Vis studentum.no som: Mobil

Statsvitenskap og kommunikasjon

Høyskolen Kristiania
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Oslo
Ja

Statsvitenskap og kommunikasjon

bachelor i statsvitenskap og kommunikasjon

Bachelor i Statsvitenskap og kommunikasjon

Vil du lære hvordan politiske beslutninger tas, og hvordan du kan påvirke dem? Dette studiet gir deg unik kunnskap om politikk og innflytelse, makt og kommunikasjon.

Politisk påvirkning har pågått like lenge som politikken selv. Derfor vil kunnskap om makt, innflytelse og politikk alltid være etterspurt. Spesielt i et politisk landskap som endres hurtig.

I dag har kommunikasjonsmediene fått en mer fremtredende politisk rolle, og makten vandrer mellom mediene, påvirkere og regjeringskontorene. I maktens korridorer jobber lobbyister på vegne av statlige aktører og privat organisasjons- og næringsliv for å påvirke de politiske beslutningene. Derfor ser politiske partier, departementer, direktorater, interesseorganisasjoner, ideelle organisasjoner og private bedrifter ofte etter kommunikative ferdigheter hos kandidater når de ansetter.

Hva lærer du?

Har du lyst til å jobbe med politisk påvirkning og kommunikasjon? En bachelor i statsvitenskap og kommunikasjon gjør deg kvalifisert og etterspurt til en jobb i dette sjiktet. Gjennom studiet vil du lære teknikker for politisk innflytelse og hvordan håndtere de ulike maktformene, som lobbyisme, aktivisme, definisjonsmakt og markedsposisjon.

Vårt mål er å utdanne deg til dagens og morgendagens arbeidsliv. I dagens globaliserte, politiske landskap øker innflytelsen gjennom mellomstatlige avtaler og fra multinasjonale aktører. For eksempel har EØS-avtalen konsekvenser for norsk miljøpolitikk, og NATO påvirker norsk sikkerhetspolitikk. Dette bachelorstudiet gjør deg rustet til å jobbe i dette spenningsfeltet, gjennom praksisnær undervisning og aktuell politisk kunnskap.

I tillegg til å forstå og analysere det politiske systemet, vil du også lære deg hvordan du kan påvirke det – både på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Dette studiet er unikt ved at det kombinerer tradisjonell statsvitenskap med kommunikasjonsteori og retorikk.

Du vil møte forelesere med lang fartstid innen politikk, journalistikk, PR og lobbyisme. De gir deg et unikt innblikk i hvordan det norske samfunnet fungerer. Du vil også møte gjestelærere fra organisasjonsliv, næringsliv og offentlig forvaltning, som deler av sin kunnskap og erfaring. Nettverket du utvikler gjennom studiet kan gi deg svært spennende jobbmuligheter senere.

Bachelor i statsvitenskap og kommunikasjon gir deg kunnskap om:

 • Politiske beslutningsprosesser
 • Politiske systemer og ideologier
 • Makt – i kommune, fylke, stat, mellomnasjonale avtaler, i næringsliv og sivilsamfunn
 • Politisk kommunikasjon, lobbyisme og påvirkningskampanjer
For kontakt eller mer informasjon om Statsvitenskap og kommunikasjon, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Med en bachelorgrad i statsvitenskap og kommunikasjon har du mange jobbmuligheter. Du er kvalifisert til et bredt spekter av jobber i privat og offentlig sektor. Du vil kunne jobbe som informasjonsmedarbeider eller utreder for private selskaper, offentlig forvaltning, politiske partier, interesseorganisasjoner eller ideelle organisasjoner. I siste semester skal du skrive en bacheloroppgave, som har relevans for praksisplassen din. Her har du gode muligheter til å knytte verdifulle kontakter som kan komme godt med når du skal ut i arbeidslivet.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Statsvitenskap og kommunikasjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania  |  En framtidsrettet høyskole

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse med 10.000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen og på nett. Stiftelsen Høyskolen Kristiania eier Westerdals Oslo ACT, og sammen har vi 10 000 studenter, 460 ansatte, 700 millioner i omsetning og et spennende utdanningstilbud. Vi er en akkreditert høyskole med solid økonomi der alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Høyskolen Kristiania er en framtidsrettet høyskole, og er særlig opptatt av samfunnets behov for kompetanse og kunnskap. Innen alle høyskolens fagområder jobber det dyktige forskere som hver dag sørger for at den viktigste og nyeste kunnskapen omsettes til undervisning. Ved å være innovative og nyskapende har høyskolen i over 100 år tilbudt morgendagens utdanninger.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire institutter og en avdeling for fagskolestudier.

Høyskolen Kristiania tilbyr studier innen:

 • Markedsføring og innovasjon
 • Ledelse og HR
 • Helse
 • Teknologi

Westerdals tilbyr studier innen:

 • Design og kommunikasjon 
 • Film og medier 
 • Musikk og scene

De ulike studiene tilbys som årsenheter, fagskolestudier, bachelorstudier, masterstudier, nettstudier og videre-/etterutdanning.

  Høyskolen Kristiania Oslo

  Femti meter fra paradegaten Karl Johan ligger Høyskolen Kristiania Oslo, i en ærverdig gammel bankbygning fra 1860. Der jobber det engasjerte fagpersoner som gir deg tyngden du trenger til å kunne ta steget ut i arbeidslivet med god selvtillit.

  Høyskolen Kristiania Oslo er en unik høyskole som holder til i moderne lokaler med historisk atmosfære midt i Oslo sentrum. Der finner du fasiliteter som egne Mac-rom, ulike typer studio og verksteder, bibliotek, kantine, kaffebar og studentpub, i tillegg til auditorier og klasserom av ulike størrelser. For helsefagstudentene har skolen treningsrom, anatomisk læringssenter, fysiologisk testlab og studentklinikk.

  Høyskolen Kristiania Bergen

  I sjøkanten mellom Akvariet og Fisketorget ligger Høyskolen Kristiania Bergen. Skolens sentrale beliggenhet i sentrum gjør at du kommer deg raskt til skolen fra de fleste bydeler, enten du velger å reise kollektivt, sykle eller ta beina fatt. Fasilitetene er topp moderne, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studio.

  Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet. Dette har ført til spennende samarbeid, der skolens studenter blant annet har løst reelle oppgaver for TV 2, Adams Matkasse, Ungt Entrepenørskap, Nordiske Mediedager og mange flere.

  Bergen, byen mellom de syv fjell, er vakker. Den tette trehusbebyggelsen og de brosteinsbelagte gatene skaper en helt spesiell atmosfære. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen. Befolkningen er kanskje landets mest patriotiske og lidenskapelige, men likevel er det ikke vanskelig å være innflytter og ny student. Folk er sosiale og ønsker å bli kjent med nye mennesker. Bli derfor ikke overrasket om noen ønsker å slå av en prat med deg på bussen eller i kassakøen.

  Nettstudier

  Ønsker du en fleksibel og selvstyrt studiehverdag tilbyr Høyskolen Kristiania en rekke studier og kurs på høyskole- og fagskolenivå også som nettstudier. Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg i gjennom studiet og du får en stor grad av fleksibilitet til å studere når og hvor du vil.

  Høyskolen Kristiania

  Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

  Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania

  Kirkegata 24
  0107 Oslo

  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Statsvitenskap og kommunikasjon:

  Motta nyhetsbrev om utdanning
  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

  Du kan kanskje også være interessert i: