Bachelor

Dansekunst

Kristiania , i Oslo
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Dansekunst

Bachelor i Dansekunst

Vil du bli en profesjonell danser? Bachelor i dansekunst med spesialisering i jazz- eller samtidsdans gir deg muligheten til å leve av din lidenskap.

Hva lærer du?

Bachelorgraden i dansekunst bygger deg opp danseteknisk og utvikler deg kunstnerisk til å bli en profesjonell utøvende dansekunstner. Her vil du lære å utøve, skape og formidle dans – sammen med nasjonalt og internasjonalt anerkjente pedagoger ogkoreografer.

Du vil jobbe mye praktisk i dansestudio, samtidig som du vil bli utfordret til å tenke og reflektere rundt din rolle som formidler av dansekunst.

Første år er felles for alle, og spesialisering i jazzdans eller samtidsdans starter fra og med andre studieår. Du vil ha klassisk ballett gjennom alle tre år som en grunnteknikk.

Under utdanningen vil du utvikle deg som dansekunstner, og planlegge og gjennomføre prosjekter. Spennende kunstneriske prosjekter går som en rød tråd gjennom hele studiet, og alle andre fag støtter opp under disse.

Uansett hvilken spesialisering du velger, vil du jobbe med –og følges tett opp av –engasjerte pedagoger og koreografer som har langprofesjonell erfaring som dansekunstnere. Bachelorgraden i dansekunst vil med andre ord gi deg en bred kompetanse som utøvende og skapende dansekunstner.

Hva kan du bli?

Med en fullført bachelorgrad i dansekunst har du mange muligheter. Blant annet har mange av våre tidligere studenter arbeidet som utøvende dansere for koreografer, ved institusjonsteatre og i egne forestillingsprosjekter. I tillegg har flere startet egne kompanier, og arbeidet med formidling av dans i ulike kontekster.

Vi er opptatt av at du som student skal oppleve studiet som relevant for arbeidsmarkedet, og derfor samarbeider vi blant annet med:

  • CODA-festivalen
  • PRODA
  • Bærum Kulturhus
  • Dansens Hus
For kontakt eller mer informasjon om Dansekunst, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Oslo

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Realkompetanse

Generell studiekompetanse er det normale kravet for opptak, men ved dette programmet kan unntak gis for søkere som tilfredsstiller spesielle faglige krav. Det vil i dette tilfellet være opptaksprøven din som er opptaksgrunnlaget.

Egenvurderingsskjema og opptaksprøve

Du må levere egenvurderingsskjema for å bli kalt inn til opptaksprøve. Du må ha forberedt en dansesolo på max 1,5 minutter der du viser dine styrker og ditt særpreg som danser.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad, 180 studiepoeng.

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge Kristiania ?

Relevante gjesteforelesere

Sosialt skolemiljø

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Dansekunst.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Kristiania
Prinsens gate 7-9
0107 Oslo

Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...

Les mer og vis alle utdanninger ved Kristiania

Highlights