Vis studentum.no som: Mobil

Informasjonsteknologi – Kunstig intelligens

Høyskolen Kristiania
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Ja

Informasjonsteknologi – Kunstig intelligens

studere intelligente systemer

Informasjonsteknologi - Kunstig intelligens

Dette studiet gir deg ettertraktede kunnskaper og ferdigheter innen et spennende og raskt voksende fagområde.

Å be en smarthøyttaler om å skru på lyset eller spille av favorittsangen vår har nå blitt dagligdags. Det samme gjelder roboter som gjør jobbene tidligere gjort av mennesker. Overalt rundt oss lærer maskiner og programvare hvordan forskjellige oppgaver skal utføres, men noen må først lære maskinene hvordan de skal lære.

Med denne utdanningen blir du en ettertraktet kandidat innen et sterkt voksende fagområde for IT, nemlig kunstig intelligens. Du lærer om tingenes internett, mobile løsninger, hvordan maskiner effektivt kan kommunisere med hverandre og hvordan de kan settes opp til å sanse omverdenen.

I løpet av studietiden vil du først bygge utstyret du skal jobbe med. Du vil deretter lære deg å programmere det. Til slutt lærer du opp programvaren til å lære selv.

Etter fullført utdanning vil du ha ettertraktede kunnskaper og ferdigheter som vil gjøre deg til en attraktiv kandidat for en spennende bransje, både i Norge og internasjonalt. 

Hva lærer du? 

Hensikten med intelligente systemer er å automatisere, forenkle og se sammenhenger i gjøremål innen forbrukerteknologi og områder som mobilbetaling, helse, trafikk, sikkerhet og overvåkning. 

I løpet av studietiden din hos oss vil bli blant annet gi deg en grundig innføring i: 

 • Tingenes internett
 • Data science
 • Maskinlæring
 • Programmering: Java, C og C++

Du får utvikle spennende løsninger og prototyper, blant annet innen sensornettverk og big data, og du får bruke de samme verktøyene som benyttes av IT-bransjen.

Slik vil du etter fullført studium være klar til å levere gode resultater hos arbeidsgivere fra første arbeidsdag. 

For kontakt eller mer informasjon om Informasjonsteknologi – Kunstig intelligens, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Med kompetansen fra intelligente systemer er du høyaktuell for oppgaver relatert til data science og tingenes internett. Du kan også ta rollen som mer generell utvikler innen Java, C og C++.

Du kan fylle et bredt spekter av roller i norsk og internasjonalt næringsliv, som for eksempel: 

 • IT-konsulent
 • Data scientist
 • Programmerer
 • Løsningsspesialist

Etter det andre året kan du også søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.

NB! Alle bachelorstudiene innen teknologi har felles første år. Dersom du ønsker det, kan du bytte teknologistudium etter å ha fullført førsteåret. Vi anbefaler derfor å sette opp flere alternativer på søknadsskjemaet.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse
 • I tillegg må du ha bestått matematikk R1 eller S1+S2.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor i informasjonsteknologi (180 studiepoeng).

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Informasjonsteknologi – Kunstig intelligens.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania  |  En framtidsrettet høyskole

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse med 10.000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen og på nett. Stiftelsen Høyskolen Kristiania eier Westerdals Oslo ACT, og sammen har vi 10 000 studenter, 460 ansatte, 700 millioner i omsetning og et spennende utdanningstilbud. Vi er en akkreditert høyskole med solid økonomi der alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Høyskolen Kristiania er en framtidsrettet høyskole, og er særlig opptatt av samfunnets behov for kompetanse og kunnskap. Innen alle høyskolens fagområder jobber det dyktige forskere som hver dag sørger for at den viktigste og nyeste kunnskapen omsettes til undervisning. Ved å være innovative og nyskapende har høyskolen i over 100 år tilbudt morgendagens utdanninger.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire institutter og en avdeling for fagskolestudier.

Høyskolen Kristiania tilbyr studier innen:

 • Markedsføring og innovasjon
 • Ledelse og HR
 • Helse
 • Teknologi

Westerdals tilbyr studier innen:

 • Design og kommunikasjon 
 • Film og medier 
 • Musikk og scene

De ulike studiene tilbys som årsenheter, fagskolestudier, bachelorstudier, masterstudier, nettstudier og videre-/etterutdanning.

  Høyskolen Kristiania Oslo

  Femti meter fra paradegaten Karl Johan ligger Høyskolen Kristiania Oslo, i en ærverdig gammel bankbygning fra 1860. Der jobber det engasjerte fagpersoner som gir deg tyngden du trenger til å kunne ta steget ut i arbeidslivet med god selvtillit.

  Høyskolen Kristiania Oslo er en unik høyskole som holder til i moderne lokaler med historisk atmosfære midt i Oslo sentrum. Der finner du fasiliteter som egne Mac-rom, ulike typer studio og verksteder, bibliotek, kantine, kaffebar og studentpub, i tillegg til auditorier og klasserom av ulike størrelser. For helsefagstudentene har skolen treningsrom, anatomisk læringssenter, fysiologisk testlab og studentklinikk.

  Høyskolen Kristiania Bergen

  I sjøkanten mellom Akvariet og Fisketorget ligger Høyskolen Kristiania Bergen. Skolens sentrale beliggenhet i sentrum gjør at du kommer deg raskt til skolen fra de fleste bydeler, enten du velger å reise kollektivt, sykle eller ta beina fatt. Fasilitetene er topp moderne, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studio.

  Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet. Dette har ført til spennende samarbeid, der skolens studenter blant annet har løst reelle oppgaver for TV 2, Adams Matkasse, Ungt Entrepenørskap, Nordiske Mediedager og mange flere.

  Bergen, byen mellom de syv fjell, er vakker. Den tette trehusbebyggelsen og de brosteinsbelagte gatene skaper en helt spesiell atmosfære. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen. Befolkningen er kanskje landets mest patriotiske og lidenskapelige, men likevel er det ikke vanskelig å være innflytter og ny student. Folk er sosiale og ønsker å bli kjent med nye mennesker. Bli derfor ikke overrasket om noen ønsker å slå av en prat med deg på bussen eller i kassakøen.

  Nettstudier

  Ønsker du en fleksibel og selvstyrt studiehverdag tilbyr Høyskolen Kristiania en rekke studier og kurs på høyskole- og fagskolenivå også som nettstudier. Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg i gjennom studiet og du får en stor grad av fleksibilitet til å studere når og hvor du vil.

  Høyskolen Kristiania

  Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

  Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania

  Kirkegata 24
  0107 Oslo

  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Informasjonsteknologi – Kunstig intelligens:

  Motta nyhetsbrev om utdanning
  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!