Vis studentum.no som: Mobil

Maskiningeniør (Allmenn maskinteknikk) - Bachelor

Høgskulen på Vestlandet
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Ja
Høst
Søknadsfrist: 15. april
Bergen, Florø, Haugesund

Om utdanningen

Maskiningeniør (Allmenn maskinteknikk)

Maskiningeniører jobber innenfor mange ulike bransjer, og de oppgavene du utfører til daglig vil avhenge mye av hvor du jobber. Noen lager skipsmotorer imens andre lager sykehusutstyr. Andre igjen utvikler utstyr og prosedyrer for undervannsoperasjoner, eller utvikler nye prosesser for prosessindustrien.

Felles for alle maskiningeniører er at de arbeider med eksisterende teknologi og bruker denne til å utvikle nye produkter og tjenester. Som maskiningeniør vil du arbeide mye med design for å forbedre funksjonaliteten og effektiviteten til teknologien.

Ved Høgskulen på Vestlandet kan du utdanne deg til maskiningeniør både i Bergen, Florø og Haugesund. I Haugesund vil du tredje året fordype deg i enten marin konstruksjonteknikk eller prosess- og energiteknikk.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse, Matematikk R1+R2 og Fysikk 1.

Bestått forkurs oppfyller kvalifikasjonskravene. Bestått teknisk fagskole fra tidligere strukturer oppfyller kvalifikasjonskravene. Søkere med bestått teknisk fagskole etter lov om fagskoler av 2003 må ta matematikk R1+R2 og Fysikk 1 i tillegg.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor i ingeniørfag (180 studiepoeng)

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) ble etablert 1. januar 2017, da Høgskolen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskolen Stord/Haugesund fusjonerte.

HVL er i dag en av landets største utdanningsinstitusjoner, med campuser i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på Stord. Studentmiljøene er aktive og inkluderende, med aktiviteter for enhver smak.

Vis alle utdanninger fra Høgskulen på Vestlandet

Kontaktinformasjon til Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Bergen

Tlf: 55 58 58 00


Studiested

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!