Vis studentum.no som: Mobil

Anvendt folkehelsevitenskap

Høyskolen Kristiania
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Oslo
Ja

Anvendt folkehelsevitenskap

master i folkehelsevitenskap

Master i anvendt folkehelsevitenskap

Helse, politikk og samfunn – dette er studiet for deg som vil jobbe med det store bildet. Utdanningen i anvendt folkehelsevitenskap ved Høyskolen Kristiania gir deg kunnskapen og verktøyene du trenger for å skape endring i vanlige menneskers liv.

Master i anvendt folkehelsevitenskap gir deg innsikten og erfaringen som trengs for å arbeide systematisk med folkehelsearbeid i både offentlig og privat sektor, på lokalt, nasjonalt og globalt nivå.

Studiet vektlegger de store sammenhengene, som forholdet mellom ulike nivåer i forvaltningen, jus og helsepolitikk, migrasjon og sosiale forskjeller. Gjennom praksis og praktiske oppgaver hentet fra det virkelige liv, lærer studentene å bruke teori og metoder til å løse fremtidens folkehelseutfordringer.

Verden blir stadig mer kompleks. Derfor trenger samfunnet mennesker med denne typen utdannelse, hvor man lærer hvordan man jobber tverrfaglig med årsakene til helseforskjeller i befolkningen.

Hva lærer du?

Masterprogrammet gir bred innføring i forutsetningene for folkehelsearbeidet, samt god kunnskap om forvaltning og beslutningsprosesser i samfunnet. Studiet gir kompetanse og ferdigheter til å belyse og iverksette tiltak for fremtidige utfordringer som folkehelsearbeidet står overfor.

Som master i folkehelsevitenskap lærer du hvilke faktorer som påvirker folkehelsen, og hvordan du kan utvikle, starte, lede og evaluere folkehelserelaterte prosjekter. Du lærer også å formidle vitenskap, tenke kritisk, samt drøfte etiske problemstillinger innen helsepolitikk.

Jobbmuligheter

Med arbeidserfaringen og spisskompetansen som du får gjennom dette studiet, er du godt rustet for mange ulike typer jobber i privat og offentlig sektor, som for eksempel:

 • Vitenskapelige stillinger ved høyskoler og universiteter
 • Rådgiverstillinger innen ulike fagfelt, som HMS og miljørettet helsevern
 • Rådgiver i forvaltning og politikk
 • Praktiske jobber innen forebyggende og helsefremmende arbeid

I tillegg til spisskompetanse på et viktig og spennende fagfelt, får du tett kontakt med arbeidslivet. Våre forskere og forelesere sørger for at du får oppdatert kunnskapen rett fra arbeidslivet, og gjennom praksistiden får du tryggheten og erfaringen som gjør deg til en attraktiv jobbsøker. Like viktig er nettverket du kan bygge sammen med andre likesinnede, som er opptatt av det samme som deg.

Opptakskrav/Søknad

For opptak til masterstudier kreves det at søkeren har bachelorgrad, cand.mag.-grad eller tilsvarende studieløp av minst 180 studiepoengs omfang.

 • Minimum 80 studiepoengs omfang skal være innenfor fagområdet helse. Høyskolen kan i spesielle tilfeller godkjenne andre dokumenterte kvalifikasjoner som helt eller delvis.
 • For å være kvalifisert må gjennomsnittskarakter være på 3.0 eller bedre.

Studieinnhold

Utveksling 

For Master i anvendt folkehelsevitenskap tilrettelegges det for utveksling i andre semester, og relevansen av studieoppholdet sikres av høyskolens fagmiljø. Høyskolen Kristiania har avtaler om utvekslingsopphold for studentene ved følgende universiteter i Australia:

 • University of Queensland
 • Griffith University

Praksis

Praksisoppholdet finner sted i tredje semester.

Studenten har praksis hos en arbeidsgiver med relevante oppgaver i en periode av utdanningen sin. Som en «intern» i en bedrift har studenten mulighet til å få relevant arbeidstrening innenfor et område studenten finner interessant. Studenten kan selv finne sin arbeidsplass som høyskolen godkjenner, eller velge mellom arbeidsplass til en av høyskolens samarbeidspartnere.

Kostnader

47 000 kr per semester. 

1900 kr i registreringsavgift.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Anvendt folkehelsevitenskap.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania  |  En framtidsrettet høyskole

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse med 10.000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen og på nett. Stiftelsen Høyskolen Kristiania eier Westerdals Oslo ACT, og sammen har vi 10 000 studenter, 460 ansatte, 700 millioner i omsetning og et spennende utdanningstilbud. Vi er en akkreditert høyskole med solid økonomi der alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Høyskolen Kristiania er en framtidsrettet høyskole, og er særlig opptatt av samfunnets behov for kompetanse og kunnskap. Innen alle høyskolens fagområder jobber det dyktige forskere som hver dag sørger for at den viktigste og nyeste kunnskapen omsettes til undervisning. Ved å være innovative og nyskapende har høyskolen i over 100 år tilbudt morgendagens utdanninger.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire institutter og en avdeling for fagskolestudier.

Høyskolen Kristiania tilbyr studier innen:

 • Markedsføring og innovasjon
 • Ledelse og HR
 • Helse
 • Teknologi

Westerdals tilbyr studier innen:

 • Design og kommunikasjon 
 • Film og medier 
 • Musikk og scene

De ulike studiene tilbys som årsenheter, fagskolestudier, bachelorstudier, masterstudier, nettstudier og videre-/etterutdanning.

  Høyskolen Kristiania Oslo

  Femti meter fra paradegaten Karl Johan ligger Høyskolen Kristiania Oslo, i en ærverdig gammel bankbygning fra 1860. Der jobber det engasjerte fagpersoner som gir deg tyngden du trenger til å kunne ta steget ut i arbeidslivet med god selvtillit.

  Høyskolen Kristiania Oslo er en unik høyskole som holder til i moderne lokaler med historisk atmosfære midt i Oslo sentrum. Der finner du fasiliteter som egne Mac-rom, ulike typer studio og verksteder, bibliotek, kantine, kaffebar og studentpub, i tillegg til auditorier og klasserom av ulike størrelser. For helsefagstudentene har skolen treningsrom, anatomisk læringssenter, fysiologisk testlab og studentklinikk.

  Høyskolen Kristiania Bergen

  I sjøkanten mellom Akvariet og Fisketorget ligger Høyskolen Kristiania Bergen. Skolens sentrale beliggenhet i sentrum gjør at du kommer deg raskt til skolen fra de fleste bydeler, enten du velger å reise kollektivt, sykle eller ta beina fatt. Fasilitetene er topp moderne, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studio.

  Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet. Dette har ført til spennende samarbeid, der skolens studenter blant annet har løst reelle oppgaver for TV 2, Adams Matkasse, Ungt Entrepenørskap, Nordiske Mediedager og mange flere.

  Bergen, byen mellom de syv fjell, er vakker. Den tette trehusbebyggelsen og de brosteinsbelagte gatene skaper en helt spesiell atmosfære. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen. Befolkningen er kanskje landets mest patriotiske og lidenskapelige, men likevel er det ikke vanskelig å være innflytter og ny student. Folk er sosiale og ønsker å bli kjent med nye mennesker. Bli derfor ikke overrasket om noen ønsker å slå av en prat med deg på bussen eller i kassakøen.

  Nettstudier

  Ønsker du en fleksibel og selvstyrt studiehverdag tilbyr Høyskolen Kristiania en rekke studier og kurs på høyskole- og fagskolenivå også som nettstudier. Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg i gjennom studiet og du får en stor grad av fleksibilitet til å studere når og hvor du vil.

  Høyskolen Kristiania

  Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

  Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania

  Kirkegata 24
  0107 Oslo

  Tlf: 22 59 60 00
  kristiania.no

  Studiested

  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Anvendt folkehelsevitenskap:

  Motta nyhetsbrev om utdanning
  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!