Vis studentum.no som: Mobil

Praktisk lederskap

Høyskolen Kristiania
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Oslo
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Ja

Praktisk lederskap

Master i praktisk lederskap

Master i praktisk lederskap er et utradisjonelt, nyskapende, utfordrende og krevende program fra Høyskolen Kristiania, med samarbeidspartnere som EDHEC Business School og lederutviklingsmiljøet Timbr. Godt lederskap er viktigere enn noen gang gitt globale og lokale utfordringer innen samfunn, næringsliv og offentlig sektor.

master praktisk lederskap høyskolen kristiania

Høyskolen Kristiania introduserer nå en helt ny erfaringsbasert mastergrad i praktisk lederskap. Gjennom studiet vil du utvikle kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse for å ta lederskap i denne krevende og uforutsigbare hverdagen. Studiet er oppdatert for et arbeids- og organisasjonsliv i hurtig endring. Herunder utviklingen innen teknologi, økonomi og klima som setter dagens premisser, og hvordan du kan utvikle ditt lederskap i dette krevende terrenget.

Forskere med næringslivserfaring

Master i praktisk lederskap kombinerer forskningsbasert lederutvikling med personlig utvikling. Du vil møte en kunnskapsrik fagstab med lang erfaring fra undervisning og meritterende forskning. Alle fagpersoner har selv ledererfaring fra næringslivet fra både nasjonale og internasjonale virksomheter.

Utviklet med EDHEC og Timbr

Denne mastergraden er en videreutdanning og er tilpasset deg som er i arbeidslivet. Master i praktisk lederskap tilbys på deltid over 3 år. Undervisningen er samlingsbasert. Undervisningssamlingene er utviklet i samarbeid med lederutviklingsmiljøer ved EDHEC Business School og Timbr.

Masterstudiet passer for deg som har noen års ledererfaring og som ønsker å utvikle din lederrolle. Du vil på masterstudiet jobbe sammen med andre ledere og fagpersoner med å utvikle egen faglig og personlig ledelsespraksis.

På dette masterstudiet vil du møte og få arbeide med likesinnede ledere. Dette vil gi deg mulighet for god erfaringsutveksling og anledning for å bygge et solid og verdifullt nettverk. For å kunne søke opptak til mastergraden kreves det 2 års ledererfaring på mellomnivåer fra private, offentlige eller frivillige organisasjoner.

Modulbasert mastergrad

På Master i praktisk lederskap kan du velge mellom å søke deg til 3 års mastergrad på deltid av 90 studiepoeng, eller ved å velge en og en mastermodul av 30 studiepoeng.

Mastermodulene du kan velge mellom er:

 • Praktisk lederskap modul 1: Omgivelser, posisjonering og teamet
 • Praktisk lederskap modul 2: Organisasjonen, deg selv og utvikling
 • Praktisk lederskap modul 3: Masteroppgave

Opptakskrav/Søknad

Bachelorgrad eller tilsvarende av minimum 3 års omfang.

Minimum 3 års yrkespraksis, hvorav minst 2 av disse skal være i lederfunksjoner som innebærer resultat og/ eller personalansvar:

 • Yrkespraksis må være fulltidsjobb etter fullført utdanning
 • Eksempel på stillinger: prosjektleder, teamleder, prosessleder eller andre spesialistlederfunksjoner
 • Høyskolen Kristiania kan i spesielle tilfeller godkjenne andre dokumenterte kvalifikasjoner som helt eller delvis likeverdig med utdanningene nevnt over.

Du bør i tillegg laste opp et motivasjonsbrev. I motivasjonsbrevet bør du redegjøre for din motivasjon for å søke studiet samt begrunne hvorfor du mener du har teoretiske og praktiske forutsetninger for å gjennomføre studiet.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (90 bachelorgrad). 

Kostnader

Modul 1: 100 000 kr
Modul 2: 100 000 kr
Modul 3: 50 000 kr

Med forbehold om endringer. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Praktisk lederskap .

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania  |  En framtidsrettet høyskole

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse med 10.000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen og på nett. Stiftelsen Høyskolen Kristiania eier Westerdals Oslo ACT, og sammen har vi 10 000 studenter, 460 ansatte, 700 millioner i omsetning og et spennende utdanningstilbud. Vi er en akkreditert høyskole med solid økonomi der alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Høyskolen Kristiania er en framtidsrettet høyskole, og er særlig opptatt av samfunnets behov for kompetanse og kunnskap. Innen alle høyskolens fagområder jobber det dyktige forskere som hver dag sørger for at den viktigste og nyeste kunnskapen omsettes til undervisning. Ved å være innovative og nyskapende har høyskolen i over 100 år tilbudt morgendagens utdanninger.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire institutter og en avdeling for fagskolestudier.

Høyskolen Kristiania tilbyr studier innen:

 • Markedsføring og innovasjon
 • Ledelse og HR
 • Helse
 • Teknologi

Westerdals tilbyr studier innen:

 • Design og kommunikasjon 
 • Film og medier 
 • Musikk og scene

De ulike studiene tilbys som årsenheter, fagskolestudier, bachelorstudier, masterstudier, nettstudier og videre-/etterutdanning.

  Høyskolen Kristiania Oslo

  Femti meter fra paradegaten Karl Johan ligger Høyskolen Kristiania Oslo, i en ærverdig gammel bankbygning fra 1860. Der jobber det engasjerte fagpersoner som gir deg tyngden du trenger til å kunne ta steget ut i arbeidslivet med god selvtillit.

  Høyskolen Kristiania Oslo er en unik høyskole som holder til i moderne lokaler med historisk atmosfære midt i Oslo sentrum. Der finner du fasiliteter som egne Mac-rom, ulike typer studio og verksteder, bibliotek, kantine, kaffebar og studentpub, i tillegg til auditorier og klasserom av ulike størrelser. For helsefagstudentene har skolen treningsrom, anatomisk læringssenter, fysiologisk testlab og studentklinikk.

  Høyskolen Kristiania Bergen

  I sjøkanten mellom Akvariet og Fisketorget ligger Høyskolen Kristiania Bergen. Skolens sentrale beliggenhet i sentrum gjør at du kommer deg raskt til skolen fra de fleste bydeler, enten du velger å reise kollektivt, sykle eller ta beina fatt. Fasilitetene er topp moderne, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studio.

  Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet. Dette har ført til spennende samarbeid, der skolens studenter blant annet har løst reelle oppgaver for TV 2, Adams Matkasse, Ungt Entrepenørskap, Nordiske Mediedager og mange flere.

  Bergen, byen mellom de syv fjell, er vakker. Den tette trehusbebyggelsen og de brosteinsbelagte gatene skaper en helt spesiell atmosfære. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen. Befolkningen er kanskje landets mest patriotiske og lidenskapelige, men likevel er det ikke vanskelig å være innflytter og ny student. Folk er sosiale og ønsker å bli kjent med nye mennesker. Bli derfor ikke overrasket om noen ønsker å slå av en prat med deg på bussen eller i kassakøen.

  Nettstudier

  Ønsker du en fleksibel og selvstyrt studiehverdag tilbyr Høyskolen Kristiania en rekke studier og kurs på høyskole- og fagskolenivå også som nettstudier. Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg i gjennom studiet og du får en stor grad av fleksibilitet til å studere når og hvor du vil.

  Høyskolen Kristiania

  Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

  Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania

  Kirkegata 24
  0107 Oslo

  Tlf: 22 59 60 00
  kristiania.no

  Studiested

  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Praktisk lederskap :

  Motta nyhetsbrev om utdanning
  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!