Engelsk 2 | 1 -7. trinn | nettbasert | Kompetanse for kvalitet
Hvorfor studere Engelsk?
Med denne videreutdanningen i engelsk, får du større innsikt i språkopplæring, fagkunnskap og fagdidaktikk på barnetrinnet. Du får også videreutviklet dine egne språkferdigheter og tekstkompetanse.
Hva lærer du?
Du får en innføring i et rikt og variert utvalg tekster både til videre personlig og faglig vekst og til bruk i undervisning på barnetrinnet.
Studiet gir deg dypere kunnskaper om det engelske språkets grammatiske og fonologiske struktur, i tillegg til å fokusere på hva som kjennetegner elever på barnetrinnet og deres språkutvikling.
Du lærer også om tema som for eksempel kommunikasjon, språklig og kulturelt mangfold, vurdering og utvikling av digitale ferdigheter i engelskfaget.
Den praktiske erfaringen til studentene er viktig i emnet, og det er et mål at studiet skal tilføre skolen du underviser på både oppdatert faglig og didaktisk kompetanse.
Målgruppe
Engelsk 2, 1-7, retter seg i hovedsak mot deg som er lærer i skolen, og som har 30 studiepoeng i engelsk fra tidligere.
Studiet har to emner på 15 studiepoeng hver, som bygger på hverandre. Emne 1 blir undervist i høstsemesteret og emne 2 i vårsemesteret. Engelsk 2 bygger på Engelsk 1.
Praktisk informasjon
Undervisningsform
Undervisningen foregår på engelsk og er nettbasert. Nettundervisningen består av forelesninger, presentasjoner, seminar og gruppeinndelte økter.
Vi bruker læringsplattformen Canvas og konferanseverktøyet Zoom til kommunikasjon med studentene. Du vil få tilgang til Canvas med mer informasjon før studiestart.
I studiet inngår tur til Det norske studiesenteret i York. Turen tilbys som en del av undervisningen i emne 2 om våren, men er ikke obligatorisk. Det vil derfor bli tilbudt et alternativt opplegg for de som velger ikke å dra. Reiseutgifter, opphold og kursavgift betales av den enkelte student. Se https://www.york.ac.uk/nsc/short-courses/»
Du finner mer informasjon i emneplanene:
- ENB803N Engelsk 2, emne 1 - Kommunikasjon i språk, tekst og kultur
- ENB804N Engelsk 2, emne 2 - Mangfald i språk, tekst og kultur
Nettundervisning
ENB803N, høst 2025
Nettundervisning er på torsdager 13.30-15.00
Periode: 21. august - 21. november
ENB804N, vår 2026
12 seminarer i løpet av semesteret, alle på torsdager fra 13:30 til 15:30.
Anbefalt forkunnskap
Du må ha lærerutdanning og må være ansatt i lærerstilling.
Pensum
Du får informasjon om pensum ved studiestart.
Eksamensform
- Emne 1: Hjemmeeksamen, to deler. varighet en uke pr del
- Emne 2: Muntlig eksamen, 30 min
Stipendordning for lærere i skolen
Jobber du i skolen, kan du søke om vikar- eller stipendordning gjennom Utdanningsdirektoratet. Søknadsperioden er fra 1. februar til 1. mars. Les mer om tilretteleggingsmidler, vikar- og stipendordning fra Utdanningsdirektoratet på udir.no
Du må sende to søknader i 2025:
En søknad til Utdanningsdirektoratet for finansiering, frist 1. mars.
En søknad til HVL for opptak på videreutdanningstilbudene våre, frist 15. april.
Søkere som har fått innvilget frikjøpsordning fra Udir, prioriteres i opptaket
Kommende startdatoer
Få en påminnelse
Høgskulen på Vestlandet
Høgskulen på Vestlandet (HVL) ble etablert 1. januar 2017, da Høgskolen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskolen Stord/Haugesund fusjonerte. HVL er i dag en av landets største utdanningsinstitusjoner, med campuser i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på...