Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Grafisk design

Bachelor i Grafisk design - Westerdals

 Bachelor i Grafisk design

Grafisk design ved Westerdals er et strategisk, konseptbasert, praktisk rettet og bransjenært bachelorprogram innen visuell kommunikasjon. I løpet av studietiden lærer du å sette idéer ut i visuell form, til tradisjonelle og nye medier.

En Bachelor i grafisk design gir deg bred kunnskap og et solid praktisk og teoretisk fundament. Du lærer hvordan grafisk design kan benyttes som kommunikasjon og ikke minst hvor langt dette etterspurte fagområdet innen design kan strekkes i nye retninger. Målet med studiet er å gjøre deg som student trygg i din egen faglighet, du lærer å ta faglig fundamenterte beslutninger og argumentere for egne designløsninger.

Under studiet

Gjennom studiet vil du utvikle ferdigheter i å kommunisere budskap både digitalt og analogt gjennom eksperimentering i praktiske oppgaver og gjennom refleksjon rundt egne løsninger. Du vil lære grafisk design fra bunnen av og vil få økt grad av selvstendighet og forståelse for mulighetene innen fagfeltet. Konseptutvikling, typografi, redaksjonell design og identitetsskapende design er viktige temaer gjennom studiet. Alle disse temaene benytter både digitale og trykte medier.

Eksempler på produkter du kan lage er:

  • Magasiner
  • Plakater
  • Logoer og brand identity
  • Emballasje
  • Websider
  • Apps
  • Motion graphics

Grafisk design ved Westerdals har samtidig fokus både på konseptuelle ideer, og på detaljer i det grafiske håndverket. Originalitet og strategisk kommunikasjonsverdi er også i fokus. Studiet i grafisk design spenner fra konkrete oppgaver for oppdragsgivere til mer analytiske eller eksperimenterende, forskningsorienterte designoppgaver. Det er mulig å velge utveksling ved universiteter i andre land eller å ha praksis i et designbyrå. Praktisk bransjeforståelse er også noe du vil få innblikk i på bachelorstudiet i grafisk design.

jobbmuligheter

Erfarne forelesere og veiledere gir deg innføring i faget slik at du utvikler deg til en habil designer skikket for arbeid i designbyrå, reklamebyrå, digital markedsføringsbyrå eller selvstendig utøver av faget. Det er også mulighet for videre studier ved noen av Westerdals Oslo ACTs samarbeidsskoler i ulike land.

Westerdals ved Høyskolen Kristiania gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med framtidige samarbeidspartnere innenfor kunst, kommunikasjon og teknologi.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse

NB! Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng).

Kostnader

49 200 kr pr semester (med forbehold om endringer).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Grafisk design.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania Westerdals

Westerdals

Westerdals | Høyskolen Kristiania

Westerdals er nå en del av Høyskolen Kristiania, etter at Høyskolen Kristiania kjøpte Westerdals Oslo ACT i mars 2017. Westerdalsnavnet videreføres i fagområdene Design og kommunikasjon, Film og medier, og Musikk og scene. Westerdalskulturen med opptaksprøver og et høyt kreativt nivå videreføres også.

Historie

Putti Westerdal startet Westerdals Reklameskole i 1965 som tilbød kveldskurs i typografi, layout og collage. Tilbudet ble gradvis utvidet til kjente linjer som Art Direction og tekst og skribent. Fra 2002 het skolen Westerdals School of Communication, etter at Westerdals PR-skole kjøpte opp «Skolen for grafisk design» og «Wolff reklame- og designskole». I 2010 ble Westerdals rangert som en av verdens ti beste kommunikasjonsskoler av YoungGuns Schools of the Decade.

I 2011 ble Westerdals godkjent som høyskole av Utdanningsdirektoratet, og tok navnet Westerdals Høyskole. I 2012 kjøpte NITH høyskolen og i 2014 fusjonerte Westerdals Høyskole med de tidligere høyskolene NISS og NITH.  Sammen fikk de navnet Westerdals Oslo ACT.Les mer om Westerdals Oslo ACT i Dagens Næringsliv-artikkelen «Drømmefabrikken».

I 2017 ble Westerdals Oslo ACT kjøpt opp av Høyskolen Kristiania, som er en akkreditert høyskole med solid økonomi. Høyskolen er eid av en stiftelse, noe som betyr at alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Hos oss lærer du å gjøre ideer levende

Kreativitet er alt. Stoffet alt nytt lages av. Det er innovasjoner, kunst og ideer som forandrer hvordan vi tenker, kommuniserer og transformerer verden rundt oss. Uansett hva vi skal leve av fremover, er kreativitet avgjørende.

Men også kreativitet trenger retning og pleie. Westerdals utdanner de mest kreative talentene i landet, og hjelper deg å dyrke, utvikle og perfeksjonere din lidenskap og dine evner. Enten du drømmer om å bli grafisk designer, stylist, journalist, spilldesigner, filmskaper eller noe helt annet. Kanskje låtskriver? Vi vet hva som skal til for at du får drømmejobben!

Vår pedagogiske filosofi og faglige tilnærming handler om at du skal lykkes, både på eksamen og i arbeidslivet. På Westerdals lærer du å gjøre ideer levende. Det er det kreativitet i bunn og grunn handler om: at ideer blir til virkelighet.

Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania Westerdals

Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania Westerdals

Høyskolen Kristiania Westerdals

Christian Krohgs gate 32
0186 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Grafisk design:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!