Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Oslo
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Strategisk HR

student i forelesning

Master i Strategisk HR

Lær hvordan menneskelige ressurser kan og bør forvaltes slik at de tjener organisasjonens formål og øker organisasjonens konkurransedyktighet.

Som første studiested i Norge tilbyr nå Høyskolen Kristiania Master i strategisk HR, et studium som vil gi deg solid spisskompetanse innenfor det økonomisk-administrative fagfeltet. 

Med denne utdanningen lærer du hvordan menneskelige ressurser kan og bør forvaltes slik at de tjener organisasjonens formål og øker organisasjonens konkurransedyktighet. Du vil få analytiske ferdigheter som vil være viktige for å kunne evaluere HR-relaterte problemstillinger og du vil få avansert kunnskap om bruk av HR-praksiser i et strategisk perspektiv. Samtidig vil du lære hvordan du fremmer arbeidstakernes utvikling, prestasjoner og velvære. 

HR som fagfelt har vokst kraftig de siste årene og har samtidig blitt langt mer strategisk viktig for bedrifter og organisasjoner. Med en Master i strategisk HR får du en unik kompetanse som vil gjøre deg i stand til å utvikle fremtidens Human Resources Management. 

Hva lærer du?

Med denne utdanningen vil du tilegne deg analytiske ferdigheter som gjør deg i stand til å vurdere og effektivisere forskjellige HR-praksiser, og du vil få kunnskap om hvordan man oppnår økt verdiskaping i bedrifter og virksomheter. Samtidig vil du få solid kunnskap om hvordan du kan bedre arbeidstakerens prestasjoner, arbeidsrelaterte holdninger og velvære.

I løpet av studietiden din hos oss vil du få en grundig innføring i blant annet arbeidsrett, endringsledelse og strategi, og vi vil i tillegg gå i dybden på emner som:  

 • HRM and Organizational Behavior
 • Tilknytningsformer i fremtidens arbeidsliv
 • Strategic Global Human Resource Management

Studiet er tverrfaglig og du vil i tillegg få ettertraktet kunnskap om kvantitative og kvalitative metoder, vitenskapsteori og strategisk analyse. Ved endt utdanning vil du være i stand til å forstå HR sin nåværende rolle og funksjon i et omskiftelig arbeidsliv, og du kan bistå med å utvikle HR i organisasjoner som best tjener organisasjonens formål.  

Høyskolen Kristiania har utdannet dyktige og ettertraktede HR-kandidater på bachelor-nivå i mange år, og dine forelesere er blant de aller beste i fagfeltet. 

For kontakt eller mer informasjon om Strategisk HR, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Med en Master i strategisk HR vil du blant annet bli dyktig på å utvikle verdiskapende praksiser som ivaretar både organisasjonens strategiske mål og de ansatte. Denne kunnskapen om effektive HR-praksiser vil være med på å gjøre deg til en attraktiv kandidat på arbeidsmarkedet. 

Etter endt utdanning kan du blant annet jobbe som/med: 

 • HR-leder i privat eller offentlig sektor
 • Intern HR-konsulent
 • Eksternkonsulent med spisskompetanse innen HR-relaterte spørsmål
 • Undervisningsstillinger på høyskoler og i universitetssektoren
 • HR-spesialist
 • Leder eller medarbeider i kunnskapsbedrifter

Mastergraden er også et godt utgangspunkt for deg med forskningsambisjoner og som ønsker å gå videre til en ph.d.

Opptakskrav/Søknad

For opptak til Master i strategisk HR kreves det at søkeren har bachelorgrad eller tilsvarende studieløp av minst 180 studiepoeng.

Minimum 80 studiepoeng av disse skal være innenfor ett av følgende fagområder:

 • økonomisk-administrative fag,
 • samfunnsvitenskap eller
 • økonomi

Fagkrav til fordypningsfagene i bachelorutdanningen:

 • Minst 15 studiepoeng i metodefag
 • Minst 15 studiepoeng i administrasjonsfag

Karakterkrav

For å være kvalifisert må gjennomsnittskarakter være på C eller bedre.

Studiefakta, Tittel m.m

120 studiepoeng.

Kostnader

47 000 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Strategisk HR.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania  |  En framtidsrettet høyskole

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse med 10.000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen og på nett. Stiftelsen Høyskolen Kristiania eier Westerdals Oslo ACT, og sammen har vi 10 000 studenter, 460 ansatte, 700 millioner i omsetning og et spennende utdanningstilbud. Vi er en akkreditert høyskole med solid økonomi der alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Høyskolen Kristiania er en framtidsrettet høyskole, og er særlig opptatt av samfunnets behov for kompetanse og kunnskap. Innen alle høyskolens fagområder jobber det dyktige forskere som hver dag sørger for at den viktigste og nyeste kunnskapen omsettes til undervisning. Ved å være innovative og nyskapende har høyskolen i over 100 år tilbudt morgendagens utdanninger.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire institutter og en avdeling for fagskolestudier.

Høyskolen Kristiania tilbyr studier innen:

 • Markedsføring og innovasjon
 • Ledelse og HR
 • Helse
 • Teknologi

Westerdals tilbyr studier innen:

 • Design og kommunikasjon 
 • Film og medier 
 • Musikk og scene

De ulike studiene tilbys som årsenheter, fagskolestudier, bachelorstudier, masterstudier, nettstudier og videre-/etterutdanning.

  Høyskolen Kristiania Oslo

  Femti meter fra paradegaten Karl Johan ligger Høyskolen Kristiania Oslo, i en ærverdig gammel bankbygning fra 1860. Der jobber det engasjerte fagpersoner som gir deg tyngden du trenger til å kunne ta steget ut i arbeidslivet med god selvtillit.

  Høyskolen Kristiania Oslo er en unik høyskole som holder til i moderne lokaler med historisk atmosfære midt i Oslo sentrum. Der finner du fasiliteter som egne Mac-rom, ulike typer studio og verksteder, bibliotek, kantine, kaffebar og studentpub, i tillegg til auditorier og klasserom av ulike størrelser. For helsefagstudentene har skolen treningsrom, anatomisk læringssenter, fysiologisk testlab og studentklinikk.

  Høyskolen Kristiania Bergen

  I sjøkanten mellom Akvariet og Fisketorget ligger Høyskolen Kristiania Bergen. Skolens sentrale beliggenhet i sentrum gjør at du kommer deg raskt til skolen fra de fleste bydeler, enten du velger å reise kollektivt, sykle eller ta beina fatt. Fasilitetene er topp moderne, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studio.

  Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet. Dette har ført til spennende samarbeid, der skolens studenter blant annet har løst reelle oppgaver for TV 2, Adams Matkasse, Ungt Entrepenørskap, Nordiske Mediedager og mange flere.

  Bergen, byen mellom de syv fjell, er vakker. Den tette trehusbebyggelsen og de brosteinsbelagte gatene skaper en helt spesiell atmosfære. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen. Befolkningen er kanskje landets mest patriotiske og lidenskapelige, men likevel er det ikke vanskelig å være innflytter og ny student. Folk er sosiale og ønsker å bli kjent med nye mennesker. Bli derfor ikke overrasket om noen ønsker å slå av en prat med deg på bussen eller i kassakøen.

  Nettstudier

  Ønsker du en fleksibel og selvstyrt studiehverdag tilbyr Høyskolen Kristiania en rekke studier og kurs på høyskole- og fagskolenivå også som nettstudier. Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg i gjennom studiet og du får en stor grad av fleksibilitet til å studere når og hvor du vil.

  Høyskolen Kristiania

  Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

  Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania

  Kirkegata 24
  0107 Oslo

  Studiested

  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Strategisk HR:

  Motta nyhetsbrev om utdanning
  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!