleieakademiet følger Cidescos fagplan, noe som gir studentene høy faglig nivå i bransjen.

Ved studiets slutt avlegges både skoleeksamen, Cidescoeksamen, samt offentlige eksamener. 

Start din egen karriere som hud- kropp- og spaterapeut

Utdannelsen ved Hudpleieakademiet er en praktisk og yrkesrettet utdannelse. Utdannelsen gir studentene et høyt faglig nivå og gjennomføres med teoretisk og praktisk undervisning. Dette gjør at studentene etter endt utdannelse kan starte egen karriere som hud-, kropp- og spaterapeut.

Hudpleiemarkedet er i sterk vekst. Med utdanning som profesjonell hudterapeut har du gode jobbmuligheter, både nasjonalt og internasjonalt, i en spennende bransje.

Skolen har et godt samarbeid med mange aktører i bransjen, og mange av landets største klinikker og spa foretrekker å ansette terapeuter fra Hudpleieakademiet. Gjennom skoleåret vil elevene kontinuerlig motta informasjon om ledige stillinger og andre spennende muligheter som finnes. 

utdanning hudpleier

Lokaler og miljø på Hudpleieakademiet

Hudpleieakademiet har store, lyse og funksjonelle lokaler sentralt i Oslo. Skolen ligger i Fredensborgveien 24, midt i Oslo sentrum med kort vei til offentlig kommunikasjon.

Hudpleieakademiet gjør sitt beste for at studentene skal trives på skolen, og for at skolemiljøet skal være stimulerende og positivt. Dette er særlig viktig da man som elev jobber tett på hverandre med ulike behandlinger. 

Hva lærer jeg på Hudpleieakademiet?

Gjennom utdannelsen vil du få en grundig innføring i både hud- og kroppsbehandlinger samt andre relevante og spennende behandlinger.

Videre studier/jobbmuligheter

Ved Hudpleieakademiet får du en omfattende utdannelse som hud- og kroppsterapeut. Markedet har i flere år vært i sterk vekst og har i dag utviklet seg til en etablert bransje både i Norge og utlandet. Det er stor etterspørsel etter godt kvalifiserte fagfolk og mange av skolens uteksaminerte studenter blir ansatte i salonger og spa over hele landet.

Ved å ta denne praktiske og yrkesrettede utdannelsen vil du få dyptgående kunnskap om hud, kropp- og spaterapi, som gir deg svært gode yrkesmessige forutsetninger.

Du vil få et bredt faglig fundament som vil gi deg mange muligheter på arbeidsmarkedet, som for eksempel:

 • jobbe i salong eller på spa i Norge eller utlandet
 • starte som selvstendig næringsdrivende
 • jobbe for produktleverandører som konsulent, kundeveileder eller innen salg
 • kursholder
 • parfymeri
 • apotek
 • samarbeide med hudlege

Opptakskrav/Søknad

Hudpleieakademiet har ingen spesifikke opptakskrav, men har en nedre aldersgrense på 18 år. Interesse og motivasjon hos elevene vektlegges.

I løpet av opptaksprosessen inviterer Hudpleieakademiet alle søkere til et felles informasjonsmøte. På dette møtet vil skolen og utdannelsen presenteres og man vil få en omvisning i skolens lokaler.

Hudpleieakademiet anbefaler alle å delta på informasjonsmøtet, da de ønsker at studentene er fullt ut klar over utdannelsens innhold og hva som forventes av skolen og studentene i løpet av skoleåret. Man vil få mye nyttig informasjon, samt mulighet til å stille eventuelle spørsmål om utdanningen. 

Studiefakta, Tittel m.m

Internasjonalt godkjent Hud- og kroppsterapeut.

Faglig innhold

Gjennom utdannelsen ved Hudpleieakademiet vil du få en grundig innføring i både hud- og kroppsbehandlinger samt andre relevante og spennende behandlinger. 

Du vil få praktisk trening i blant annet:

 • Ansiktsbehandling
 • Kroppsbehandling
 • Manikyr
 • Pedikyr
 • Make-up
 • Farging og forming av vipper og bryn
 • Hårfjerning
 • Apparatlære
 • Spa

I tillegg vil du få god teoretisk forståelse for temaer som:

 • Dermatologi
 • Anatomi og fysiologi
 • Kosmetisk kjemi
 • Ernæring
 • Hygiene og mikrobiologi
 • Praksisrelatert teori
 • Elektrisitet
 • Kommunikasjon og samhandling
 • Økonomi
 • Øvrige kurs (førstehjelp, produktkurs++)

Kostnader

Studieavgiften er kr 116 900.

Studieavgiften er delt opp i ett påmeldingsgebyr pålydende kr 4 500 og to semesteravgifter à kr 56 200. Skolen kan tilby gode rentefrie nedbetalingsløsninger.

Hudpleieakademiet er godkjent av Statens Lånekasse for lån og stipend.

Studieavgiften inkluderer undervisning, et arbeidsantrekk, skolens kompendier og eksamensavgift for skoleeksamen og cidescoeksamen. Studieavgiften dekker ikke skolebøker, noe anbefalt studieutstyr og hvite helsesko.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Hud- og kroppsterapi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Hudpleieakademiet

Hudpleieakademiet

Hudpleieakademiet 

Er du interessert i helse, skjønnhet og velvære, og liker å omgås og jobbe med mennesker? Da kan Hudpleieakademiet være riktig valg for deg. Her tilbys Internasjonal hudpleieutdannelse som både heltids- og deltidsstudium, begge godkjent av CIDESCO.

Norges største skole innen hud- og kroppsterapi

Hudpleieakademiet er Norges største privatskole innen hud- og kroppsterapi. Velger du Hudpleieakademiet, vil du få dyptgående kunnskap om hud, kropp og ulike behandlinger. Et CIDESCO-diplom – som er anerkjent som det mest avanserte sertifikatet innen skjønnhet og velvære – gir også svært gode yrkesmessige forutsetninger.

Hudpleieakademiet tilbyr en Internasjonal hudpleieutdannelse. Utdanningen gir rett til støtte fra Lånekassen. Studiet gir et bredt faglig fundament for en fremtid som hud- og kroppsterapeut. Les mer om studiet her.

6 grunner til å velge Hudpleieakademiet

 • Du får en profesjonell utdanning av høy kvalitet og med internasjonal standard
 • Uteksaminerte studenter fra Hudpleieakademiet er attraktive på arbeidsmarkedet
 • Skolen har et stort faglig nettverk – som kan bringe med seg mange fordeler for jobb etter studier
 • Studiet gir mange og varierte jobbmuligheter: Her kan man nevne salonger og spa både i Norge og i utlandet, samt å starte egen virksomhet i form av hudpleiesalong eller klinikk
 • Du får avlegge CIDESCO-eksamen
 • Skolen har både læring og trivsel i fokus!

studere hudpleie på hudpleieakademiet

Rektor ved Hudpleieakademiet har dessuten følgende råd til deg som vil studere hudpleie:

"Dra og besøk skolen du vurderer! Det å møte lærerne og se lokalene gir større trygghet i skolevalget. Her får du en smakebit på hva som venter deg, og kan lettere vurdere om utdanningen er noe for deg. Du bør også kontakte bransjen for å høre om skolen du vurderer vil gi deg kompetansen de etterspør."

Et variert og spennende yrke – i sosiale omgivelser

Velvære kan oversettes med mental og fysisk helse og lykke – en tilstand hud- og kroppsterapi kan gi. Som hud- og kroppsterapeut jobber du tett med mennesker, i en variert og spennende hverdag. Du kan både samarbeide med hudleger, apotek og store produktleverandører, som for eksempel konsulent, kundeveileder eller kursholder. Hudpleie er et voksende marked, hvor etterspørselen etter kvalifiserte fagfolk er stor. 

Heltids- og deltidsstudium

Den internasjonale hudpleieutdannelsen ved Hudpleieakademiet tilbys som både dag- og kveldsundervisning, og går over henholdsvis ett eller to år. Innholdsmessig er studiene helt like, og de er begge godkjent av CIDESCO. Du velger heltidsstudium eller deltidsstudium ut fra hva som passer deg best.

Skolen legger stor vekt på at undervisningen skal være av høy kvalitet, slik at man skal ha gode forutsetninger for å innfri eksamenskravene. Lærerkreftene ved Hudpleieakademiet består av en rekke dyktige fagpersoner med god erfaring på hver sine fagfelt. Skolen gjør sitt ytterste for til en hver tid å ha den beste fagkompetansen slik at studentene blir godt kvalifisert til å jobbe i hudpleiebransjen.

Dersom du er interessert i velvære og skjønnhet, og ønsker å kunne påvirke mennesker på en positiv og behagelig måte, er en utdannelse i hud- og kroppsterapi midt i blinken for deg!

Vis alle utdanninger fra Hudpleieakademiet

Kontaktinformasjon til Hudpleieakademiet

Hudpleieakademiet

Fredensborgveien 24, bygg P
0177 Oslo

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4,6

Basert på 7 omtaler

Iren Kristiansen
(4)
Jasmin aa.
(5)
Jeg ELSKET dette studiet fra dag en. Lærerne med sin enorme kunnskap i faget, deres varme, gode humor og evnen til å se hver elevs behov, gjorde dette året til et av mine beste studieår. Har man ambisjoner om å bli en dyktig hudterapeut, og jobber for det, ja så blir du det på Hudpleieakademiet! Anbefales på det varmeste.
Tine
(5)
Kjempe god skole med fantastiske og flinke lærere! Hadde to super fine år, og savner klassen og lærerne.
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Hud- og kroppsterapi:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(4,6)
Basert på 7 omtaler