Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Interiørarkitektur

bachelor i interiør - westerdals

Bachelor i Interiørarkitektur

På Bachelor i interiørarkitektur lærer du å planlegge og gjennomføre interiørprosjekter for offentlige og private bedrifter, samt private kunder.

Graden handler om opplevelser, estetikk og funksjonalitet. I en tid der vi flommer over av interiørtrender og dekor, er det viktig å forstå skillet mellom hvordan en vanlig forbruker forholder seg til egen innredning i sitt private hjem, og hvordan den profesjonelle interiørarkitekten arbeider med rom og romopplevelse.

Er du opptatt av bærekraftig design og interiørarkitektur, samt teoriene som ligger bak, er dette studiet for deg. Vår kjennskap til markedet og bransjen har vist at kunnskap om og erfaring med hvordan interiørprosjekter gjennomføres, er stadig mer ettertraktet.

Hva lærer jeg?

Med en bachelor i interiørarkitektur skal du bli en reflektert utøver av faget, med gode grunnholdninger til miljø og universell utforming, samt høy grad av etisk bevissthet og samfunnsansvar.

Teorien fra pensumbøkene kombineres med workshops, prosjekter og individuelle oppgaver der du får jobbe praktisk med tenkte og reelle kundeoppdrag fra offentlige og private bedrifter så vel som private kunder.

Kommunikasjon er også et viktig stikkord. En stor del av det praktiske arbeidet handler om å gjennomføre prosjekter sammen med andre, enten vedkommende er en kunde, en selger, en håndverker, en kollega eller en bruker.

Karriere

En bachelor i interiørarkitektur gir deg en praktisk og teoretisk utdanning innen fagområdet interiørarkitektur, og kunnskap om kreative designprosesser. Du lærer deg håndverksmessige ferdigheter som digital tegning og designverktøy, som gir deg mulighet til å søke på stillinger ved interiørarkitektkontorer og arkitektkontorer.

Din spesialkompetanse vil være bærekraftig design, kreative metoder og prosjektstyring. Med en bachelorgrad kan du også søke videre på master i interiørarkitektur både i Norge og i utlandet.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse

OBS: Begrenset antall studieplasser

Bachelor i Interiørarkitektur har et begrenset antall studieplasser.

Dersom det er flere kvalifiserte søkere enn antall studieplasser etter søknadsfristen 15. april, vil søkere bli rangert basert på konkurransepoeng. Det er dermed viktig at du før 1. juli har lastet opp all dokumentasjon slik at vi kan beregne karakterpoengene dine.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng).

Kostnader

49 200 kr per semester (med forbehold om endringer).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Interiørarkitektur.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania Westerdals

Westerdals

Westerdals | Høyskolen Kristiania

Westerdals er nå en del av Høyskolen Kristiania, etter at Høyskolen Kristiania kjøpte Westerdals Oslo ACT i mars 2017. Westerdalsnavnet videreføres i fagområdene Design og kommunikasjon, Film og medier, og Musikk og scene. Westerdalskulturen med opptaksprøver og et høyt kreativt nivå videreføres også.

Historie

Putti Westerdal startet Westerdals Reklameskole i 1965 som tilbød kveldskurs i typografi, layout og collage. Tilbudet ble gradvis utvidet til kjente linjer som Art Direction og tekst og skribent. Fra 2002 het skolen Westerdals School of Communication, etter at Westerdals PR-skole kjøpte opp «Skolen for grafisk design» og «Wolff reklame- og designskole». I 2010 ble Westerdals rangert som en av verdens ti beste kommunikasjonsskoler av YoungGuns Schools of the Decade.

I 2011 ble Westerdals godkjent som høyskole av Utdanningsdirektoratet, og tok navnet Westerdals Høyskole. I 2012 kjøpte NITH høyskolen og i 2014 fusjonerte Westerdals Høyskole med de tidligere høyskolene NISS og NITH.  Sammen fikk de navnet Westerdals Oslo ACT.Les mer om Westerdals Oslo ACT i Dagens Næringsliv-artikkelen «Drømmefabrikken».

I 2017 ble Westerdals Oslo ACT kjøpt opp av Høyskolen Kristiania, som er en akkreditert høyskole med solid økonomi. Høyskolen er eid av en stiftelse, noe som betyr at alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Hos oss lærer du å gjøre ideer levende

Kreativitet er alt. Stoffet alt nytt lages av. Det er innovasjoner, kunst og ideer som forandrer hvordan vi tenker, kommuniserer og transformerer verden rundt oss. Uansett hva vi skal leve av fremover, er kreativitet avgjørende.

Men også kreativitet trenger retning og pleie. Westerdals utdanner de mest kreative talentene i landet, og hjelper deg å dyrke, utvikle og perfeksjonere din lidenskap og dine evner. Enten du drømmer om å bli grafisk designer, stylist, journalist, spilldesigner, filmskaper eller noe helt annet. Kanskje låtskriver? Vi vet hva som skal til for at du får drømmejobben!

Vår pedagogiske filosofi og faglige tilnærming handler om at du skal lykkes, både på eksamen og i arbeidslivet. På Westerdals lærer du å gjøre ideer levende. Det er det kreativitet i bunn og grunn handler om: at ideer blir til virkelighet.

Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania Westerdals

Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania Westerdals

Høyskolen Kristiania Westerdals

Christian Krohgs gate 32
0186 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Interiørarkitektur:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!