Vis studentum.no som: Mobil

Undervisningsvitenskap - Master

Høgskulen på Vestlandet
Sammendrag
Heltid
2 år, 120 studiepoeng
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Bergen
Ja

Om utdanningen

Master i undervisningsvitenskap

I dette masterstudiet utforsker du vilkår for læring og danning med fokus på matematikk, norsk, engelsk eller pedagogikk.

Studier av undervisning innebærer å skaffe seg kunnskap om hvordan man planmessig og systematisk legger til rette for at elever kan lære, hvordan legge til rette for elevers tilegnelse og bruk av kunnskap og hvordan man handler for å fremme danning.

Du velger et fagområde for fordypning og spesialisering. Det kan være fagfordypning i engelsk-, norsk- eller matematikkdidaktikk, eller fagfordypning i pedagogikk. Fagvalget avgjør hvilket fag du skriver masteroppgave innenfor.

Opptakskrav/Søknad

De tre første årene av lærerutdanning eller tilsvarende. Du kan søke opptak etter 3 år på fireårig grunnskolelærerutdanning. Det første året av mastergraden erstatter da det siste året av grunnskolelærerutdanningen.

Minst 60 sp i fordypningsfaget du velger. Søker du fordypning i pedagogikk, må du i tillegg ha minst 30 sp i enten norsk, engelsk eller matematikk.

Karakterkrav: Minst C i snitt i fordypningsfaget.

Tilleggskrav: Studiet har krav om politiattest.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng)

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) ble etablert 1. januar 2017, da Høgskolen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskolen Stord/Haugesund fusjonerte.

HVL er i dag en av landets største utdanningsinstitusjoner, med campuser i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på Stord. Studentmiljøene er aktive og inkluderende, med aktiviteter for enhver smak.

Vis alle utdanninger fra Høgskulen på Vestlandet

Kontaktinformasjon til Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Bergen

Tlf: 55 58 58 00

Studiested

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!