Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: 15. februar 2020
Ja

Musikkteater

Har du en drøm om å stå på scenen som musikkteaterartist? Eller kanskje du synes det er vanskelig å velge mellom skuespill, sang og dans? På bachelorstudiet i musikkteater utdannes du til å bli en allsidig og profesjonell scenekunstner, med kompetanse innenfor alle deler av musikkteaterfaget.

Musikkteater er en fellesbetegnelse for alle typer teater som har musikk som bærende element. Kabareter, show, musikaler, revyer, operetter – alt sammen regnes inn i musikkteateret.

En voksende industri

Siden 1920-tallet har musikalen etablert seg som en populær sjanger, noe musikaldistriktene Broadway i New York og West End i London vitner om. Noen av de største publikumssuksesser på norske scener i nyere tid, både i institusjonsteatre og privatteatre, er musikaler. Musikkteater og musikalsjangeren er en voksende industri, og er i stadig utvikling. Både institusjonsteatrene og mindre aktører satser på musikkteater, og vi har sett en stor utvikling av sjangeren i Norge de siste årene.

Musikkteater brukes blant annet i skoleverket og i kulturskoler, derfor trengs det fagkompetanse knyttet til sjangerens unike kombinasjon av sang, dans og skuespill. Høyskolens pedagoger kjenner fagfeltet godt, og har ved siden av pedagogisk og faglig kompetanse, erfaring fra bredden i feltet, fra utøvende til produsenter og entreprenører. Høyskolen benytter seg også av gjesteforelesere som jobber i bransjen, slik at du som student kan knytte verdifulle kontakter i miljøet du skal jobbe i.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Musikkteater.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania  |  En framtidsrettet høyskole

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse med 10.000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen og på nett. Stiftelsen Høyskolen Kristiania eier Westerdals Oslo ACT, og sammen har vi 10 000 studenter, 460 ansatte, 700 millioner i omsetning og et spennende utdanningstilbud. Vi er en akkreditert høyskole med solid økonomi der alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Høyskolen Kristiania er en framtidsrettet høyskole, og er særlig opptatt av samfunnets behov for kompetanse og kunnskap. Innen alle høyskolens fagområder jobber det dyktige forskere som hver dag sørger for at den viktigste og nyeste kunnskapen omsettes til undervisning. Ved å være innovative og nyskapende har høyskolen i over 100 år tilbudt morgendagens utdanninger.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire institutter og en avdeling for fagskolestudier.

Høyskolen Kristiania tilbyr studier innen:

 • Markedsføring og innovasjon
 • Ledelse og HR
 • Helse
 • Teknologi

Westerdals tilbyr studier innen:

 • Design og kommunikasjon 
 • Film og medier 
 • Musikk og scene

De ulike studiene tilbys som årsenheter, fagskolestudier, bachelorstudier, masterstudier, nettstudier og videre-/etterutdanning.

  Høyskolen Kristiania Oslo

  Femti meter fra paradegaten Karl Johan ligger Høyskolen Kristiania Oslo, i en ærverdig gammel bankbygning fra 1860. Der jobber det engasjerte fagpersoner som gir deg tyngden du trenger til å kunne ta steget ut i arbeidslivet med god selvtillit.

  Høyskolen Kristiania Oslo er en unik høyskole som holder til i moderne lokaler med historisk atmosfære midt i Oslo sentrum. Der finner du fasiliteter som egne Mac-rom, ulike typer studio og verksteder, bibliotek, kantine, kaffebar og studentpub, i tillegg til auditorier og klasserom av ulike størrelser. For helsefagstudentene har skolen treningsrom, anatomisk læringssenter, fysiologisk testlab og studentklinikk.

  Høyskolen Kristiania Bergen

  I sjøkanten mellom Akvariet og Fisketorget ligger Høyskolen Kristiania Bergen. Skolens sentrale beliggenhet i sentrum gjør at du kommer deg raskt til skolen fra de fleste bydeler, enten du velger å reise kollektivt, sykle eller ta beina fatt. Fasilitetene er topp moderne, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studio.

  Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet. Dette har ført til spennende samarbeid, der skolens studenter blant annet har løst reelle oppgaver for TV 2, Adams Matkasse, Ungt Entrepenørskap, Nordiske Mediedager og mange flere.

  Bergen, byen mellom de syv fjell, er vakker. Den tette trehusbebyggelsen og de brosteinsbelagte gatene skaper en helt spesiell atmosfære. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen. Befolkningen er kanskje landets mest patriotiske og lidenskapelige, men likevel er det ikke vanskelig å være innflytter og ny student. Folk er sosiale og ønsker å bli kjent med nye mennesker. Bli derfor ikke overrasket om noen ønsker å slå av en prat med deg på bussen eller i kassakøen.

  Nettstudier

  Ønsker du en fleksibel og selvstyrt studiehverdag tilbyr Høyskolen Kristiania en rekke studier og kurs på høyskole- og fagskolenivå også som nettstudier. Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg i gjennom studiet og du får en stor grad av fleksibilitet til å studere når og hvor du vil.

  Høyskolen Kristiania

  Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

  Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania

  Kirkegata 24
  0107 Oslo

  Tlf: 22 59 60 00
  kristiania.no

  Studiested

  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Musikkteater:

  Motta nyhetsbrev om utdanning
  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!