Vis studentum.no som: Mobil

Forkurs til ingeniørutdanning

Høgskulen på Vestlandet

Om utdanningen

Forkurs til ingeniørutdanning

Opptakskravet til ingeniørutdanningene er generell studiekompetanse med fordypning i realfag (R1, R2 og FYS 1). Dersom du ikke dekker opptakskravet, er det flere veier inn til ingeniørutdanningene ved Høgskulen på Vestlandet.

Forkurs: For deg som har yrkeskompetanse eller relevant fag-/svennebrev

Har du fullført og bestått VG1 og VG2 fra yrkesfaglig utdanningsprogram, men mangler generell studiekompetanse? Da kan du ta et ettårig forkurs. Du kan søke om plass på forkurset i Bergen eller Førde.

Forkurset inneholder fagene matematikk, fysikk, kommunikasjon og norsk, teknologi og samfunn. Kurset kvalifiserer for opptak til 3-årig ingeniørutdanning og integrert masterstudium i teknologiske fag, men gir ikke generell studiekompetanse.

Realfagskurs: For deg som har generell studiekompetanse, men mangler realfagene

Har du enten generell studiekompetanse, fullført og bestått 2-årig teknisk fagskole eller realkompetanse, men manglar fordypning i realfagene? Da kan du ta realfagskurs i Bergen eller Førde.

Tresemesterordning: For deg som har generell studiekompetanse, men manglar realfagene

Har du generell studiekompetanse, men mangler den nødvendige fordypningen i matematikk og fysikk? Gjennom tresemesterordningen begynner du med et sommerkurs i matematikk. Deretter starter du på ingeniørutdanningen, der du i tillegg til de ordinære ingeniørfagene har fysikk. Du fullfører utdanningen på ordinær tid (3 år).

Høgskulen på Vestlandet har tresemesterordning (tress) i Florø, Førde og Haugesund. I Florø kan du ta havteknologi. I Førde kan du bli automatiseringsingeniør, byggingeniør eller elkraftingeniør. I Haugesund kan du bli branningeniør, HMS-ingeniør eller maskiningeniør.

Opptakskrav/Søknad

Forkurs

For å kvalifisere til forkurset må du ha fullført og bestått VG1 og VG2 i yrkesfaglig retning, fag-/svennebrev eller minimum 5 år relevant erfaring.

Søkere som har generell studiekompetanse eller teknisk fagskole kan som hovedregel bare få tilbud om plass på forkurset dersom det er ledige plasser.

Realfagskurs

Du må ha generell studiekompetanse, fullført og bestått 2-årig teknisk fagskole eller realkompetanse. Etter bestått kurs er du kvalifisert for å søke opptak til de fleste ingeniørutdanninger i Norge.

Søkere som allerede har fagene R1, R2 og Fysikk1 kan som hovedregel bare få tilbud om plass på realfagskurset dersom det er ledige plasser.

Tresemestersordning

Du må ha generell studiekompetanse, fullført og bestått 2-årig teknisk fagskole eller realkompetanse.

Søkere som allerede har fagene R1, R2 og Fysikk1 kan som hovedregel bare få tilbud om plass gjennom tresemesterordningen dersom det er ledige plasser.

Studiefakta, Tittel m.m

Forkurs til ingeniørutdanning 

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) ble etablert 1. januar 2017, da Høgskolen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskolen Stord/Haugesund fusjonerte.

HVL er i dag en av landets største utdanningsinstitusjoner, med campuser i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på Stord. Studentmiljøene er aktive og inkluderende, med aktiviteter for enhver smak.

Vis alle utdanninger fra Høgskulen på Vestlandet

Kontaktinformasjon til Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet

Bergen

Tlf: 55 58 58 00


Studiested og bomuligheter

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!