Psykisk helse og livsmestring
Hvorfor studere psykisk helse og livsmestring?
Psykisk helse er stadig tematisert i dagens samfunn, også når det gjelder problemstillinger rundt skole og utdanning. I den sammenheng brukes ofte ordet «livsmestring» som en samlebetegnelse for en positiv målsetning for barn og unge, så vel som for alle andre.
En dypere forståelse av livsmestring gir deg muligheten til å tilpasse undervisningen slik at den bedre møter elevenes hverdag. Dette kan bidra til økt engasjement og læring.
Hva lærer du?
Dette studiet utforsker psykisk helse og livsmestring i et systemperspektiv, og går inn på hvordan kontekst fra mikro til makro-nivå påvirker elevers livskvalitet og fremtidigsutsikter. En sentral problemstilling i emnet er derfor hvordan skolen kan knytte elevenes livsverden til de store tverrfaglige samfunnsutfordringene som nevnes i LK20, som berører alt fra nærmiljø og lokalsamfunn til nasjonale og globale forhold. Emnet tar opp aktuelle utfordringer som er krevende for lærere å håndtere i dagens skolestruktur, som økning av vold i skolen, ufrivillig skolefravær, og problemstillinger knyttet til teknologi og sosiale medier.
Kommende startdatoer
Få en påminnelse
Høgskulen på Vestlandet
Høgskulen på Vestlandet (HVL) ble etablert 1. januar 2017, da Høgskolen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskolen Stord/Haugesund fusjonerte. HVL er i dag en av landets største utdanningsinstitusjoner, med campuser i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på...