3D og animasjon - Fagskoleutdanning

Høyskolen Kristiania
Sammendrag
Varighet: 2 år
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid
Oppstart: August 2016
Søknadsfrist: 15. april
Utdanningsinstitutt: Høyskolen Kristiania
Type utdanning: Fagskole
Studiesteder: Bergen, Oslo, Trondheim

3D og animasjon - Fagskoleutdanning

Fagskoleutdanning i 3D og animasjon

Lær å skape god kommersiell 3D og animasjon!

Vil du lære hva som kreves for å skape god kommersiell 3D og animasjon? Da bør du se hit! Høyskolen Kristiania tilbyr en 2-årig fagskoleutdanning i 3D og animasjon.

3D og animasjon handler om å bruke visuelle virkemidler i levende bilder. En god 3D-designer behersker animasjon, 3D-grafikk, visuell kommunikasjon og historiefortelling. 

På dette studiet utvikler du både dine estetiske evner og kommunikasjonsferdigheter ved å lære om idé, konsept og strategi i levende bilder rettet mot kunder og kommersielle mål.

Fagskoleutdanning i 3D og animasjon

3D og animasjon er et 2-årig fagskolestudium. Her lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under utdanningen.

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse. Undervisningen foregår i mindre klasser, det er tett individuell oppfølging, og mange av lærerne dine har solid bransjeerfaring på fagfeltet de underviser i, noe som forsterker nærheten til arbeidslivet.

En audiovisuell utdanning

3D og animasjonsstudiet ved Høyskolen Kristiania er i stor grad en audiovisuell utdanning. For at du skal få
 en helhetlig bransjeforståelse og erfaring med realistiske produksjonsprosesser, vil du samarbeide tett med høyskolens studenter fra blant annet Film, Musikkdesign og Illustrasjon.

3D og animasjon - Høyskolen KristianiaI siste semester får du muligheten til å spesialisere deg innen en valgfri retning av utdanningens fire kjerneområder:

 • Spill
 • VFX (visuelle effekter)
 • Motion design
 • Animasjonsfilm

Jobbmuligheter innen 3D og animasjon

Etter to års fagskoleutdanning vil du ha grundig forståelse av – samt inngående praktisk erfaring med – komposisjon og produksjon av 3D og animasjon til mange typer medier. Du har fått erfaring med en produksjons ulike ledd: fra ideskaping og komposisjon/animasjon og 3D-grafikk via produksjon til ferdigstilling, leveranse og presentasjon.

Gjennom masse praktisk arbeid har du også utviklet kunnskap om hvordan 2D-/3D-grafikk og animasjon påvirker innhold og budskap.

Du har fått ferdigheter innen historiefortelling og visuell kommunikasjon av funksjonell 3D og animasjon tilpasset kunders behov og vil kunne levere profesjonelt utførte produksjoner til for eksempel reklamebyråer, designbyråer, spillselskaper, VFX-studioer, produksjonsselskaper og mobil- og mediebedrifter.

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett (eller flere) av disse opptakskravene:

 • Fagbrev/ svennebrev
 • Fullført 3-årig videregående skole (du kan ha inntil to ubeståtte fag fra VGS)
 • Realkompetanse for fagskole

 Kontakt Høyskolen Kristiania for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning, 120 fagskolepoeng

Kostnader

50 300 kr per semester

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen 3D og animasjon - Fagskoleutdanning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

Norges Kreative Høyskole, Markedshøyskolen, Norges Helsehøyskole og NKS Nettstudier har slått seg sammen til en skole, med ett felles navn – Høyskolen Kristiania. 

Høyskolen Kristiania ble opprettet i 1914, og tilbyr studier innen markedsføring, ledelse, kommunikasjon, kreativitet og helse. Ved å være innovative og nyskapende har Høyskolen Kristiania i over 100 år tilbudt morgendagens utdanninger.

En fremtidsrettet høyskole

Høyskolen Kristiania er en framtidsrettet høyskole, og er særlig opptatt av samfunnets behov. Innen alle fagområder ved høyskolen jobber det dyktige forskere som hver dag sørger for at den viktigste og nyeste kunnskapen omsettes til undervisning.

Høyskolen Kristiania består av fire institutt:

 • Institutt for markedsføring
 • Institutt for ledelse og organisasjon
 • Institutt for kreativitet og innovasjon
 • Institutt for helse

Høyskolen Kristiania Oslo

Femti meter fra paradegaten Karl Johan ligger Høyskolen Kristiania Oslo, i en ærverdig gammel bankbygning fra 1860. I Oslo finner du alle studiene høyskolen tilbyr.

På campus i Oslo har du tilgang til studentkantine, bibliotek, studentpub, utstillingsarenaer og studentenes egen studentforening. Rett utenfor døren finner du kafeer, spisesteder, barer og handlegater i tillegg til Steen & Strøm, som med sin nye food court innbyr til spennende kulinariske opplevelser. Oslo er dessuten en attraktiv arbeidsplass, noe som gjør at du har et rikt utvalg av relevante deltidsjobber innen gangavstand fra skolen. Her er mulighetene mange.

Høyskolen Kristiania Bergen

I sjøkanten mellom Akvariet og Fisketorget ligger Høyskolen Kristiania Bergen. Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet. Dette har ført til spennende samarbeid, der skolens studenter blant annet har løst reelle oppgaver for TV2, Litteraturhuset, Politidirektoratet, Bergen kommune, Adams Matkasse, Salgs- og Reklameforeningen, Ungt Entreprenørskap, NAV, Leger uten grenser, Havforskningsinstituttet, Raftostiftelsen og Nordiske Mediedager.

Bergen, byen mellom de syv fjell, er vakker. Den tette trehusbebyggelsen og de brosteinsbelagte gatene skaper en helt spesiell atmosfære. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen.

Høyskolen Kristiania Trondheim

Trondheim er med rette flere ganger kåret til Norges beste studentby, der studentaktivitet og frivillighet preger hele byen. I Trondheim står Høyskolen Kristiania klare med fagpersoner som brenner for sine fagområder, og som vil hjelpe deg i å nå målene dine. Her vil du trives!

Hver femte innbygger i Trondheim er student. Bybildet, kulturlivet og næringslivet yrer på grunn av dette. Trondheim er en kunnskapsby i vekst, og nye entreprenører dukker stadig opp.

Nettstudier

Ønsker du en fleksibel og selvstyrt studiehverdag tilbyr Høyskolen Kristiania en rekke studier og kurs på høyskole- og fagskolenivå også som nettstudier.

Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg i gjennom studiet og du får en stor grad av fleksibilitet til å studere når og hvor du vil.

Høyskolen Kristiania

Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

Høyskolen KristianiaKirkegata 24
0107 Oslo

Tlf: 22 59 60 00

kristiania.no

Studiested