Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Spilldesign

Bachelor i Spilldesign - Westerdals

 Vil du utvikle underholdningsspill, virtuell film og interaktive produksjoner?

Dataspill kan skape opplevelser, historier og følelser som man ikke får gjennom andre medier.

I dagens kreative industri er man ofte på utkikk etter det absolutt nyeste og innen teater, eventer, film, musikk, visualisering, utdanningssektoren, reklame og forskning ønsker man å samarbeide med spilldesignere, da de ser hvor sterke følelser interaktive opplevelser kan skape. Dette gjør spilldesignere til et verdifullt tilskudd til andre bedrifter og fremtidige arbeidsplasser.

Hva lærer jeg?

Som student ved bachelorprogrammet i spilldesign lærer du å designe og skape spill ved å ha ansvar for spillets konsept, regler, mekanismer og historiefortelling. Gjennom studiet jobber du med reelle prosjekter hvor du designer og utvikler enkeltdeler av et spill, som level design, oppsett til kontroller og meny/UI, men også andre deler av spillproduksjonen, som presentasjon, prototyping og dokumentasjon. Gjennom studiet vil du lage flere ferdige spill.

En spilldesigner må kunne forstå og analysere andres spillopplevelser og trender i bransjen. Spilldesigneren kan ikke bare tenke som en «gamer», men må kunne kommunisere sin visjon til kunstnere, programmerere, produsenter, markedsførere og andre som er involvert i utviklingsprosessen. En spilldesigner har en sentral plass i et utviklingsteam og må være god til å motivere andre og å kommunisere effektivt, både muntlig og skriftlig. Du må vite hva du vil, men også passe på at visjonene dine har rom for andres ideer, og også har spillerens opplevelse for øye.

For å definere essensen i et spillkonsept, må man kunne tenke abstrakt, men for å kunne avgjøre om et spill kan realiseres med tilgjengelig ressurser og teknologi, må man også kunne konkretisere egne og andres ideer ned til minste detalj. Som spilldesigner gir du resten av teamet det de trenger av informasjon, ressurser og oppfølging, og er ansvarlig for helheten i spillet. Dette handler blant annet om å sørge for at spillet er balansert, forståelig og engasjerende for målgruppen.

KARRIERE

Spillindustrien her til lands er i sterk vekst og åpner opp nye karrieremuligheter for studenter som er aktive og søkende. Studiet og skolen har tett dialog med lokale og internasjonale næringsaktører og spillselskap, for å vite hvilken kompetanse de er på utkikk etter. Vi har også foredragsholdere og emneansvarlige fra spillbransjen, fra selskaper som Artplant, Hyper Games, Ravn Studio, Krillbite, DICE, Megapop, Kahoot, LucasArts, Futuregroup og Funcom.

Etter en fullført bachelorgrad i spilldesign kan du, i tillegg til spilldesigner, blant annet jobbe som:

  • Level Designer / Worldbuilder Artist
  • System / Economy designer
  • Gameplay Scripter / Designer
  • Content / Level designer
  • Art Production Manager / Technical Artist
  • Technical / Mechanics designer
  • QA / Playtesting

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse

NB! Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng).

Kostnader

49 200 kr per semester (med forbehold om endringer).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Spilldesign.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania Westerdals

Westerdals

Westerdals | Høyskolen Kristiania

Westerdals er nå en del av Høyskolen Kristiania, etter at Høyskolen Kristiania kjøpte Westerdals Oslo ACT i mars 2017. Westerdalsnavnet videreføres i fagområdene Design og kommunikasjon, Film og medier, og Musikk og scene. Westerdalskulturen med opptaksprøver og et høyt kreativt nivå videreføres også.

Historie

Putti Westerdal startet Westerdals Reklameskole i 1965 som tilbød kveldskurs i typografi, layout og collage. Tilbudet ble gradvis utvidet til kjente linjer som Art Direction og tekst og skribent. Fra 2002 het skolen Westerdals School of Communication, etter at Westerdals PR-skole kjøpte opp «Skolen for grafisk design» og «Wolff reklame- og designskole». I 2010 ble Westerdals rangert som en av verdens ti beste kommunikasjonsskoler av YoungGuns Schools of the Decade.

I 2011 ble Westerdals godkjent som høyskole av Utdanningsdirektoratet, og tok navnet Westerdals Høyskole. I 2012 kjøpte NITH høyskolen og i 2014 fusjonerte Westerdals Høyskole med de tidligere høyskolene NISS og NITH.  Sammen fikk de navnet Westerdals Oslo ACT.Les mer om Westerdals Oslo ACT i Dagens Næringsliv-artikkelen «Drømmefabrikken».

I 2017 ble Westerdals Oslo ACT kjøpt opp av Høyskolen Kristiania, som er en akkreditert høyskole med solid økonomi. Høyskolen er eid av en stiftelse, noe som betyr at alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Hos oss lærer du å gjøre ideer levende

Kreativitet er alt. Stoffet alt nytt lages av. Det er innovasjoner, kunst og ideer som forandrer hvordan vi tenker, kommuniserer og transformerer verden rundt oss. Uansett hva vi skal leve av fremover, er kreativitet avgjørende.

Men også kreativitet trenger retning og pleie. Westerdals utdanner de mest kreative talentene i landet, og hjelper deg å dyrke, utvikle og perfeksjonere din lidenskap og dine evner. Enten du drømmer om å bli grafisk designer, stylist, journalist, spilldesigner, filmskaper eller noe helt annet. Kanskje låtskriver? Vi vet hva som skal til for at du får drømmejobben!

Vår pedagogiske filosofi og faglige tilnærming handler om at du skal lykkes, både på eksamen og i arbeidslivet. På Westerdals lærer du å gjøre ideer levende. Det er det kreativitet i bunn og grunn handler om: at ideer blir til virkelighet.

Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania Westerdals

Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania Westerdals

Høyskolen Kristiania Westerdals

Christian Krohgs gate 32
0186 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Spilldesign:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!