Bachelor

Osteopati

Kristiania , i Oslo
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Osteopati

Bachelor i osteopati

Behovet for helsepersonell er allerede stort, og vil bare fortsette å øke. Denne utdanningen er Norges eneste høyskoleutdanning innen osteopati, som gir deg ettertraktet kompetanse som hjelper folk.

Hva lærer du?

Gjennom den fireårige osteopatiutdanningen, bestående av en bachelorgrad (180 sp) og en ettårig videreutdanning i osteopati (60 sp), lærer du om kroppens oppbygning og funksjon både i helse og sykdom. En autorisert osteopat kan muskel- og skjelettplager og ser sammenhengen mellom fysiske, psykiske og sosiale faktorer som kan påvirke helsen. I løpet av utdanningen lærer du å forebygge, behandle og fremme god helse hos mennesker i alle aldre.

Vi vil blant annet gå i dybden på emner som :

  • Fysiologi
  • Osteopati og underekstremiteten
  • Sykdomslære
  • Anatomi
  • Klinisk medisin og kunnskapsbasert praksis

Gjennom studiets tre første år lærer du om kroppens anatomi (hvordan den er bygget opp) og fysiologi (hvordan den fungerer), sykdommer og tilstander, undersøkelsesprosedyrer, råd og veiledning, kommunikasjon og manuell behandling.

Målet for bachelorgraden er at du skal kunne håndtere en rekke tilstander og plager i møte med pasienter under veiledning. Man tilegner seg kompetansen til å praktisere osteopati på en forsvarlig måte i veiledet praksis. Dette innebærer kartlegging av faktorer som hindrer bedring, klinisk og osteopatisk undersøkelse av pasienten, vurdering av sikkerhetsaspekter, samt planlegging og gjennomføring av enkel behandling for pasienten.

Undervisningen er praksisnær og består av mye ferdighetsundervisning. Kristianias fasiliteter med anatomisk læringssenter og undervisningsrom bestående av behandlingsbenker, legger til rette for at du lærer deg å bli god i både undersøkelser og behandling rettet mot pasienter som har smerter fra muskel- og skjelettsystemet.

Praksis

I tillegg praktiserer man ved Studentklinikkenved studiets tredjeår under veiledning av autoriserte osteopater. Her får man erfaring som er gull verdt når man skal påbegynne sin videre yrkeskarriere som osteopat. Det legges også til rette for problembasert læring og undervisning basert på reelle pasienter slik at man får tilegnet seg reell kompetanse til å hjelpe mennesker til å få en bedre hverdag.

For kontakt eller mer informasjon om Osteopati, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Oslo

Videre studier/jobbmuligheter

Med en bachelorgrad i osteopati har du kompetanse til å jobbe i ulike private eller offentlige bedrifter innen helse. Du vil eksempelvis kunne arbeide med tilrettelegging av hjelpemidler eller salg av helseprodukter. Du har også en bachelorgrad innen helsefag som gir deg muligheten til å søke deg videre inn på annen høyere utdanning. Eksempelvis mastergrad i helseledelse, helseadministrasjon eller master i anvendt folkehelsevitenskap. Dersom man ønsker å ta høyere utdanning i utlandet, er mastergrader som masters degree in health science, master og science in pain medicine.

For å kunne praktisere som osteopat og bli autorisert helsepersonell må du ta videreutdanning i osteopati og fullføre den fireårige utdanningen.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse

Studenter på Bachelor i osteopati må også levere politiattest. 

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng).

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge Kristiania ?

Relevante gjesteforelesere

Sosialt skolemiljø

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Osteopati.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Kristiania
Prinsens gate 7-9
0107 Oslo

Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...

Les mer og vis alle utdanninger ved Kristiania

Highlights