Vis studentum.no som: Mobil

HR og helsefremmende arbeidsliv

Høyskolen Kristiania
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Oslo
Ja

HR og helsefremmende arbeidsliv

HR og helsefremmende arbeidsliv

HR og helsefremmende arbeidsliv

Mennesker er organisasjonens viktigste ressurs, og arbeidsplassen vår er den fremste arenaen for samhandling og inkludering. For at en bedrift skal kunne skape verdier og vokse, er man derfor avhengig av arbeidstakere som føler at de mestrer oppgavene sine og som har det godt på jobb.

Samtidig er det moderne arbeidslivet blitt mye mer utfordrende. Kravene til arbeidstakere har blitt høyere, arbeidsdagen har blitt mer intensiv og endringer på arbeidsplassen skjer raskere enn noen gang før. Derfor har det blitt viktigere enn noensinne å hjelpe arbeidstakere ha kontroll over sin egen jobbsituasjon.

Med en bachelor i HR og helsefremmende arbeidsliv ved Høyskolen Kristiania lærer du hva som må til for å kunne skape et sunt og helsefremmende arbeidsmiljø på arbeidsplassen, og etter endt utdanning vil du ha verdifull kunnskap om hvordan man tilrettelegger for en arbeidshverdag hvor både ansatt og bedrift går i pluss. Denne kunnskapen vil være med på å gjøre deg til en ettertraktet HR-kandidat for landets bedrifter.

Hva lærer du?

Involvering av de ansatte står sentralt i helsefremmende ledelse, og du vil lære teknikker som gjør deg i stand til å få medarbeidere til å realisere sitt potensial og mestre sin egen jobbhverdag.

Med en bachelor i HR og helsefremmende arbeidsliv lærer du grunnleggende tema om HR-faget, og du får i tillegg en ettertraktet kunnskap om hvordan du kan bidra til et helsefremmende, mangfoldig og inkluderende arbeidsliv. Du vil også få en grundig innsikt i hvordan HR-funksjonen utøves i praksis, slik at du er klar for arbeidslivet som venter. 

I løpet av studietiden din hos oss vil du blant annet gå i dybden på temaer som:

 • Strategisk HR
 • Arbeidsmiljø og psykologi
 • Inkludering i praksis
 • Individuell arbeidsrett
 • Strategisk mangfold

Studiet er praktisk lagt opp, og du vil i tillegg til teoretisk undervisning jobbe med reelle case-oppgaver og får også mulighet til å være ute i praksis hele fjerde semester. 

Ved endt studietid vil du ha lært å utfordre deg selv, å tenke nytt og legge til rette for at både ansatte og bedrifter vil blomstre også i fremtidens arbeidsliv.

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

HR-rollen har blitt viktigere enn noen gang før, og antall nye roller knyttet til fagfeltet er ventet å øke i årene som kommer. Med en Bachelor i HR og helsefremmende arbeidsliv kan du blant annet jobbe som:

 • HR-spesialist innen arbeidsliv og helsefremmede tiltak
 • HR-konsulent med spisskompetanse innen leder- og medarbeiderutvikling
 • Konsulent i endrings- og omstillingsprosesser
 • Stillinger innen bedriftshelsetjenester
 • Karrierer innen rekruttering og HMS-rådgivning

Studiet kvalifiserer deg også til stillinger som team- og avdelingsleder eller undervisnings- og kursstillinger. Du kan jobbe med å utvikle et godt arbeidsmiljø og arbeidskultur, konfliktløsning, samt å ivareta medarbeideres trivsel og motivasjon.

praksis

Du kan velge å ha praksis i fjerde semester (se studiemodell).

I praksisperioden veksler du mellom å være ute i bedrift og å få veiledning på skolen. Vi gir deg tett oppfølging underveis i praksisperioden, slik at du får større forståelse for faget og hvordan du skal omsette det du har lært i praksis.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Studieinnhold

Utveksling

Du kan velge å reise på utveksling i fjerde semester. Du kan søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet: 

 • USA
 • Australia
 • England
 • Tyskland
 • Vietnam

Praksis

Du kan velge å ha praksis i fjerde semester.

I praksisperioden veksler du mellom å være ute i bedrift og å få veiledning på skolen. Vi gir deg tett oppfølging underveis i praksisperioden, slik at du får større forståelse for faget og hvordan du skal omsette det du har lært i praksis.

Kostnader

35 300 kr per semester. 

1900 kr registreringsavgift. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen HR og helsefremmende arbeidsliv.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania  |  En framtidsrettet høyskole

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse med 10.000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen og på nett. Stiftelsen Høyskolen Kristiania eier Westerdals Oslo ACT, og sammen har vi 10 000 studenter, 460 ansatte, 700 millioner i omsetning og et spennende utdanningstilbud. Vi er en akkreditert høyskole med solid økonomi der alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Høyskolen Kristiania er en framtidsrettet høyskole, og er særlig opptatt av samfunnets behov for kompetanse og kunnskap. Innen alle høyskolens fagområder jobber det dyktige forskere som hver dag sørger for at den viktigste og nyeste kunnskapen omsettes til undervisning. Ved å være innovative og nyskapende har høyskolen i over 100 år tilbudt morgendagens utdanninger.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire institutter og en avdeling for fagskolestudier.

Høyskolen Kristiania tilbyr studier innen:

 • Markedsføring og innovasjon
 • Ledelse og HR
 • Helse
 • Teknologi

Westerdals tilbyr studier innen:

 • Design og kommunikasjon 
 • Film og medier 
 • Musikk og scene

De ulike studiene tilbys som årsenheter, fagskolestudier, bachelorstudier, masterstudier, nettstudier og videre-/etterutdanning.

  Høyskolen Kristiania Oslo

  Femti meter fra paradegaten Karl Johan ligger Høyskolen Kristiania Oslo, i en ærverdig gammel bankbygning fra 1860. Der jobber det engasjerte fagpersoner som gir deg tyngden du trenger til å kunne ta steget ut i arbeidslivet med god selvtillit.

  Høyskolen Kristiania Oslo er en unik høyskole som holder til i moderne lokaler med historisk atmosfære midt i Oslo sentrum. Der finner du fasiliteter som egne Mac-rom, ulike typer studio og verksteder, bibliotek, kantine, kaffebar og studentpub, i tillegg til auditorier og klasserom av ulike størrelser. For helsefagstudentene har skolen treningsrom, anatomisk læringssenter, fysiologisk testlab og studentklinikk.

  Høyskolen Kristiania Bergen

  I sjøkanten mellom Akvariet og Fisketorget ligger Høyskolen Kristiania Bergen. Skolens sentrale beliggenhet i sentrum gjør at du kommer deg raskt til skolen fra de fleste bydeler, enten du velger å reise kollektivt, sykle eller ta beina fatt. Fasilitetene er topp moderne, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studio.

  Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet. Dette har ført til spennende samarbeid, der skolens studenter blant annet har løst reelle oppgaver for TV 2, Adams Matkasse, Ungt Entrepenørskap, Nordiske Mediedager og mange flere.

  Bergen, byen mellom de syv fjell, er vakker. Den tette trehusbebyggelsen og de brosteinsbelagte gatene skaper en helt spesiell atmosfære. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen. Befolkningen er kanskje landets mest patriotiske og lidenskapelige, men likevel er det ikke vanskelig å være innflytter og ny student. Folk er sosiale og ønsker å bli kjent med nye mennesker. Bli derfor ikke overrasket om noen ønsker å slå av en prat med deg på bussen eller i kassakøen.

  Nettstudier

  Ønsker du en fleksibel og selvstyrt studiehverdag tilbyr Høyskolen Kristiania en rekke studier og kurs på høyskole- og fagskolenivå også som nettstudier. Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg i gjennom studiet og du får en stor grad av fleksibilitet til å studere når og hvor du vil.

  Høyskolen Kristiania

  Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

  Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania

  Kirkegata 24
  0107 Oslo

  Tlf: 22 59 60 00
  kristiania.no

  Studiested

  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra HR og helsefremmende arbeidsliv:

  Motta nyhetsbrev om utdanning
  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!