Bærekraftig energiteknologi | sivilingeniør
Hvorfor studere bærekraftig energiteknologi?
En grunnleggende omstilling fra fossile til fornybare energikilder er en av de store utfordringene for verdenssamfunnet. Behovet for å utvikle fornybar og bærekraftig energiteknologi er stort, og energisektoren trenger kompetanse for å skape nye løsninger. En sivilingeniørutdanning i bærekraftig energiteknologi vil gi deg mange karrieremuligheter der du kan bidra til det grønne skiftet.
Kunnskap om bærekraft og samspill mellom teknologi, samfunn, klima og miljø står sentralt i studiet. Du får forståelse for og evne til å vurdere valg av ulike energikilder, teknologier, materialer og konverteringsprosesser, og hvilke konsekvenser valgene medfører.
Under studiet jobber du med problemstillinger som:
- Hvordan kan jeg analysere, evaluere og optimalisere en komponent, en prosess eller en hel applikasjon med tanke på bærekraft, effektivitet og økonomi?
- Hvilke metoder og verktøy finnes, både teoretisk og eksperimentell, og hva vil være det beste valget for mitt prosjekt?
- Hva er og hvordan virker de mest relevante teknologiene for konvertering og lagring av energi?
- Hvilke konsekvenser for miljø og klima, drift, kostnader eller effektivitet er knyttet til design, konstruksjon og valg av materiale?
- Hva er lav- og nullkarbon energibærere og hvordan kan disse fremstilles
- Hvordan kan skipsfarten bli mer miljø- og klimavennlig?
- Hva er havenergi og hvilke hensyn må jeg ta i forbindelse med marine installasjoner?
Bærekraft går som en rød tråd gjennom alle emner fra dag én til studiet avsluttes med masteroppgaven. Den kan du enten skrive for en bedrift, eller du kan bidra til energirelatert forskning ved HVL.
Kommende startdatoer
Få en påminnelse
Høgskulen på Vestlandet
Høgskulen på Vestlandet (HVL) ble etablert 1. januar 2017, da Høgskolen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskolen Stord/Haugesund fusjonerte. HVL er i dag en av landets største utdanningsinstitusjoner, med campuser i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og på...