Vis studentum.no som: Mobil

Radiografi - Bachelor

Høgskulen på Vestlandet
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Bergen
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Om utdanningen

Bachelor i radiografi

På radiografutdanningen lærer du hvordan du skal utføre undersøkelse med røntgen, magnetisk resonans (MR), nukleærmedisin og ultralyd.

Pasientbehandling og omsorg er også en viktig del av studiet. Ein radiograf må kunne ta hånd om pasienter i ulike situasjoner og faser i livet.

Radiografer arbeider selvstendig og sammen med leger og annet helsepersonell. Bildene som radiografen tar, skal gi legene en god forutsetning for å stille korrekt diagnose og for å gi pasientene riktig behandling.

Praksis

Praksisperiodene er plassert i alle tre studieårene og er satt sammen av klinisk praksis ved somatisk avdeling (sengeavdeling) og klinisk praksis ved radiologiske- og stråleterapiavdelinger. Du kan bli tildelt praksisplass utenfor Bergen.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) ble etablert 1. januar 2017, da Høgskolen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskolen Stord/Haugesund fusjonerte.

HVL er i dag en av landets største utdanningsinstitusjoner, med campuser i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på Stord. Studentmiljøene er aktive og inkluderende, med aktiviteter for enhver smak.

Vis alle utdanninger fra Høgskulen på Vestlandet

Kontaktinformasjon til Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Bergen

Tlf: 55 58 58 00

Studiested

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!