Kunstfag
Hvorfor velge master i kunstfag?
Master i kunstfag er samlingsbasert og nettstøttet, og kan kombineres med jobb i skole eller kulturlivet. Samlingene vil foregå på Stord og i Bergen. Studiet har en praksisnær tilnærming og legger til rette for kontakt med samfunns-, arbeids- og kulturliv gjennom oppgaver og obligatoriske læringsaktiviteter. Din yrkesbakgrunn og erfaring fra tidligere utdanning vil sammen med undervisning, veiledning og andre aktiviteter gjøre at du får en master som gjør at du øker din kompetanse innen kunstfag og kunstfagdidaktikk.
Du kan velge fordypning innen:
Barne- og ungdomslitteratur
Studieretningen barne- og ungdomslitteratur passer for deg som er opptatt av litteratur for barn og unge, og formidlingen av ulike typer barne- og ungdomslitteratur, enten det er bildebøker, fagbøker, dikt, film, dataspill, grafiske romaner eller ungdomsromaner.
I denne studieretningen vil du få muligheten til å fordype deg i aktuell forskning og teori på feltet, og du vil få en grundig innføring i og erfaring med tekstproduksjon og litteraturformidling.
Oda valgte denne studieretningen, les mer om henne her.
Har du spørsmål om studiet? Ta kontakt med Åse Bjørg Høyvoll Kallestad
Drama og anvendt teater
Studieretningen drama og anvendt teater passer for deg som ønsker å styrke og utvikle kunstfagene i skolen, kulturskolen, på ulike samfunnsarenaer eller i det frie kunstfeltet. Du vil lære om:
- Dramapedagogikk
- Drama og teaterteori
- "Fra tekst til teater"
- Anvendt teater
- Kunstnerisk utviklingsarbeid
- Forsking gjennom drama og dramapedagogiske metoder
Emnene i drama bygger på grunnutdanning og erfaring i drama og teater. Studiet er forskingsbasert, og krever at du har interesse for og evne til å reflektere både over teori, og egen og andres praksis. Undervisningen kombinerer teori og praksis, og foregår gjennom workshop, forelesninger og seminarer på campus og på digitale plattformer. Det vil være noen nettøkter enkelte fredager etter klokken 12.
Gjennom studieløpet skal studenten gjennomføre prosjekter i feltet av ulik størrelse. I emne MKUF 502b anvendt teater skal studenten individuelt, eller i par/gruppe, planlegge og gjennomføre et prosjekt som strekker seg over tid på en valgt samfunnsarena (omfang ca. 30 timer).
Astrid tok denne utdanningen, les mer om henne her.
Har du spørsmål? Ta kontakt med Mette Bøe Lyngstad eller Adam Cziboly
Kunst og håndverk
Velger du studieretningen kunst og håndverk får du fordype deg i kunst og håndverk som fag og kulturfelt. Du får kunnskap om fagdidaktikk, estetikk og vitenskapsteori, aktuell nasjonal og internasjonal forsking samt erfaring med å delta i kunnskapsbygging i fagområdet.
Gjennom eget skapende arbeid, feltarbeid og refleksjon knyttet til håndverk, estetikk, kultur og læring skal du utvikle din kunstfagdidaktiske kompetanse.
Birthe valgte denne studieretningen, les mer om henne her.
Har du spørsmål? Ta kontakt med Kjetil Sømoe
Musikk
Velger du studieretningen musikk, vil du lære om musikkpedagogisk, musikkdidaktisk, estetisk og kunstnerisk virksomhet. Du får anledning til å fordype deg i tema du brenner for og tid til å jobbe med teoretisk kunnskap og praktisk, utøvende arbeid.
I studieretningen musikk vil du utvikle din egen profesjonsidentitet gjennom kreative læreprosesser i musikkundervisning og musikkutøving. Vi anvender varierte arbeidsformer, som for eksempel podkast, blogging og workshops. Bruk av musikkteknologi vil inngå som en del av arbeidet i emnene.
Johannes valgte denne studieretningen, les mer om han her.
Har du spørsmål? Ta kontakt med Åsmund Espeland
Kommende startdatoer
Få en påminnelse
Høgskulen på Vestlandet
Høgskulen på Vestlandet (HVL) ble etablert 1. januar 2017, da Høgskolen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskolen Stord/Haugesund fusjonerte. HVL er i dag en av landets største utdanningsinstitusjoner, med campuser i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på...