Ølbrygging
Teoridel
I teoridelen fokuserer vi på sentrale tema innen malting, mesking, koking og gjæring. Sentrale prinsipper fra kjemi og biokjemi, prosessteknologi og beregninger er knyttet opp til brygghusaktivitet. I teoridelen av kurset vil du blant annet lære om:
- beregning av tetthetspoeng, maltmengder, bryggehuseffektivitet, bitterhet og alkoholprosent
- pH og salter
- karbohydrater (monosakkarider, disakkarider og polysakkarider) og peptider (proteiner og enzymer)
- ulike meskeprofiler (ett-stegs infusjonsmesking, flerstegs infusjonsmesking, splitt- og dobbeltmesking)
- aromastoffer fra humle og Maillard-reaksjonen
Praktisk del
Den praktiske delen går over to dager, hvor du som er kursdeltaker lærer å brygge ditt eget øl, helt fra mesking og fram til brygget er tappet på fat eller flaske.
Som deltaker får du prøve ut forskjellige grunnleggende teknikker som kan brukes i hjemmebrygging, og du får selv erfare hvordan de forskjellige teknikkene slår ut på smaken og utseende på det ferdige brygget. Her vil du blant annet få teste ut:
- ulike profiler av flerstegs infusjonsmesking
- fermentering med og uten trykk
- karbonering ved bruk av sukker og karbondioksid
Kommende startdatoer
Få en påminnelse
Høgskulen på Vestlandet
Høgskulen på Vestlandet (HVL) ble etablert 1. januar 2017, da Høgskolen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskolen Stord/Haugesund fusjonerte. HVL er i dag en av landets største utdanningsinstitusjoner, med campuser i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på...