Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
1 år
Årsstudium
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Musikkproduksjon

årsstudium i musikkproduksjon

 Vil du bli lydtekniker eller musikkprodusent?

Bli en skapende og utøvende aktør i musikkbransjen. På dette studiet lærer du innspilling, redigering, miks og mastring av ulike sjangre fra mono til surround, samt lydavvikling på konserter og eventer.

Dette er en årsenhet i musikkproduksjon og vi tilbyr også et toårig påbyggingstudium. Etter fullført årsenhet kan du søke opptak til påbyggingen som til sammen gir deg en bachelorgrad

Hva lærer jeg?

Årsenheten i musikkproduksjon er et selvstendig avsluttende program med eget vitnemål.

Programmets emneutvalg er sammensatt med sikte på å gi studenten en best mulig grunnkompetanse innen fagfeltet for både videre høyskolestudier, eller som et grunnlag for assistent- og rekrutteringsstillinger innen kulturbransjene. Praksis og teori går hånd i hånd gjennom hele studieforløpet hvor du lærer både grunnleggende teori og hvordan musikkstudioet og konsertsystemer fungerer i praksis. For detaljert oversikt kan du se vår studieplan.

Musikkproduksjon er et utøvende og skapende kunsthåndverk. Studentene lærer og erfarer hvordan musikk skapes gjennom utforskning av utviklingsprosesser og metoder fra idé til endelig produkt. Gjennom bruk av musikk- og lydteknologi har kunsthåndverket også et sterkt utøvende element som i vesentlig grad former det endelige produkt.

Karriere

Årstudium i musikkproduksjon kvalifiserer for assistent- og rekrutteringsstillinger innen kulturbransjene og lydfeltet, eller videre studier på høyskolenivå.

Med en bachelor i musikkproduksjon kan du blant annet ende opp med å

  • bli musikkprodusent
  • jobbe med live-lyd
  • starte ditt eget selskap

Flere av våre tidligere studenter driver i dag sine egne plateselskaper.

Musikkproduksjonsstudiet hos oss har røtter helt tilbake til da vi het Norsk Lydskole i 1984. Vi har derfor lang erfaring i faget, og er velkjent i bransjen.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse

NB! Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve.

Studiefakta, Tittel m.m

Årsenhet (60 studiepoeng).

Kostnader

49 200 kr pr semester (med forbehold om endringer).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Musikkproduksjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania Westerdals

Westerdals

Westerdals | Høyskolen Kristiania

Westerdals er nå en del av Høyskolen Kristiania, etter at Høyskolen Kristiania kjøpte Westerdals Oslo ACT i mars 2017. Westerdalsnavnet videreføres i fagområdene Design og kommunikasjon, Film og medier, og Musikk og scene. Westerdalskulturen med opptaksprøver og et høyt kreativt nivå videreføres også.

Historie

Putti Westerdal startet Westerdals Reklameskole i 1965 som tilbød kveldskurs i typografi, layout og collage. Tilbudet ble gradvis utvidet til kjente linjer som Art Direction og tekst og skribent. Fra 2002 het skolen Westerdals School of Communication, etter at Westerdals PR-skole kjøpte opp «Skolen for grafisk design» og «Wolff reklame- og designskole». I 2010 ble Westerdals rangert som en av verdens ti beste kommunikasjonsskoler av YoungGuns Schools of the Decade.

I 2011 ble Westerdals godkjent som høyskole av Utdanningsdirektoratet, og tok navnet Westerdals Høyskole. I 2012 kjøpte NITH høyskolen og i 2014 fusjonerte Westerdals Høyskole med de tidligere høyskolene NISS og NITH.  Sammen fikk de navnet Westerdals Oslo ACT.Les mer om Westerdals Oslo ACT i Dagens Næringsliv-artikkelen «Drømmefabrikken».

I 2017 ble Westerdals Oslo ACT kjøpt opp av Høyskolen Kristiania, som er en akkreditert høyskole med solid økonomi. Høyskolen er eid av en stiftelse, noe som betyr at alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Hos oss lærer du å gjøre ideer levende

Kreativitet er alt. Stoffet alt nytt lages av. Det er innovasjoner, kunst og ideer som forandrer hvordan vi tenker, kommuniserer og transformerer verden rundt oss. Uansett hva vi skal leve av fremover, er kreativitet avgjørende.

Men også kreativitet trenger retning og pleie. Westerdals utdanner de mest kreative talentene i landet, og hjelper deg å dyrke, utvikle og perfeksjonere din lidenskap og dine evner. Enten du drømmer om å bli grafisk designer, stylist, journalist, spilldesigner, filmskaper eller noe helt annet. Kanskje låtskriver? Vi vet hva som skal til for at du får drømmejobben!

Vår pedagogiske filosofi og faglige tilnærming handler om at du skal lykkes, både på eksamen og i arbeidslivet. På Westerdals lærer du å gjøre ideer levende. Det er det kreativitet i bunn og grunn handler om: at ideer blir til virkelighet.

Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania Westerdals

Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania Westerdals

Høyskolen Kristiania Westerdals

Christian Krohgs gate 32
0186 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Musikkproduksjon:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!