Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
Oslo
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Oslo
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Strategisk HR

student i forelesning

Master i Strategisk HR

Lær hvordan menneskelige ressurser kan og bør forvaltes slik at de tjener organisasjonens formål og øker organisasjonens konkurransedyktighet.

Som første studiested i Norge tilbyr nå Høyskolen Kristiania Master i strategisk HR, et studium som vil gi deg solid spisskompetanse innenfor det økonomisk-administrative fagfeltet. 

Med denne utdanningen lærer du hvordan menneskelige ressurser kan og bør forvaltes slik at de tjener organisasjonens formål og øker organisasjonens konkurransedyktighet. Du vil få analytiske ferdigheter som vil være viktige for å kunne evaluere HR-relaterte problemstillinger og du vil få avansert kunnskap om bruk av HR-praksiser i et strategisk perspektiv. Samtidig vil du lære hvordan du fremmer arbeidstakernes utvikling, prestasjoner og velvære. 

HR som fagfelt har vokst kraftig de siste årene og har samtidig blitt langt mer strategisk viktig for bedrifter og organisasjoner. Med en Master i strategisk HR får du en unik kompetanse som vil gjøre deg i stand til å utvikle fremtidens Human Resources Management. 

Hva lærer du?

Med denne utdanningen vil du tilegne deg analytiske ferdigheter som gjør deg i stand til å vurdere og effektivisere forskjellige HR-praksiser, og du vil få kunnskap om hvordan man oppnår økt verdiskaping i bedrifter og virksomheter. Samtidig vil du få solid kunnskap om hvordan du kan bedre arbeidstakerens prestasjoner, arbeidsrelaterte holdninger og velvære.

I løpet av studietiden din hos oss vil du få en grundig innføring i blant annet arbeidsrett, endringsledelse og strategi, og vi vil i tillegg gå i dybden på emner som:  

 • HRM and Organizational Behavior
 • Tilknytningsformer i fremtidens arbeidsliv
 • Strategic Global Human Resource Management

Studiet er tverrfaglig og du vil i tillegg få ettertraktet kunnskap om kvantitative og kvalitative metoder, vitenskapsteori og strategisk analyse. Ved endt utdanning vil du være i stand til å forstå HR sin nåværende rolle og funksjon i et omskiftelig arbeidsliv, og du kan bistå med å utvikle HR i organisasjoner som best tjener organisasjonens formål.  

Høyskolen Kristiania har utdannet dyktige og ettertraktede HR-kandidater på bachelor-nivå i mange år, og dine forelesere er blant de aller beste i fagfeltet. 

For kontakt eller mer informasjon om Strategisk HR, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Med en Master i strategisk HR vil du blant annet bli dyktig på å utvikle verdiskapende praksiser som ivaretar både organisasjonens strategiske mål og de ansatte. Denne kunnskapen om effektive HR-praksiser vil være med på å gjøre deg til en attraktiv kandidat på arbeidsmarkedet. 

Etter endt utdanning kan du blant annet jobbe som/med: 

 • HR-leder i privat eller offentlig sektor
 • Intern HR-konsulent
 • Eksternkonsulent med spisskompetanse innen HR-relaterte spørsmål
 • Undervisningsstillinger på høyskoler og i universitetssektoren
 • HR-spesialist
 • Leder eller medarbeider i kunnskapsbedrifter

Mastergraden er også et godt utgangspunkt for deg med forskningsambisjoner og som ønsker å gå videre til en ph.d.

Opptakskrav/Søknad

For opptak til Master i strategisk HR kreves det at søkeren har bachelorgrad eller tilsvarende studieløp av minst 180 studiepoeng.

Minimum 80 studiepoeng av disse skal være innenfor ett av følgende fagområder:

 • økonomisk-administrative fag,
 • samfunnsvitenskap eller
 • økonomi

Fagkrav til fordypningsfagene i bachelorutdanningen:

 • Minst 15 studiepoeng i metodefag
 • Minst 15 studiepoeng i administrasjonsfag

Karakterkrav

For å være kvalifisert må gjennomsnittskarakter være på C eller bedre.

Studiefakta, Tittel m.m

120 studiepoeng.

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Strategisk HR.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania  |  En framtidsrettet høyskole

Høyskolen Kristiania ble grunnlagt i 1914 og er i dag en av Norges eldste private institusjoner innen høyere utdanning. Stiftelsen Høyskolen Kristiania eier Westerdals Oslo ACT og har mer enn 10.000 studenter fordelt på campuser i Oslo, Bergen og på nett. Vi er en akkreditert høyskole med solid økonomi, hvorav alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene. 

Høyskolen Kristiania er en fremtidsrettet høyskole, og fokuserer særlig på yrkesrelevant kunnskap og kompetanse i studieprogrammer og forskning. Vi jobber systematisk med å skape en positiv utvikling av samfunnet gjennom sterke fagmiljøer og forskningssamarbeid med arbeidslivet. Som student på Høyskolen Kristiania møter du praktisk orienterte og relevante studieprogrammer som forbereder deg på livet etter endt studie.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire institutter og en avdeling for fagskolestudier.

Høyskolen Kristiania tilbyr studier innen:

 • Helse og helsevitenskap 
 • Kommunikasjon, ledelse og markedsføring
 • Kunst, design og media
 • Økonomi, innovasjon og teknologi

Westerdals tilbyr studier innen:

 • Design og kommunikasjon 
 • Film og medier 
 • Musikk og scene

De ulike studiene tilbys som årsenheter, fagskolestudier, bachelorstudier, masterstudier, nettstudier og videre-/etterutdanning.

  Høyskolen Kristiania Oslo

  Høyskolen Kristiania Oslo har fire campuser, hvor alle har en sentral beliggenhet i sentrum. Der jobber det engasjerte fagpersoner som gir deg tyngden du trenger til å kunne ta steget ut i arbeidslivet med god selvtillit. Campusene har auditorier og klasserom av ulike størrelser, i tillegg til moderne fasiliteter som kantiner, bibliotek, verksteder, og studentpub. Vi har også spesialrom for helsestudentene, øvingsrom for musikkstudentene, labber for de kreative studentene og andre tilrettelagte rom som møter dine behov. 

  En av de største fordelene med å studere midt i hovedstaden, er at alt ligger et steinkast unna. I tillegg instituttets moderne og sentrale lokaler, får du oppleve Oslos rike kultur, uteliv, friluftsliv og andre spennende aktiviteter. Oslo tilbyr et stort utvalg butikker, spisesteder, puber og underholdningstilbud, samtidig har du en lett tilgang på strender, parker og skog.

  Høyskolen Kristiania Bergen

  Bergen skiller seg ut fra andre studentbyer med sitt sentrumsnære studentmiljø. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen. Her finner du flere av Norges beste festivaler, et rikt studentliv, samt kort vei til natur og friluftsliv. Bergen har noe for alle, uansett hva du er interessert i.

  Den korte veien til utlandet har gjort Bergen til et knutepunkt for teknologi, kunnskap, næringsliv, natur og kultur. Bergens campuser er topp moderne, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studioer.

  Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet. Vi tilbyr flere praksismuligheter i bedrifter som passer ditt studieområde, i tillegg til flere utvekslingmuligheter. Flere av våre studenter har gjennom disse tilbudene fått jobb lenge før endt studie.

  Nettstudier

  Ønsker du en fleksibel og selvstyrt studiemetode? Høyskolen Kristiania tilbyr utdanning med høy kvalitet, uavhengig av din livssituasjon eller hvor du befinner deg. Utdanningen er like mye verdt som om du hadde studert på campus, og du får en utdanning med høy kvalitet og dyktige forelesere. Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg gjennom studiet, og du får muligheten til å kombinere utdanning, familieliv, reise, jobb og/eller andre forpliktelser.

  Høyskolen Kristiania

  Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

  Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania

  Kirkegata 24
  0107 Oslo

  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Strategisk HR:

  Motta nyhetsbrev om utdanning
  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!