Vis studentum.no som: Mobil

Forkurs i matematikk for lærer- og lektorstudenter

Høgskolen i Sørøst-Norge
Sammendrag
Varighet: 4 uker
Heltid/Deltid: Heltid/deltid
Oppstart: Sommer
Utdanningsinstitutt: Høgskolen i Sørøst-Norge
Type utdanning: Forkurs
Studiesteder: Drammen, Horten, Nettstudier, Notodden, Porsgrunn

Forkurs i matematikk for lærer- og lektorstudenter

Forkurs i matematikk for lærer- og lektorstudenter

Forkurs i matematikk for lærer- og lektorstudenter

Forkurs i matte er et tilbud for deg som ønsker å studere grunnskolelærer- eller 5-årig lektorutdanning, men som ikke oppfyller karakterkravet 4 i matematikk. Høgskolen i Sørøst–Norge tilbyr nett- og samlingsbasert forkurs, på campus Porsgrunn, Drammen, Notodden og Vestfold. Består du forkurset, tilfredsstiller du karakterkravet i matematikk.

Fra og med opptaket til studieåret 2016/17 har Kunnskapsdepartementet vedtatt å heve opptakskravet fra 3 til 4 i matematikk for grunnskolelærer og 5-årig lektorutdanning.  

Hvem får tilbud om forkurs i matematikk?

Forkurset er for deg som har søkt opptak til grunnskolelærer eller lektorutdanning via Samordna opptak. Du må senest 1.7. oppfylle kravene til generell studiekompetanse med minimum 35 skolepoeng og gjennomsnittskarakter 3 i norsk (gjennomsnitt av karakterene i hovedmål, sidemål og muntlig) og en gjennomsnittskarakter i matematikk mellom 3,0 og 3,99.

Har du bestått ett av fagene S1, S2, R1, R2 eller tilsvarende dekker du kravet til matematikk. Da trenger du ikke å ta forkurset.

Påmelding til forkurs

Du må innen 15. april søke opptak til grunnskole- eller lektorutdanning via Samordna opptak. Deretter må du senest 30. juni melde deg på forkurset i matematikk. Påmeldingen til forkurset skjer via Samordna opptak. Alle søkere til grunnskole- eller lektorutdanning vil motta e-post fra Samordna opptak (melding i nettsøknaden) med en nærmere orientering om når påmeldingen åpner og hvordan påmeldingen skal utføres. Med bestått forkurs er du kvalifisert for lektor- og lærerutdanningene.

Dette lærer du på Høgskolen i Sørøst-Norge

Du vil over 4 uker få en intensiv matematikkundervisning i fellesfaget matematikk (1P+2P) fra videregående opplæring. Du får undervisning og veiledning i praktisk oppgaveløsning slik at du når kunnskapskravet til prøven i august.

Opptakskrav/Søknad

For å få opptak til forkurset må du ha:

Studiefakta, Tittel m.m

Studieforberedende kurs i matematikk for lærer- og lektorstudenter.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Forkurs i matematikk for lærer- og lektorstudenter.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Høgskolen i Sørøst-Norge

Høgskolen i Sørøst-Norge – kunnskap for fremtiden

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) tilbyr utdanninger i tett samarbeid med arbeidslivet, slik at du får kontakt med arbeidsgivere allerede under studiene. Vi gir deg kunnskap for fremtiden!

Høgskolen i Sørøst-Norge er landets nest største statlige høyskole, målt i totalt antall studenter, og større enn flere av dagens universiteter. HSN har om lag 18.000 studenter og 1500 ansatte, og består av åtte studiesteder:

HSN ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Det engelske navnet på Høgskolen i Sørøst-Norge er University College of Southeast Norway.

E-læring og nettstudier

Høgskolen i Sørøst-Norge skal være en framtidsrettet høgskole, hvor pedagogisk bruk av IKT, e-læring og nettstudier er en naturlig del av undervisningsformene. HSN tilbyr flere nett- og samlingsbasert studier, slik at du kan kombinere studier med jobb eller med en hektisk hverdag.

Skaff deg internasjonal erfaring med HSN

Hvert år velger mange av studentene ved Høgskolen i Sørøst-Norge å ta et semester i utlandet. HSN legger til rette for at du skal få et best mulig opphold med både faglig og personlig utvikling. Utveksling gir deg et innholdsrikt semester hvor du opplever masse nytt, og det er nyttig for karriere og jobbmuligheter.

Høgskolens profil

Høgskolen i Sørøst-Norge er plassert i en region med tradisjon for å utvikle ressurser til industri gjennom kunnskap. HSN skal være en kraftfull institusjon som utløser potensialet for nye bærekraftige løsninger i samfunnet og for næringslivet. Ved
interfakulære aktiviteter skal de ulike fagmiljøene utløse ny kunnskap og tilføre hverandre verdi.

HSN utløser potensialet hos den enkelte ved å gi studentene nye perspektiver og ved å være tilstede med moderne læringsmetoder gjennom nye, digitale og innovative undervisningsformer. HSN skal sørge for at studentene er tett koblet på de som utvikler bedrifter og løsninger vi trenger, slik at studentene lærer det som trengs i et krevende og omskiftelig arbeidsliv.

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Sørøst-Norge

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Sørøst-Norge

Høgskolen i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg