Vis studentum.no som: Mobil

3D og animasjon - Fagskoleutdanning

Høyskolen Kristiania
Sammendrag
Varighet: 2 år
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid
Oppstart: august 2018
Søknadsfrist: 15. april
Utdanningsinstitutt: Høyskolen Kristiania
Type utdanning: Fagskole
Studiesteder: Bergen, Oslo, Trondheim

3D og animasjon - Fagskoleutdanning

Fagskoleutdanning i 3D og animasjon

Lær å skape god kommersiell 3D og animasjon!

Vil du lære hva som kreves for å skape god kommersiell 3D og animasjon? Da bør du se hit! Høyskolen Kristiania tilbyr en 2-årig fagskoleutdanning i 3D og animasjon.

3D og animasjon handler om å bruke visuelle virkemidler i levende bilder. En god 3D-designer behersker animasjon, 3D-grafikk, visuell kommunikasjon og historiefortelling. 

På dette studiet utvikler du både dine estetiske evner og kommunikasjonsferdigheter ved å lære om idé, konsept og strategi i levende bilder rettet mot kunder og kommersielle mål.

Fagskoleutdanning i 3D og animasjon

3D og animasjon er et 2-årig fagskolestudium. Her lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under utdanningen.

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse. Undervisningen foregår i mindre klasser, det er tett individuell oppfølging, og mange av lærerne dine har solid bransjeerfaring på fagfeltet de underviser i, noe som forsterker nærheten til arbeidslivet.

En audiovisuell utdanning

3D og animasjonsstudiet ved Høyskolen Kristiania er i stor grad en audiovisuell utdanning. For at du skal få
 en helhetlig bransjeforståelse og erfaring med realistiske produksjonsprosesser, vil du samarbeide tett med høyskolens studenter fra blant annet Film, Musikkdesign og Illustrasjon.

3D og animasjon - Høyskolen KristianiaI siste semester får du muligheten til å spesialisere deg innen en valgfri retning av utdanningens fire kjerneområder:

 • Spill
 • VFX (visuelle effekter)
 • Motion design
 • Animasjonsfilm

Jobbmuligheter innen 3D og animasjon

Etter to års fagskoleutdanning vil du ha grundig forståelse av – samt inngående praktisk erfaring med – komposisjon og produksjon av 3D og animasjon til mange typer medier. Du har fått erfaring med en produksjons ulike ledd: fra ideskaping og komposisjon/animasjon og 3D-grafikk via produksjon til ferdigstilling, leveranse og presentasjon.

Gjennom masse praktisk arbeid har du også utviklet kunnskap om hvordan 2D-/3D-grafikk og animasjon påvirker innhold og budskap.

Du har fått ferdigheter innen historiefortelling og visuell kommunikasjon av funksjonell 3D og animasjon tilpasset kunders behov og vil kunne levere profesjonelt utførte produksjoner til for eksempel reklamebyråer, designbyråer, spillselskaper, VFX-studioer, produksjonsselskaper og mobil- og mediebedrifter.

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett (eller flere) av disse opptakskravene:

 • Fagbrev/ svennebrev
 • Fullført 3-årig videregående skole (du kan ha inntil to ubeståtte fag fra VGS)
 • Realkompetanse for fagskole

 Kontakt Høyskolen Kristiania for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning, 120 fagskolepoeng

Kostnader

51 600 kr per semester

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen 3D og animasjon - Fagskoleutdanning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

En framtidsrettet høyskole

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse med 8.000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen, Trondheim og på nett.

Høyskolen Kristiania er en framtidsrettet høyskole, og er særlig opptatt av samfunnets behov for kompetanse og kunnskap. Innen alle høyskolens fagområder jobber det dyktige forskere som hver dag sørger for at den viktigste og nyeste kunnskapen omsettes til undervisning. Ved å være innovative og nyskapende har høyskolen i over 100 år tilbudt morgendagens utdanninger.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire institutter og en avdeling for fagskolestudier.


Høyskolen Kristiania tilbyr studier innen markedsføring og salgsledelse, HR og ledelse, reiselivs- og hotelledelse, kreativitet og innovasjon, design og teknologi og helse og medisinske fag. De ulike studiene tilbys som årsstudier, fagskolestudier, bachelorstudier, masterstudier, nettstudier og etterutdanning.

  Høyskolen Kristiania Oslo

  Femti meter fra paradegaten Karl Johan ligger Høyskolen Kristiania Oslo, i en ærverdig gammel bankbygning fra 1860. Der jobber det engasjerte fagpersoner som gir deg tyngden du trenger til å kunne ta steget ut i arbeidslivet med god selvtillit.

  Høyskolen Kristiania Oslo er en unik høyskole som holder til i moderne lokaler med historisk atmosfære midt i Oslo sentrum. Der finner du fasiliteter som egne Mac-rom, ulike typer studio og verksteder, bibliotek, kantine, kaffebar og studentpub, i tillegg til auditorier og klasserom av ulike størrelser. For helsefagstudentene har skolen treningsrom, anatomisk læringssenter, fysiologisk testlab og studentklinikk.

  Høyskolen Kristiania Bergen

  I sjøkanten mellom Akvariet og Fisketorget ligger Høyskolen Kristiania Bergen. Skolens sentrale beliggenhet i sentrum gjør at du kommer deg raskt til skolen fra de fleste bydeler, enten du velger å reise kollektivt, sykle eller ta beina fatt. Fasilitetene er topp moderne, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studio.

  Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet. Dette har ført til spennende samarbeid, der skolens studenter blant annet har løst reelle oppgaver for TV 2, Adams Matkasse, Ungt Entrepenørskap, Nordiske Mediedager og mange flere.

  Bergen, byen mellom de syv fjell, er vakker. Den tette trehusbebyggelsen og de brosteinsbelagte gatene skaper en helt spesiell atmosfære. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen. Befolkningen er kanskje landets mest patriotiske og lidenskapelige, men likevel er det ikke vanskelig å være innflytter og ny student. Folk er sosiale og ønsker å bli kjent med nye mennesker. Bli derfor ikke overrasket om noen ønsker å slå av en prat med deg på bussen eller i kassakøen.

  Høyskolen Kristiania Trondheim

  Trondheim er med rette flere ganger kåret til Norges beste studentby, der studentaktivitet og frivillighet preger hele byen. På en bro midt i hjertet av byen, i gangavstand til det meste som skjer, ligger Høyskolen Kristiania Trondheim. Der er det lagt til rette for at du kan jobbe fleksibelt og mye, og det er lett å bli kjent med studenter på tvers av fag.

  Skolens lokaler ligger sentralt i hjertet av Trondheim. Idylliske Bakklandet og Solsiden er nærmeste nabo, og du kommer deg raskt til skolen fra alle bydeler. All undervisning foregår i skolens lokaler som ligger i Kjøpmannsgata. I en av de velkjente bryggerekkene langs Nidelva og kanalen finner du et fargerikt og kreativt arbeidsmiljø. Skolens fasiliteter er topp moderne med mange klasserom, grupperom, mac-rom, ulike typer studio og kantine.

  Hver femte innbygger i Trondheim er student. Bybildet, kulturlivet og næringslivet yrer på grunn av dette. Trondheim er en kunnskapsby i vekst, og nye entreprenører dukker stadig opp.

  Nettstudier

  Ønsker du en fleksibel og selvstyrt studiehverdag tilbyr Høyskolen Kristiania en rekke studier og kurs på høyskole- og fagskolenivå også som nettstudier. Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg i gjennom studiet og du får en stor grad av fleksibilitet til å studere når og hvor du vil.

  Høyskolen Kristiania

  Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

  Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania  Kirkegata 24
  0107 Oslo

  Tlf: 22 59 60 00

  kristiania.no

  Studiested