Vis studentum.no som: Mobil

Maske- og hårdesign

Høyskolen Kristiania Westerdals
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Maske- og hårdesign

Bachelor i maske- og hårdesign - Westerdals

 Vil du jobbe med spesialeffekter, hår og makeup?

Med en bachelorgrad i maske- og hårdesign lærer du spesialeffekter, makeup og hår for TV, film, teater og mote gjennom å designe karakterer fra bunnen av. Westerdals er eneste skole i Norge som tilbyr en bachelorgrad i maske- og hårdesign. Studieprogrammet er svært praktisk og du jobber med virkelige prosjekter innen film, teater og TV-bransjen og med andre fagretninger på skolen. Fagpersonalet er alle aktive innen sine felt.

Hva lærer DU?

Du benytter håndverkstradisjoner og metoder fra maskørfaget, i tillegg til nye materialer, redskaper og metoder, for å designe, fremstille og påføre uttrykket.

Som maske- og hårdesigner jobber du med rolle- og manus­analyse så vel som kunst og kultur – historisk og i samtid. Du får en bred innføring i film, teater, kunst- og kulturhistorie.

kARRIERE

Maske- og hårdesigneren jobber tradisjonelt innen scenekunsten, men er i dag også en nødvendig ressurs i kunstneriske team som arbeider med audiovisuell fortelling innen film og tv.

Bachelor i maske- og hårdesign skal bidra til å styrke kvaliteten på arbeid med karakter-, maske- og hårdesign ved scenekunst, film og mote og annen kulturell aktivitet i spenningsfeltet mellom kunst og kreative næringer i Norge.

I sum skal dette sikre en sluttkompetanse som setter den uteksaminerte studenten i stand til å finne arbeid innen et bredt bransjefelt som omfatter blant annet teater, opera, ballett, film, tv, musikkbransje, eventbransje, mote og kunst. I dette feltet skal den ferdige maske- og hårdesigneren være en naturlig deltaker i kunstneriske team med ansvar for å designe, bygge og påføre uttrykk som gir karakteren liv, og som gir skuespillere og aktører hjelp og motstand i karakterutviklingen ved å bistå med tolkning, referanser og begrunnede designforslag. Maske og hårdesigneren fullfører og løfter det visuelle uttrykket.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Y-veien: Svennebrev i frisørfaget eller maskør- og parykkmakerfaget
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse

NB! Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng).

Kostnader

49 200 kr pr semester (med forbehold om endringer).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Maske- og hårdesign.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania Westerdals

Westerdals

Westerdals | Høyskolen Kristiania

Westerdals er nå en del av Høyskolen Kristiania, etter at Høyskolen Kristiania kjøpte Westerdals Oslo ACT i mars 2017. Westerdalsnavnet videreføres i fagområdene Design og kommunikasjon, Film og medier, og Musikk og scene. Westerdalskulturen med opptaksprøver og et høyt kreativt nivå videreføres også.

Historie

Putti Westerdal startet Westerdals Reklameskole i 1965 som tilbød kveldskurs i typografi, layout og collage. Tilbudet ble gradvis utvidet til kjente linjer som Art Direction og tekst og skribent. Fra 2002 het skolen Westerdals School of Communication, etter at Westerdals PR-skole kjøpte opp «Skolen for grafisk design» og «Wolff reklame- og designskole». I 2010 ble Westerdals rangert som en av verdens ti beste kommunikasjonsskoler av YoungGuns Schools of the Decade.

I 2011 ble Westerdals godkjent som høyskole av Utdanningsdirektoratet, og tok navnet Westerdals Høyskole. I 2012 kjøpte NITH høyskolen og i 2014 fusjonerte Westerdals Høyskole med de tidligere høyskolene NISS og NITH.  Sammen fikk de navnet Westerdals Oslo ACT.Les mer om Westerdals Oslo ACT i Dagens Næringsliv-artikkelen «Drømmefabrikken».

I 2017 ble Westerdals Oslo ACT kjøpt opp av Høyskolen Kristiania, som er en akkreditert høyskole med solid økonomi. Høyskolen er eid av en stiftelse, noe som betyr at alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Hos oss lærer du å gjøre ideer levende

Kreativitet er alt. Stoffet alt nytt lages av. Det er innovasjoner, kunst og ideer som forandrer hvordan vi tenker, kommuniserer og transformerer verden rundt oss. Uansett hva vi skal leve av fremover, er kreativitet avgjørende.

Men også kreativitet trenger retning og pleie. Westerdals utdanner de mest kreative talentene i landet, og hjelper deg å dyrke, utvikle og perfeksjonere din lidenskap og dine evner. Enten du drømmer om å bli grafisk designer, stylist, journalist, spilldesigner, filmskaper eller noe helt annet. Kanskje låtskriver? Vi vet hva som skal til for at du får drømmejobben!

Vår pedagogiske filosofi og faglige tilnærming handler om at du skal lykkes, både på eksamen og i arbeidslivet. På Westerdals lærer du å gjøre ideer levende. Det er det kreativitet i bunn og grunn handler om: at ideer blir til virkelighet.

Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania Westerdals

Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania Westerdals

Høyskolen Kristiania Westerdals

Christian Krohgs gate 32
0186 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Maske- og hårdesign:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!