Vis studentum.no som: Mobil

Advokatsekretær – juridisk kontormedarbeider

Fagskolen Kristiania
Sammendrag
Utdanningsinstitutt: Fagskolen Kristiania
Heltid/Deltid: Deltid
Søknadsfrist: Løpende opptak
Type utdanning: Fagskole
Varighet: 2 semestre
Oppstart: Januar - Nettstudier
Gå videre til: Skolens hjemmeside

Advokatsekretær – juridisk kontormedarbeider

fagskoleutdanning advokatsekretær - juridisk kontormedarbeider

Advokatsekretær – Fagskolen Kristiania på nett

Er du interessert i jus og vil jobbe som administrativ støtte? Utdanningen advokatsekretær gir deg praktiske ferdigheter til å bidra med administrativ støtte i virksomheter med juridiske miljøer.

hvorfor velge dette studiet

I løpet av et år på deltid blir du en ettertraktet administrativ medarbeider med kunnskap om norske rettssystemet, lover og forskrifter, og vil for eksempel kunne bistå advokater i saksbehandling. Som advokatsekretær eller juridisk kontormedarbeider jobber du med mennesker, og diskresjon er viktig. Derfor går vi inn på temaer om klientbehandling og etikk.

Hva lærer du

Du vil lære om økonomistyring og kontorrutiner, tekstbehandling og regnskap. Da er det en fordel å være rask og ha øye for detaljer. I tillegg er det viktig med god muntlig og skriftlig fremstillingsevne. Mange arbeidsgivere vektlegger engelskkunnskaper, og vi har derfor med engelsk som et eget emne i utdanningen.  Innen jus kommer du inn på rettssystemet og rettsreglene, selskapsrett, familie- og arverett samt noe om rettshjelpforsikring og fri rettshjelp. Du lærer bruk av Office-programmene slik at de gir best mulig støtte til forretningsprosessene og du  kommer inn på møte- og arrangementsplanlegging.

Studiemodell

Utdanningen gjennomføres over 2 semestre på deltid. Utdanningen består av følgende emner:

 • administrative fag
 • jus
 • engelsk
 • IT

karriere

Etter fullført utdanning jobber de fleste som sekretær eller juridisk kontormedarbeider. Som advokatsekretær kan du jobbe på advokatkontor, i næringslivsforetak eller på kontor innen offentlig forvaltning som stat, kommune og fylkeskommune. I tillegg er det mulig å jobbe som administrasjonsmedarbeider, gjerne på et advokatkontor. 

Noen eksempler på stillinger du kan søke på etter endt utdanning er: 

 • advokatsekretær
 • administrasjonssekretær
 • juridisk kontormedarbeider
 • sekretær 
 • administrative støttestillinger innenfor stat og kommune
 • resepsjoniststillinger med utvidede administrative støttefunksjoner
 • kurs- og konferansevert/vertinne
 • personlig assistent for en advokat

Opptakskrav/Søknad

Opptakskravet for denne utdanningen er fullført og bestått videregående skole.

Alternativt kan du søke på grunnlag av din realkompetanse. Opptak basert på realkompetanse gjøres ved en helhetsvurdering hvor også utdanning og aktiviteter i fritiden teller med. Du må være 23 år eller eldre i opptaksåret for å bli tatt opp på grunnlag av realkompetanse.  

Søkere med utdanning fra land utenfor Norden må dokumentere at de har norskkunnskaper tilsvarende de ferdigheter som oppnås ved Norsk Vg1 studieforberedende eller Norsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram, eller norsktest nivå B2.  

Usikker på om du oppfyller opptakskravene? Kontakt Fagskolen Kristiania, så hjelper de deg med å finne ut av det.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (30 studiepoeng)

Krav til utstyr

I utgangspunktet fritt valg av maskin, men tilgang på Windows operativsystem påkrevd grunnet enkelte programvarepakker (dette kan være i form av en egen Windows-partisjon på Mac).

Vi anbefaler likevel at maskinen bør ha:

 • Windows 10
 • minimum 4GB internminne (RAM)
 • mikrofon – for å delta i virtuelt klasserom
 • lydkort og høyttalere/headset. Vi anbefaler å bruke et Skype for Business UC-kompatibelt headset. Vi har god erfaring med Jabra og Logitec modellene
 • ledig diskplass, etter at all programvare er på plass, bør ikke være mindre enn 50GB

Kostnader

Pris: 49 900 kr

Inkludert i prisen

 • innføringskurs i studieteknikk på nett
 • medlemskap i ONF
 • tilgang til Office365
 • eksamensavgift

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Advokatsekretær – juridisk kontormedarbeider.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen Kristiania

Fagskolen Kristiania

På Fagskolen Kristianias ett- og toårige fagskolestudier lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under hele utdanningen. Vi tilbyr stedbaserte studier innen design, kommunikasjon og teknologi. Nå tilbyr vi også fagskolestudier på nett innen helse, oppvekst, økonomi, administrasjon, markedsføring og IT.

mange yrker er det viktigere at du har fingerspissfølelse og har opparbeidet deg praktisk erfaring gjennom utdannelsen, enn at du har pugget teoretiske lærebøker og hørt på forelesninger.

På Fagskolen Kristiania arbeider du gjennom hele utdannelsen med praktiske øvingsoppgaver slik at du får trent deg opp i faget. Enten du vil bli interiørdesigner, filmprodusent, festivalkoordinator, eller drømmer om å bli tekstforfatter eller illustratør, så møter du lærerne som selv har lang bransjeerfaring. Det sikrer nærheten mellom utdanning og arbeidsliv.

Dessuten vet lærerne hva som skal til for at du skal bli en dyktig yrkesutøver. Undervisningen skjer i mindre klasser hvor du får arbeide med bransje- og yrkesnære utfordringer hver eneste dag. Det gjør utdanningen relevant for deg, og deg relevant på arbeidsmarkedet.

Hva er en fagskoleutdanning

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse og har et omfang på ett til to år.

Undervisningen foregår i mindre klasser der du arbeider med virkelighetsnære utfordringer, hvor prosjektarbeid er en viktig arbeidsform.

Bachelormuligheter

Etter fullført fagskoleutdanning kan du dra til utlandet og studere videre for å ta en internasjonal bachelorgrad, via vår samarbeidspartner Education Link.

Kombinasjonen av en norsk, bransjeorientert fagskoleutdanning og en akademisk grad i utlandet, gir deg en unik kunnskap og solid kompetanse. Du vil få en personlig og faglig utvikling, internasjonalt nettverk og ikke minst internasjonal erfaring og venner for livet.

For deg som har fullført visse fagskolestudier hos oss er det også mulig å søke innpass på 2. året på noen av våre bachelorstudier. Dette gjelder kun enkelte fagskolestudier og bachelorutdanninger.

Vi gjør oppmerksom på at du kan måtte ta eksamener/emner i tillegg. For mer informasjon om bachelormuligheter kan du ta kontakt med våre studentambassadører.

Mastermuligheter med fagskoleutdanning

Vi gjør oppmerksom på at en bachelorgrad ikke nødvendigvis tilfredsstiller opptakskravene til alle mastergrader, verken i Norge eller utlandet. Det enkelte universitet eller høyskole er selv ansvarlig for å definere sine opptakskrav.

Dersom du har planer om å studere til en mastergrad, anbefaler vi at du setter deg godt inn i institusjonens opptakskrav, inkludert krav til forkunnskaper og fagsammensetning, før du velger å studere videre til en bachelor i utlandet.

Du må selv sørge for at du har den nødvendige bakgrunn og fagsammensetning for den eller de mastergrader du ønsker å søke deg inn på.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Kristiania
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Advokatsekretær – juridisk kontormedarbeider:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!