Vis studentum.no som: Mobil

Samfunn, språk og kultur - Bachelor

Høgskolen i Østfold
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: Høst - Halden
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Samfunn, språk og kultur - Bachelor

Bachelor i samfunn, språk og kultur - Høgskolen i Østfold

Bachelor i samfunn, språk og kultur

Er du usikker på hva du ønsker å jobbe med, men har bestemt deg for å ta høyere utdanning? Da kan bachelorstudiet i samfunn, språk og kultur ved Høgskolen i Østfold være riktig valg for deg.

En generalist er det motsatte av en spesialist og uttrykket beskriver en person med utdanning og kunnskaper som kan brukes på flere felter. Bachelorstudiet i samfunn, språk og kultur er et studium som gir deg bred kompetanse, og som du i stor grad kan sette sammen slik du selv ønsker.

Velg din egen fagkrets

Bachelorstudiet i samfunn, språk og kultur er bygd opp rundt en fordypningsenhet på 90 studiepoeng, et breddefag på 60 studiepoeng og valgfrie emner på 30 studiepoeng, fortrinnsvis i form av et studiesemester ved en av Høgskolen i Østfolds utenlandske partnerinstitusjoner.

Du kan sette sammen fagkretsen i denne bachelorgraden ut fra disse årsstudiene:

Andre studier kan innpasses i graden etter individuell vurdering. Kontakt Høgskolen i Østfold for mer informasjon.

Yrkesmuligheter

Kombinasjonen av statsvitenskap og fremmedspråk åpner både for internasjonal virksomhet, offentlig forvaltning og en karriere innenfor skoleverket. Studiet skal gi deg kompetanse til å løse oppgaver som krever samfunns-, språk- og kulturkunnskaper. Kultursektoren, reiselivsbransjen og media er også aktuelle arbeidsfelt. Studiet gir undervisningskompetanse i fagene som inngår i utdanningen når det kombineres med Praktisk-pedagogisk utdanning

Videre studier/jobbmuligheter

Gjennom valg av fordypning (90 studiepoeng) i språk eller statsvitenskap får bachelorstudiet en egen profil.

90 studiepoeng i engelsk, fransk eller tysk gir muligheter for masterstudier i språk og sammen med godkjent lærerutdanning en karriere som språklærer på ulike nivåer i skoleverket.

90 studiepoeng i statsvitenskap gir adgang til flere masterstudier i samfunnvitenskap og en yrkeskarriere f.eks. innenfor offentlig forvaltning.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor i samfunn, språk og kultur (180 studiepoeng)

Kostnader

Du betaler kun semesteravgift.

Du kan søke om lån og stipend fra Statens Lånekasse.

Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold
Velkommen til Høgskolen i Østfold!

Ønsker du å ta en fremtidsrettet høgskoleutdanning? Da kan Høgskolen i Østfold være stedet for deg! Høgskolen i Østfold har studiesteder i både Halden og Fredrikstad, og tilbyr over 110 studier på ulike nivå.

Høgskolen i Østfold (HiØ) har 7.000 studenter. Nær 3.600 ordinære studenter ved studiested Halden, nær 2.400 ordinære studenter ved studiested Fredrikstad og nær 1.000 studenter i etter- og videreutdanninger i regi av HiØ. Skolen tilbyr gode muligheter for å ta deler av studiet i utlandet, og legger til rette for fleksible utdanningsløsninger.

Utdanninger ved Høgskolen i Østfold 

Høgskolen i Østfold har en omfattende faglig virksomhet. I tillegg til et stort antall grunnutdanninger – årsstudier, bachelor- og masterstudier – tilbyr skolen en rekke etter- og videreutdanninger.

 Bachelor og lavere studier 
 Masterstudier 
 Etter- og videreutdanninger 

Høgskolen i Østfold

Studiested Halden

I Østfold er Halden den største skolebyen. Her er det bygget ut i stor stil de siste årene – blant annet nytt høgskolesenter, ny videregående skole, samt motorvei og ny bro over Svinesund til Sverige. Halden har fra 1990 markert seg stadig sterkere som IT-, miljø- og kulturby. Halden har ca. 28.000 innbyggere.

Høgskolen i Østfold tilbyr i Halden:

  • Flere typer lærerstudier
  • Flere typer datastudier
  • Studier i økonomi, språk og samfunnsfag
  • Videre- og etterutdanninger

Studiested Fredrikstad

Fredrikstad ligger ved utløpet til Norges lengste elv og er den største byen i Østfold. Fredrikstad har i dag ca. 71.000 fastboende, pluss 1.500 studenter. Rett utenfor Fredrikstad og Kråkerøy finner du Hvaler og Skjærhalden med et yrende sommer- og skjærgårdsliv!

Høgskolen i Østfold tilbyr i Fredrikstad:

  • Helse- og sosialutdanninger
  • Scenekunstutdanninger
  • Videre- og etterutdanninger

Høgskoleutdanning i Fredrikstad og Halden

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Østfold

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

B R A veien 4
1757 Halden

Tlf: 69 21 50 00
www.hiof.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!