Master

Anvendt folkehelsevitenskap

Kristiania , i Oslo
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Anvendt folkehelsevitenskap

Master i anvendt folkehelsevitenskap

Ønsker du å lære om hvordan fremme befolkningens helse, trivsel og sosiale forhold? Med en master i anvendt folkehelsevitenskap blir du dyktig på dette.

Hva menes med god folkehelse? Mange forbinder kanskje god folkehelse med det å fremme et sunt kosthold og sunn livsstil med regelmessig fysisk aktivitet. Men, visste du at også tilgang til vaksiner, tilrettelegging for gang – og sykkelvei, gode sosiale møteplasser, og det å sikre trygg kvalitet på vannet du får i springen også er folkehelse? Også klimaendringer kan være en trussel mot folkehelsen fremover.

Med en master i anvendt folkehelsevitenskap lærer du å fremme befolkningens helse, trivsel og sosiale forhold. Du vil også få den kunnskapen som kreves for å forebygge sykdommer, skader eller lidelse. Dette er med andre ord studiet for folk som er interessert i helse, politikk og samfunn – altså deg som vil jobbe med det store bildet.

Hva lærer du?

Masterprogrammet gir bred innføring i forutsetningene for folkehelsearbeidet, samt god kunnskap om forvaltning og beslutningsprosesser i samfunnet. Studiet gir kompetanse og ferdigheter som lar deg håndtere fremtidige utfordringer folkehelsearbeidet står overfor. Gjennom praksis og praktiske oppgaver hentet fra det virkelige liv, vil du lære å bruke teori og metoder for å løse fremtidens folkehelseutfordringer. Du lærer også å formidle vitenskap, tenke kritisk, samt drøfte etiske problemstillinger innen helsepolitikk.

Verden blir stadig mer kompleks. Derfor trenger samfunnet mennesker med denne typen utdannelse, hvor man lærer hvordan man jobber tverrfaglig med årsakene til helseforskjeller i befolkningen både nasjonalt og internasjonalt. Det tverrfaglige aspektet i studiet reflekteres også gjennom bredden av fagbakgrunn som kreves for opptak til studiet.

I tillegg til spisskompetanse på et viktig og spennende fagfelt, får du gjennom denne graden tett kontakt med arbeidslivet gjennom den lange praksisperioden. Våre forskere og forelesere sørger for at du får oppdatert kunnskapen rett fra arbeidslivet, og gjennom praksistiden får du tryggheten og erfaringen som gjør deg til en attraktiv jobbsøker.

Du lærer blant annet om hvordan:

  • fremme befolkningens helse, trivsel og sosiale forhold
  • forebygge sykdommer, skader og lidelse
  • løse fremtidens folkehelseutfordringer
  • formidle vitenskap, tenke kritisk og drøfte etiske problemstillinger innen helsepolitikk

Videre får du kunnskap om 

  • helseutfordringer på lokalt, kommunalt, og fylkeskommunalt nivå
  • sosial ulikhet innen helse og sårbare grupper
  • jus, beslutningsprosesser og hvordan påvirke politikk
  • hvordan bruke funn fra forskning 

En av del av studiet er hele tre måneders praksis der du får innsikt i hvordan det er å jobbe med folkehelsearbeid.

For kontakt eller mer informasjon om Anvendt folkehelsevitenskap, vennligst fyll inn en interessemelding.

Jobbmuligheter

Med arbeidserfaringen og spisskompetansen som du får gjennom dette studiet, er du godt rustet for mange ulike typer jobber i privat og offentlig sektor, som for eksempel:

  • Folkehelsekoordinator
  • Folkehelserådgiver
  • Prosjektmedarbeider i kommunale og fylkeskommunale prosjekter
  • Rådgiver innen ulike fagfelt, som HMS, miljørettet helsevern og faglige stillinger rettet mot utdanningsløp
  • Vitenskapelige stillinger ved høyskoler og universiteter

Opptakskrav/Søknad

For opptak til masterstudier kreves det at søkeren har bachelorgrad, cand.mag.-grad eller tilsvarende studieløp av minst 180 studiepoengs omfang.

  • Minimum 80 studiepoengs omfang skal være innenfor helse– og sosialfag eller samfunnsvitenskapeller naturvitenskap med relevans for folkehelse. Kristiania kan i spesielle tilfeller godkjenne andre dokumenterte kvalifikasjoner som helt eller delvis.
  • For å være kvalifisert må gjennomsnittskarakter være påCeller bedre.

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Anvendt folkehelsevitenskap.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

Kristiania

Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt:

  • HR, markedsføring og kommunikasjon
  • Kunst og design
  • Teknologi og innovasjon
  • Helse og psykologi

Du skal ha det godt som student ved Kristiania. I tillegg til Norges råeste fadderuke, flere studentpuber og studentorganisasjoner hvor du kan dyrke dine interesser, er vi stolte av å ha et mangfoldig studiemiljø hvor alle typer mennesker passer inn. Dessuten kommer du tett på forelesere, forskere og medstudenter. Med rådgivere som følger deg opp underveis i studiene og et Karrieresenter som jobber hardt for at du skal få en best mulig studietid, kan vi trygt si at Kristiania gjør ting annerledes – for at du skal lykkes.

Som student møter du gjesteforelesere fra arbeidslivet, og jobber med praktiske oppgaver hentet fra bransjene. Du får også muligheten til å bygge et stort nettverk mens du studerer.

Kristiania har utdannet mennesker til yrkene samfunnet trenger, i over 100 år. Vi har utdanninger fra fagskole- til doktorgradsnivå, og våre forelesere har selv erfaring fra yrkene vi utdanner til. Det gjør at du som student får kompetansen du trenger for å lykkes.

Velkommen til Kristiania!

Vis alle utdanninger fra Kristiania