Vis studentum.no som: Mobil

Illustrasjon

Fagskolen Kristiania
Sammendrag
Heltid
2 år
Fagskole
Ja
August
Søknadsfrist: 15. april
Bergen, Oslo

Illustrasjon

studere illustrasjon høyskolen kristiania

Fagskoleutdanning i Illustrasjon – lær å utvikle ditt talent og din visuelle stil

På fagskolestudiet Illustrasjon lærer du å utvikle din visuelle stil og jobber med oppdrag for reelle kunder.

Kort fortalt er illustrasjon

 • tegningen på T-skjorta di
 • det som møter deg på melkekartongen på frokostbordet
 • figurene i animasjonsfilmen du så i går
 • coveret på den siste boka du leste
 • tegneserieheftet du elsket som barn, og faktisk fortsatt elsker
 • det som er på veggen i yndlingsbutikken din.

Illustratører jobber med en rekke ulike oppdrag innen reklame, bøker, aviser, magasiner, animasjon, film og TV, emballasje, tegneserier og dataspill. De er eksperter på alt som vises i form av bilder, og kan skissere hvordan noe ville se ut i virkeligheten.

En illustratør må kunne tolke en tekst, en ide eller en stemning og lage et bilde av den. Illustrasjon er således nær knyttet til kunstfeltet – og bruker ofte samme teknikker – men jobber mer med kunder og kommersielle mål.

Ulike illustrasjonsteknikker

På utdanningen vil du lære kommersiell billedkommunikasjon av profesjonelle illustratører og billedkunstnere. Det jobber med illustrasjoner til tekst, reklame, tegneserier, avis, bøker, plakater, dataspill, emballasje og CD-cover.

Idé og kreative prosesser har sterkt fokus, og det kombinerers teoretisk undervisning med praktiske oppgaver både i egne prosjekter og oppdrag fra reelle kunder.

En utdanning innen ilustrasjon gir deg muligheten til å jobbe med det du liker best – dyrke idéer, undersøke illustrasjonsteknikker og deretter føre dem ut i livet.

Karriere

Mange studenter velger også å starte virksomheter alene eller sammen med andre for å arbeide innen media, reklame og design. Illustratører jobber med illustrasjoner i bøker, magasiner og aviser. De løser oppdrag innen animasjon, film og TV. De jobber med emballasjeillustrasjon og saksillustrasjon. Flere drømmer om – og utvikler egne produkter innen tegneserier og dataspill.

Mange illustratører velger å starte egen virksomhet. Fagskoleutdanningen i Illustrasjon gir også et godt grunnlag for videre læring, enten i arbeidslivet eller på videre studier. Vi har samarbeid med flere universiteter i utlandet, der du kan bygge på til en bachelorgrad.

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av disse opptakskravene:

 • generell studiekompetanse
 • fullført og bestått videregående opplæring
 •  fagbrev/svennebrev
 • realkompetanse for fagskole
  • minimum 23 år i løpet av opptaksåret
  • dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste
  • arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall
  • dokumentere norskkunnskaper
   • fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox

NB: Alle søkere til illustrasjonsstudiet må levere opptaksprøver for å bli tatt opp som student.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (120 studiepoeng).

Kostnader

49 200 kr per semester (med forbehold om endringer).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Illustrasjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen Kristiania

fagskolen kristiania

Fagskolen Kristiania

På Fagskolen Kristianias ett- og toårige fagskolestudier lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under hele utdanningen. Vi tilbyr stedbaserte studier innen design, kommunikasjon og teknologi. Nå tilbyr vi også fagskolestudier på nett innen helse, oppvekst, økonomi, administrasjon, markedsføring og IT.

I mange yrker er det viktigere at du har fingerspissfølelse og har opparbeidet deg praktisk erfaring gjennom utdannelsen, enn at du har pugget teoretiske lærebøker og hørt på forelesninger.

På Fagskolen Kristiania arbeider du gjennom hele utdannelsen med praktiske øvingsoppgaver slik at du får trent deg opp i faget. Enten du vil bli interiørdesigner, filmprodusent, festivalkoordinator, eller drømmer om å bli tekstforfatter eller illustratør, så møter du lærerne som selv har lang bransjeerfaring. Det sikrer nærheten mellom utdanning og arbeidsliv.

Dessuten vet lærerne hva som skal til for at du skal bli en dyktig yrkesutøver. Undervisningen skjer i mindre klasser hvor du får arbeide med bransje- og yrkesnære utfordringer hver eneste dag. Det gjør utdanningen relevant for deg, og deg relevant på arbeidsmarkedet.

Hva er en fagskoleutdanning

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse og har et omfang på ett til to år.

Undervisningen foregår i mindre klasser der du arbeider med virkelighetsnære utfordringer, hvor prosjektarbeid er en viktig arbeidsform.

Bachelormuligheter

Etter fullført fagskoleutdanning kan du dra til utlandet og studere videre for å ta en internasjonal bachelorgrad, via vår samarbeidspartner Education Link.

Kombinasjonen av en norsk, bransjeorientert fagskoleutdanning og en akademisk grad i utlandet, gir deg en unik kunnskap og solid kompetanse. Du vil få en personlig og faglig utvikling, internasjonalt nettverk og ikke minst internasjonal erfaring og venner for livet.

For deg som har fullført visse fagskolestudier hos oss er det også mulig å søke innpass på 2. året på noen av våre bachelorstudier. Dette gjelder kun enkelte fagskolestudier og bachelorutdanninger.

Vi gjør oppmerksom på at du kan måtte ta eksamener/emner i tillegg. For mer informasjon om bachelormuligheter kan du ta kontakt med våre studentambassadører.

Mastermuligheter med fagskoleutdanning

Vi gjør oppmerksom på at en bachelorgrad ikke nødvendigvis tilfredsstiller opptakskravene til alle mastergrader, verken i Norge eller utlandet. Det enkelte universitet eller høyskole er selv ansvarlig for å definere sine opptakskrav.

Dersom du har planer om å studere til en mastergrad, anbefaler vi at du setter deg godt inn i institusjonens opptakskrav, inkludert krav til forkunnskaper og fagsammensetning, før du velger å studere videre til en bachelor i utlandet.

Du må selv sørge for at du har den nødvendige bakgrunn og fagsammensetning for den eller de mastergrader du ønsker å søke deg inn på.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Kristiania

Kontaktinformasjon til Fagskolen Kristiania

Fagskolen KristianiaStudiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Illustrasjon:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!