Vis studentum.no som: Mobil

Religion, livssyn og etikk - Årsstudium

Høgskolen i Østfold
Sammendrag
Heltid
1 år, 60 studiepoeng
Årsstudium
Oppstart: Høst - Halden
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Religion, livssyn og etikk - Årsstudium

Årsstudium i religion, livssyn og etikk (RLE) - Høgskolen i Østfold

Årstudium i religion, livssyn og etikk (RLE)

Ønsker du å studere RLE? Høgskolen i Østfold tilbyr Årsstudium i religion, livssyn og etikk (RLE). Studiet bygger på Rammeplan for Grunnskolelærerutdanning 5-10.

Livssyn og religioner har gjennom historien bidratt til å forme individer, fellesskap og samfunn, og det finnes i dag et mangfold av ulike religioner og livssyn. Ofte kan menneskesyn, tradisjoner og perspektivet på verdier være svært forskjellige, og skape spenninger og friksjoner. Derfor er denne kunnskapen viktigere enn noen gang.

Å studere RLE på Høgskolen i Østfold

Velger du årsstudiet i religion, livssyn og etikk på Høgskolen i Østfold, vil du få en dypere forståelse for det flerkulturelle Norge. Du vil lære om hvordan identiteter dannes, og hvordan dialog kan bygge forståelse mellom religionene. Du vil bli kjent med mange livssyn og de store verdensreligionene, og få innsikt i etikk, filosofi og livssynskritikk. I tillegg til å øke dine egne kunnskaper i RLE, vil du i studiet lære hvordan du underviser elever i skolen. 

Yrkesmuligheter

Som videreutdanning til en lærerutdanning, eller som del av et forutgående løp mot Praktisk-pedagogisk utdanning, kan du med Årsstudium i RLE undervise i religion, livssyn og etikk på 5.-10. trinn i grunnskolen. Studiet er også relevant for undervisning i RLE i videregående skole, og for arbeid innenfor kultur-, sosial- eller helsesektoren.

Videre studier/jobbmuligheter

Årsstudiet i RLE kan inngå som en del av et forutgående løp for Praktisk-pedagogisk utdanning og kompetanse som adjunkt. Studiet er også relevant for undervisning i fellesfaget RLE i den videregående skole.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium i RLE (60 studiepoeng)

Kostnader

Du betaler kun semesteravgift.

Du kan søke om lån og stipend fra Statens Lånekasse.

Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold
Velkommen til Høgskolen i Østfold!

Ønsker du å ta en fremtidsrettet høgskoleutdanning? Da kan Høgskolen i Østfold være stedet for deg! Høgskolen i Østfold har studiesteder i både Halden og Fredrikstad, og tilbyr over 110 studier på ulike nivå.

Høgskolen i Østfold (HiØ) har 7.000 studenter. Nær 3.600 ordinære studenter ved studiested Halden, nær 2.400 ordinære studenter ved studiested Fredrikstad og nær 1.000 studenter i etter- og videreutdanninger i regi av HiØ. Skolen tilbyr gode muligheter for å ta deler av studiet i utlandet, og legger til rette for fleksible utdanningsløsninger.

Utdanninger ved Høgskolen i Østfold 

Høgskolen i Østfold har en omfattende faglig virksomhet. I tillegg til et stort antall grunnutdanninger – årsstudier, bachelor- og masterstudier – tilbyr skolen en rekke etter- og videreutdanninger.

 Bachelor og lavere studier 
 Masterstudier 
 Etter- og videreutdanninger 

Høgskolen i Østfold

Studiested Halden

I Østfold er Halden den største skolebyen. Her er det bygget ut i stor stil de siste årene – blant annet nytt høgskolesenter, ny videregående skole, samt motorvei og ny bro over Svinesund til Sverige. Halden har fra 1990 markert seg stadig sterkere som IT-, miljø- og kulturby. Halden har ca. 28.000 innbyggere.

Høgskolen i Østfold tilbyr i Halden:

  • Flere typer lærerstudier
  • Flere typer datastudier
  • Studier i økonomi, språk og samfunnsfag
  • Videre- og etterutdanninger

Studiested Fredrikstad

Fredrikstad ligger ved utløpet til Norges lengste elv og er den største byen i Østfold. Fredrikstad har i dag ca. 71.000 fastboende, pluss 1.500 studenter. Rett utenfor Fredrikstad og Kråkerøy finner du Hvaler og Skjærhalden med et yrende sommer- og skjærgårdsliv!

Høgskolen i Østfold tilbyr i Fredrikstad:

  • Helse- og sosialutdanninger
  • Scenekunstutdanninger
  • Videre- og etterutdanninger

Høgskoleutdanning i Fredrikstad og Halden

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Østfold

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

B R A veien 4
1757 Halden

Tlf: 69 21 50 00
www.hiof.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!