Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
1 år, 60 studiepoeng
Årsstudium
Oppstart: Høst - Halden
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Norsk

Studere norsk - Årsstudium i norsk - Høgskolen i Østfold

Årsstudium i norsk

Ønsker du å ta årsstudium i norsk? Høgskolen i Østfold er kjent for sitt gode fag- og studiemiljø i norsk. Velger du å studere norsk her, vil du få tett oppfølging av dyktige faglærere

Årsstudiet i norsk har fokus på arbeidet med å videreutvikle lese- og skriveferdighetene til elever i grunnskole, norsk språkhistorie og utvikling av og variasjon i det norske språket. Du vil også bli kjent med den rike litterære arven som forfattere gjennom tidene har etterlatt seg.

Hvorfor studere norsk?

Språk og identitet er tett knyttet til kultur og identitet. Det er en nøkkel til å forstå vår fortid, vår samtid, og ikke minst delta i samfunnet der vi lever i dag. Norsk er av den grunn det største faget på alle trinn i grunnskolen. Ønsker du å videreutdanne deg, eller ta en lærerutdanning med Praktisk-pedagogisk utdanning, bør du absolutt vurdere å ta faget norsk. Norsk er blant fagene hvor det vil bli størst behov for lærere i tiden framover.

Bli norsklærer

Etter endt årsstudium i norsk vil du ha et godt grunnlag for å undervise i norsk på mellom- og ungdomstrinnet i grunnskolen. Studiet kan inngå som en del av et forutgående løp mot Praktisk-pedagogisk utdanning og kompetanse som adjunkt.

Videre studier/jobbmuligheter

Som etterutdanning til en lærerutdanning eller som en del av et forutgående løp mot Praktisk-pedagogisk utdanning gir studiet deg undervisningskompetanse i norsk på 5.-10. trinn i grunnskolen. Ønsker du å undervise i norsk i videregående skole, bør du ta mer utdanning i faget.

 Kontakt Høgskolen i Østfold for mer informasjon.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet bygger på rammeplan for grunnskolelærerutdanning 5-10 og har undervisning på dagtid.

Årsstudium i norsk gir 60 studiepoeng.

Kostnader

Du betaler kun semesteravgift.

Du kan søke om lån og stipend fra Statens Lånekasse.

Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold
Velkommen til Høgskolen i Østfold!

Ønsker du å ta en fremtidsrettet høgskoleutdanning? Da kan Høgskolen i Østfold være stedet for deg! Høgskolen i Østfold har studiesteder i både Halden og Fredrikstad, og tilbyr over 110 studier på ulike nivå.

Høgskolen i Østfold (HiØ) har 7.000 studenter. Nær 3.600 ordinære studenter ved studiested Halden, nær 2.400 ordinære studenter ved studiested Fredrikstad og nær 1.000 studenter i etter- og videreutdanninger i regi av HiØ. Skolen tilbyr gode muligheter for å ta deler av studiet i utlandet, og legger til rette for fleksible utdanningsløsninger.

Utdanninger ved Høgskolen i Østfold 

Høgskolen i Østfold har en omfattende faglig virksomhet. I tillegg til et stort antall grunnutdanninger – årsstudier, bachelor- og masterstudier – tilbyr skolen en rekke etter- og videreutdanninger.

 Bachelor og lavere studier 
 Masterstudier 
 Etter- og videreutdanninger 

Høgskolen i Østfold

Studiested Halden

I Østfold er Halden den største skolebyen. Her er det bygget ut i stor stil de siste årene – blant annet nytt høgskolesenter, ny videregående skole, samt motorvei og ny bro over Svinesund til Sverige. Halden har fra 1990 markert seg stadig sterkere som IT-, miljø- og kulturby. Halden har ca. 28.000 innbyggere.

Høgskolen i Østfold tilbyr i Halden:

  • Flere typer lærerstudier
  • Flere typer datastudier
  • Studier i økonomi, språk og samfunnsfag
  • Videre- og etterutdanninger

Studiested Fredrikstad

Fredrikstad ligger ved utløpet til Norges lengste elv og er den største byen i Østfold. Fredrikstad har i dag ca. 71.000 fastboende, pluss 1.500 studenter. Rett utenfor Fredrikstad og Kråkerøy finner du Hvaler og Skjærhalden med et yrende sommer- og skjærgårdsliv!

Høgskolen i Østfold tilbyr i Fredrikstad:

  • Helse- og sosialutdanninger
  • Scenekunstutdanninger
  • Videre- og etterutdanninger

Høgskoleutdanning i Fredrikstad og Halden

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Østfold

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

B R A veien 4
1757 Halden

Tlf: 69 21 50 00
www.hiof.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!