Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Art Direction

Bachelor i Art Direction Westerdals

 Vil du jobbe med Art Direction?

Med en bachelor i Art Direction kan du kommunisere uavhengig av språk i en stadig mer globalisert verden. Studieprogrammet omfatter markedskommunikasjon, redaksjonell kommunikasjon og visuelle fordypningsprosjekter, hvor du som student utvikler ditt eget visuelle særpreg ut ifra talent og interesser.

Art Direction er et fagfelt som handler om å utvikle ideer og å gi det en visuell form som kommuniserer tydelig. Bachelorprogrammet i Art Direction er et tverrfaglig studieprogram som gir deg innsikt i og erfaring med en stor og stadig voksende visuell verktøykasse. 

hva lærer du?

En Art Director har det overordnede regi- og produksjonsansvaret for å lande en idé, jobber med målrettet og strategisk bruk av visuelle uttrykk, og gjennomfører den visuelle utformingen av et konsept. Visualisering er et verktøy for å løse et kommunikasjonsbehov. Å visualisere er å kommunisere, ikke å lage pene tegninger. Etisk bevissthet rundt all kommunikasjon er viktig og diskuteres i teamarbeid og tilbakemeldinger.

Under studiet

Presentasjon av prosjekter med lyd, bilde og tekst gjøres fra dag én, og er en viktig del av å kommunisere et budskap. Du arbeider med digitale og analoge magasiner, TV- og underholdningskonsepter, samfunnsinformasjon og markedskommunikasjon.

Gjennom bachelorstudiet skal studentene arbeide med ideer og konsepter, som kan danne grunnlag for visuell kommunikasjon på alle plattformer og flater. Det meste av dette arbeidet skjer i grupper, og du får løserreelle oppdrag fra ulike bransjer i løpet av studietiden. Studentene samarbeider med andre studenter på høyskolen, også i tverrfaglige grupper.

Westerdals ved Høyskolen Kristiania gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere, og du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere innenfor kunst, kommunikasjon og teknologi.

JObbmuligheter

Etter endt utdannelse kan studentene søke jobb som Art Director. Det er en internasjonal tittel, som forteller hvem som har det visuelle ansvaret for magasinet du blar i, filmen du ser på og reklamekampanjene som fyller analoge og digitale flater.

Studiet er praktisk og teoretisk, og gir deg grunnlag for å analysere og utføre kommunikasjonsoppgaver i følgende bransjer:

  • Film, radio, web og TV-produksjon
  • Reklame- og kommunikasjonsbyråer
  • Magasiner og forlag
  • Kultur og næringsliv

Etter fullført bachelorgrad er det mulig å fortsette på en masterutdanning i Norge eller i utlandet.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse

NB! Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng).

Kostnader

49 200 kr pr semester (med forbehold om endringer).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Art Direction.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania Westerdals

Westerdals

Westerdals | Høyskolen Kristiania

Westerdals er nå en del av Høyskolen Kristiania, etter at Høyskolen Kristiania kjøpte Westerdals Oslo ACT i mars 2017. Westerdalsnavnet videreføres i fagområdene Design og kommunikasjon, Film og medier, og Musikk og scene. Westerdalskulturen med opptaksprøver og et høyt kreativt nivå videreføres også.

Historie

Putti Westerdal startet Westerdals Reklameskole i 1965 som tilbød kveldskurs i typografi, layout og collage. Tilbudet ble gradvis utvidet til kjente linjer som Art Direction og tekst og skribent. Fra 2002 het skolen Westerdals School of Communication, etter at Westerdals PR-skole kjøpte opp «Skolen for grafisk design» og «Wolff reklame- og designskole». I 2010 ble Westerdals rangert som en av verdens ti beste kommunikasjonsskoler av YoungGuns Schools of the Decade.

I 2011 ble Westerdals godkjent som høyskole av Utdanningsdirektoratet, og tok navnet Westerdals Høyskole. I 2012 kjøpte NITH høyskolen og i 2014 fusjonerte Westerdals Høyskole med de tidligere høyskolene NISS og NITH.  Sammen fikk de navnet Westerdals Oslo ACT.Les mer om Westerdals Oslo ACT i Dagens Næringsliv-artikkelen «Drømmefabrikken».

I 2017 ble Westerdals Oslo ACT kjøpt opp av Høyskolen Kristiania, som er en akkreditert høyskole med solid økonomi. Høyskolen er eid av en stiftelse, noe som betyr at alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Hos oss lærer du å gjøre ideer levende

Kreativitet er alt. Stoffet alt nytt lages av. Det er innovasjoner, kunst og ideer som forandrer hvordan vi tenker, kommuniserer og transformerer verden rundt oss. Uansett hva vi skal leve av fremover, er kreativitet avgjørende.

Men også kreativitet trenger retning og pleie. Westerdals utdanner de mest kreative talentene i landet, og hjelper deg å dyrke, utvikle og perfeksjonere din lidenskap og dine evner. Enten du drømmer om å bli grafisk designer, stylist, journalist, spilldesigner, filmskaper eller noe helt annet. Kanskje låtskriver? Vi vet hva som skal til for at du får drømmejobben!

Vår pedagogiske filosofi og faglige tilnærming handler om at du skal lykkes, både på eksamen og i arbeidslivet. På Westerdals lærer du å gjøre ideer levende. Det er det kreativitet i bunn og grunn handler om: at ideer blir til virkelighet.

Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania Westerdals

Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania Westerdals

Høyskolen Kristiania Westerdals

Christian Krohgs gate 32
0186 Oslo


Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 1 omtaler

Tidligere student
(5)
Kjempebra skole og utdanning! Takket være utdanningen på Westerdals har jeg fått drømmejobben i dag!
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Art Direction:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 1 omtaler