Vis studentum.no som: Mobil

Politikk og påvirkning

Høyskolen Kristiania
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Oslo
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Ja

Politikk og påvirkning

Bachelor i politikk og påvirkning

Ønsker du å være med og påvirke? Er du politisk engasjert? Dette studieprogrammet ved Høyskolen Kristiania gir deg kompetansen til å håndtere ulike påvirkningskanaler som finnes i moderne politikk. Dette kan være lobbyisme, aktivisme, definisjonsmakt og markedsposisjon.

hva lærer jeg?

Studiet gir en bred og grunnleggende kompetanse innen praktisk politikk og politiske vitenskaper. Studiet omfatter alle de sentrale delene av statsvitenskapen, men skiller seg ut fra konkurrerende studietilbud ved å være:

 • mer praktisk – med trening i praktisk politisk arbeid, og
 • mer realistisk – med orientering om hvor makt er i praksis, både i og utenfor staten.

Studiet ser på konsekvenser fra den seneste Maktutredningen, som konkluderte med at nasjonalstaten har fått mindre makt, mens næringsliv, organisasjoner og internasjonale ordninger har fått mer innflytelse. Gjennom bachelorstudiet vil du lære å drive lobbyisme og andre teknikker for politisk påvirkning. Studiet er derfor et lite bidrag til å demokratisere tilgangen på noen av de maktmidlene som er mest brukt i moderne politikk.

studere politikk høyskolen kristiania

Et yrkesrelevant studium

Private bedrifter blir mer åpent engasjert i politisk påvirkning. Bedriftenes PR- og markedsavdelinger engasjerer seg i lobbyvirksomhet, mens private kommunikasjonsbyråer tar oppdrag for politikere. For slike jobber trengs kunnskap om politiske systemer, og ferdigheter i politisk påvirkning. Bachelor i politikk og påvirkning gir begge deler.

Offentlig forvaltning blir mer opptatt av å håndtere politiske påvirkere, ved å tilrettelegge for deltakerdemokrati og offentlig-privat partnerskap, imøtekomme innbyggernes rett til informasjon, og å imøtegå strategisk kommunikasjon med egen strategisk kommunikasjon. Bachelor i politikk og påvirkning gir kompetanse til å håndtere de ulike påvirkningskanalene som finnes i moderne politikk.

Ideelle organisasjoner og interesseorganisasjoner har bestandig benyttet seg av påvirkningsagenter – eller aktivister – i konkurransen om å nå fram med sine politiske saker. Større organisasjoner ansetter sine egne fagpersoner til administrasjon og påvirkningsarbeid. Bachelor i politikk og påvirkning gir en ideell kompetanse for ideelle organisasjoner og interesseorganisasjoner.

I tillegg til å gi salgbar kompetanse på jobbmarkedet, er Bachelor i politikk og påvirkning også et dannelsesstudium for engasjerte samfunnsborgere.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Språkkunnskaper: Det er ingen formelle krav om språkkunnskaper, men vi anbefaler at…

 • …du har tilstrekkelig kompetanse i norsk språk til å kunne følge vanlig undervisning.
 • …du har tilstrekkelig interesse for engelsk språk til å kunne følge utenlandske gjesteforelesere fra første semester, og ha all undervisning på engelsk femte semester.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng). 

Kostnader

45 700 kr per semester (med forbehold om endringer). 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Politikk og påvirkning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania  |  En framtidsrettet høyskole

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse med 10.000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen og på nett. Stiftelsen Høyskolen Kristiania eier Westerdals Oslo ACT, og sammen har vi 10 000 studenter, 460 ansatte, 700 millioner i omsetning og et spennende utdanningstilbud. Vi er en akkreditert høyskole med solid økonomi der alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Høyskolen Kristiania er en framtidsrettet høyskole, og er særlig opptatt av samfunnets behov for kompetanse og kunnskap. Innen alle høyskolens fagområder jobber det dyktige forskere som hver dag sørger for at den viktigste og nyeste kunnskapen omsettes til undervisning. Ved å være innovative og nyskapende har høyskolen i over 100 år tilbudt morgendagens utdanninger.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire institutter og en avdeling for fagskolestudier.

Høyskolen Kristiania tilbyr studier innen:

 • Markedsføring og innovasjon
 • Ledelse og HR
 • Helse
 • Teknologi

Westerdals tilbyr studier innen:

 • Design og kommunikasjon 
 • Film og medier 
 • Musikk og scene

De ulike studiene tilbys som årsenheter, fagskolestudier, bachelorstudier, masterstudier, nettstudier og videre-/etterutdanning.

  Høyskolen Kristiania Oslo

  Femti meter fra paradegaten Karl Johan ligger Høyskolen Kristiania Oslo, i en ærverdig gammel bankbygning fra 1860. Der jobber det engasjerte fagpersoner som gir deg tyngden du trenger til å kunne ta steget ut i arbeidslivet med god selvtillit.

  Høyskolen Kristiania Oslo er en unik høyskole som holder til i moderne lokaler med historisk atmosfære midt i Oslo sentrum. Der finner du fasiliteter som egne Mac-rom, ulike typer studio og verksteder, bibliotek, kantine, kaffebar og studentpub, i tillegg til auditorier og klasserom av ulike størrelser. For helsefagstudentene har skolen treningsrom, anatomisk læringssenter, fysiologisk testlab og studentklinikk.

  Høyskolen Kristiania Bergen

  I sjøkanten mellom Akvariet og Fisketorget ligger Høyskolen Kristiania Bergen. Skolens sentrale beliggenhet i sentrum gjør at du kommer deg raskt til skolen fra de fleste bydeler, enten du velger å reise kollektivt, sykle eller ta beina fatt. Fasilitetene er topp moderne, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studio.

  Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet. Dette har ført til spennende samarbeid, der skolens studenter blant annet har løst reelle oppgaver for TV 2, Adams Matkasse, Ungt Entrepenørskap, Nordiske Mediedager og mange flere.

  Bergen, byen mellom de syv fjell, er vakker. Den tette trehusbebyggelsen og de brosteinsbelagte gatene skaper en helt spesiell atmosfære. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen. Befolkningen er kanskje landets mest patriotiske og lidenskapelige, men likevel er det ikke vanskelig å være innflytter og ny student. Folk er sosiale og ønsker å bli kjent med nye mennesker. Bli derfor ikke overrasket om noen ønsker å slå av en prat med deg på bussen eller i kassakøen.

  Nettstudier

  Ønsker du en fleksibel og selvstyrt studiehverdag tilbyr Høyskolen Kristiania en rekke studier og kurs på høyskole- og fagskolenivå også som nettstudier. Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg i gjennom studiet og du får en stor grad av fleksibilitet til å studere når og hvor du vil.

  Høyskolen Kristiania

  Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

  Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania

  Kirkegata 24
  0107 Oslo

  Tlf: 22 59 60 00
  kristiania.no

  Studiested

  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Politikk og påvirkning:

  Motta nyhetsbrev om utdanning
  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!