Vis studentum.no som: Mobil

Visuelle kunstfag og design - Bachelor

Høgskolen i Sørøst-Norge
Sammendrag
Varighet: 3 år
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid
Søknadsfrist: 15. april
Utdanningsinstitutt: Høgskolen i Sørøst-Norge
Type utdanning: Bachelor
Oppstart: Høst - Notodden

Visuelle kunstfag og design - Bachelor

Bachelor i visuelle kunstfag og design

Bachelor i visuelle kunstfag og design

Liker du å tegne og male, og er nysgjerrig på mulighetene som finnes i skulptur eller videokunst? Da kan studiet i visuelle kunstfag og design være noe for deg! Her får du eksperimentere med illustrasjon, maleri, metall og leire – og oppdage nye kreative muligheter!

Studiet er en mulighet til å prøve nye teknikker, og gjennomføre prosjekter fra idé til utstilling. Du lærer om balanse, kontrast og rytme i skulptur, og får muligheten til å lage storyboard og filmmanus. Hva er det som gjør at et kunstverk kan oppleves så forskjellig person til person? Lær å vurdere dine egne kunstneriske prosjekter med et reflektert og kritisk blikk. Bli kjent med kunsthistorie og fagteori – og lær å knytte kunnskapen til dine egne prosjekter.

Jobbmuligheter

Etter du er ferdig med studiet kan du bidra med formidling i offentlige og private institusjoner og bedrifter. Du har god kunnskap til å drive med kulturelt entreprenørskap. Har du i tillegg Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) er du kvalifisert til master i formgivning, kunst og håndverk. Studiet er et godt utgangspunkt for videre karriere med eget kunstnerisk arbeid.

Dette lærer du på visuelle kunstfag og design

Det første studieåret er identisk med årsstudiet i Tegning og bilde. Her har du emner som illustrasjon og digitalt bildearbeid, kunsthistorie og formkultur. Andre studieår får du verkstedsopplæring, og lærer å skape kunst med tre, metall og leire. Vi jobber med skulptur og film, og du får utforske kunst i naturen og bryne deg på videokunst. Tredje studieår lærer du om grafisk design, blant annet Adobe Illustrator, og får bryne deg på vitenskapsteori, estetisk teori – og får muligheten til å starte din egen studentbedrift.

Utveksling

Du kan ta deler av Bachelor i visuelle kunstfag og design i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse og omstillingsevne. Det kan gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Høgskolen i Sørøst-Norge har avtaler med universiteter og høyskoler over hele verden som gjør det mulig for deg som student å reise ut.

Videre studier/jobbmuligheter

Med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) i tilegg er du kvalifisert til master i formgivning, kunst og håndverk. Studiet er også et godt utgangspunkt for videre karriere med eget kunstnerisk arbeid.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Visuelle kunstfag og design - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Høgskolen i Sørøst-Norge

Høgskolen i Sørøst-Norge – kunnskap for fremtiden

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) tilbyr utdanninger i tett samarbeid med arbeidslivet, slik at du får kontakt med arbeidsgivere allerede under studiene. Vi gir deg kunnskap for fremtiden!

Høgskolen i Sørøst-Norge er landets nest største statlige høyskole, målt i totalt antall studenter, og større enn flere av dagens universiteter. HSN har om lag 18.000 studenter og 1500 ansatte, og består av åtte studiesteder:

HSN ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Det engelske navnet på Høgskolen i Sørøst-Norge er University College of Southeast Norway.

E-læring og nettstudier

Høgskolen i Sørøst-Norge skal være en framtidsrettet høgskole, hvor pedagogisk bruk av IKT, e-læring og nettstudier er en naturlig del av undervisningsformene. HSN tilbyr flere nett- og samlingsbasert studier, slik at du kan kombinere studier med jobb eller med en hektisk hverdag.

Skaff deg internasjonal erfaring med HSN

Hvert år velger mange av studentene ved Høgskolen i Sørøst-Norge å ta et semester i utlandet. HSN legger til rette for at du skal få et best mulig opphold med både faglig og personlig utvikling. Utveksling gir deg et innholdsrikt semester hvor du opplever masse nytt, og det er nyttig for karriere og jobbmuligheter.

Høgskolens profil

Høgskolen i Sørøst-Norge er plassert i en region med tradisjon for å utvikle ressurser til industri gjennom kunnskap. HSN skal være en kraftfull institusjon som utløser potensialet for nye bærekraftige løsninger i samfunnet og for næringslivet. Ved
interfakulære aktiviteter skal de ulike fagmiljøene utløse ny kunnskap og tilføre hverandre verdi.

HSN utløser potensialet hos den enkelte ved å gi studentene nye perspektiver og ved å være tilstede med moderne læringsmetoder gjennom nye, digitale og innovative undervisningsformer. HSN skal sørge for at studentene er tett koblet på de som utvikler bedrifter og løsninger vi trenger, slik at studentene lærer det som trengs i et krevende og omskiftelig arbeidsliv.

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Sørøst-Norge

Høgskolen i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg