Vis studentum.no som: Mobil

Human-Computer Interaction (deltid)

Høyskolen Kristiania
Sammendrag
Deltid
3 år (120 studiepoeng)
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Oslo
Ja

Human-Computer Interaction (deltid)

master i Human-Computer Interaction - høyskolen kristiania

Human-Computer Interaction (deltid)

Dette er studiet for deg som vil bidra til å utvikle fremtidens IT-systemer. Studiet tilbys på deltid, og er dermed perfekt for deg som ønsker å kombinere jobb med etter- og videreutdanning.

Ny teknologi utvikles hele tiden, og fagfeltet Human-Computer Interaction er i kontinuerlig utvikling. Med denne deltidsutdanningen vil du få avansert kunnskap om utvikling og design av brukergrensesnitt som skal komme forbrukere, selskaper og samfunn til gode.

Du vil lære om hele utviklingsprosessen fra prototype til ferdig produkt, med et ekstra fokus på brukerperspektivet og -grensesnittet. Målet er å gjøre deg til en attraktiv kandidat i et spennende arbeidsmarked som er sterkt preget av innovasjon og nyskapning.

I tillegg får du breddekunnskap om teknologi og de muligheter og utfordringer som ligger i utnyttelsen av den.

Hva lærer du?

For å utvikle gode brukeropplevelser er det viktig å forstå både teknologien og menneskene som bruker den, og hvordan samspillet mellom menneske og teknologi fungerer best mulig.

I løpet av dette deltidsstudiet får du en grundig innføring i blant annet:

 • HCI / Menneske – maskin – interaksjon
 • Interaksjonsdesign
 • Informasjonsvisualisering
 • Prototyping og utvikling av grensesnitt
 • Systemarkitektur
 • Prosjektledelse og smidig metode
 • Multimodale grensesnitt
 • Forskningsmetoder

De fleste emnene er bygget rundt praktiske oppgaver der man får leke med teknologi og design, og det er stor variasjon fra fag til fag.

Det er mye interaksjon mellom medstudenter, forskere og forelesere, og vi får regelmessig inn forelesere fra blant annet København og London som underviser og kommer med kunnskap og erfaringer fra sine miljøer. Ny teknologi og tidsaktuell forskning er sentralt i alt vi gjør.

For kontakt eller mer informasjon om Human-Computer Interaction (deltid), vennligst fyll inn en interessemelding.

Jobbmuligheter

Human-Computer Interaction er et område hvor det kommer til å være mye etterspørsel etter kompetanse i fremtiden. Hvis man er villig til å jobbe for gode resultater, vil en fullført grad innen dette fagområdet gi svært gode og spennende karrieremuligheter.

Du kan blant annet jobbe som: 

 • UX specialist
 • Human-Computer specialist
 • Interaction designer
 • Web, software or system developer
 • Experience designer
 • Usability designer
 • Project manager
 • Researcher

Opptakskrav/Søknad

Du må ha en fullført bachelorgrad med minimum 80 studiepoeng fordypning innenfor fagområdet Human-computer interaction / menneske-maskin interaksjon. I tillegg er det påkrevet med basiskunnskap i HTML og CSS. Du må også sende inn et motivasjonsbrev på engelsk (500 ord).

Krav til gjennomsnittskarakter fra bachelorgrad er minimum C. Relevant praksis, eller andre spesielle hensyn, kan i noen tilfeller veie opp for ikke oppfylt karakterkrav.

Godkjente bachelorgrader

Bachelorgrad innen informasjonsteknologi, informatikk, informasjonssystemer, HCI, interaksjonsdesign eller relaterte disipliner.

Dersom du har en bachelorgrad innenfor ledelse, psykologi, HR eller andre relevante fagområder, er du velkommen til å søke. Det vil da bli gjort en individuell vurdering basert på din fagkombinasjon. Merk at krav om basiskunnskap i HTML og CSS gjelder. 

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

Kostnader

33 200 kr pr semester. 1900 kr registreringsavgift.

Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Human-Computer Interaction (deltid).

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania  |  En framtidsrettet høyskole

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse med 10.000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen og på nett. Stiftelsen Høyskolen Kristiania eier Westerdals Oslo ACT, og sammen har vi 10 000 studenter, 460 ansatte, 700 millioner i omsetning og et spennende utdanningstilbud. Vi er en akkreditert høyskole med solid økonomi der alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Høyskolen Kristiania er en framtidsrettet høyskole, og er særlig opptatt av samfunnets behov for kompetanse og kunnskap. Innen alle høyskolens fagområder jobber det dyktige forskere som hver dag sørger for at den viktigste og nyeste kunnskapen omsettes til undervisning. Ved å være innovative og nyskapende har høyskolen i over 100 år tilbudt morgendagens utdanninger.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire institutter og en avdeling for fagskolestudier.

Høyskolen Kristiania tilbyr studier innen:

 • Markedsføring og innovasjon
 • Ledelse og HR
 • Helse
 • Teknologi

Westerdals tilbyr studier innen:

 • Design og kommunikasjon 
 • Film og medier 
 • Musikk og scene

De ulike studiene tilbys som årsenheter, fagskolestudier, bachelorstudier, masterstudier, nettstudier og videre-/etterutdanning.

  Høyskolen Kristiania Oslo

  Femti meter fra paradegaten Karl Johan ligger Høyskolen Kristiania Oslo, i en ærverdig gammel bankbygning fra 1860. Der jobber det engasjerte fagpersoner som gir deg tyngden du trenger til å kunne ta steget ut i arbeidslivet med god selvtillit.

  Høyskolen Kristiania Oslo er en unik høyskole som holder til i moderne lokaler med historisk atmosfære midt i Oslo sentrum. Der finner du fasiliteter som egne Mac-rom, ulike typer studio og verksteder, bibliotek, kantine, kaffebar og studentpub, i tillegg til auditorier og klasserom av ulike størrelser. For helsefagstudentene har skolen treningsrom, anatomisk læringssenter, fysiologisk testlab og studentklinikk.

  Høyskolen Kristiania Bergen

  I sjøkanten mellom Akvariet og Fisketorget ligger Høyskolen Kristiania Bergen. Skolens sentrale beliggenhet i sentrum gjør at du kommer deg raskt til skolen fra de fleste bydeler, enten du velger å reise kollektivt, sykle eller ta beina fatt. Fasilitetene er topp moderne, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studio.

  Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet. Dette har ført til spennende samarbeid, der skolens studenter blant annet har løst reelle oppgaver for TV 2, Adams Matkasse, Ungt Entrepenørskap, Nordiske Mediedager og mange flere.

  Bergen, byen mellom de syv fjell, er vakker. Den tette trehusbebyggelsen og de brosteinsbelagte gatene skaper en helt spesiell atmosfære. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen. Befolkningen er kanskje landets mest patriotiske og lidenskapelige, men likevel er det ikke vanskelig å være innflytter og ny student. Folk er sosiale og ønsker å bli kjent med nye mennesker. Bli derfor ikke overrasket om noen ønsker å slå av en prat med deg på bussen eller i kassakøen.

  Nettstudier

  Ønsker du en fleksibel og selvstyrt studiehverdag tilbyr Høyskolen Kristiania en rekke studier og kurs på høyskole- og fagskolenivå også som nettstudier. Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg i gjennom studiet og du får en stor grad av fleksibilitet til å studere når og hvor du vil.

  Høyskolen Kristiania

  Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

  Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania

  Kirkegata 24
  0107 Oslo

  Studiested

  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Human-Computer Interaction (deltid):

  Motta nyhetsbrev om utdanning
  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!