Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Deltid
Søknadsfrist: 1. mars
Årsstudium
1 år, 30 studiepoeng
Ja
Oppstart: Høst - Halden

Norsk 1

Norsk 1 - studere norsk - Høgskolen i Østfold

Norsk 1 (30 studiepoeng)

Ønsker du å studere norsk? Høgskolen i Østfold er kjent for sitt gode fag- og studiemiljø i norsk. Velger du å studere norsk her, vil du få tett oppfølging av faglærere. Norsk 1 tilbys som deltidsstudium over ett år.

Norsk 1 utgjør første halvdel av Norsk årsstudium og har fokus på arbeidet med å videreutvikle lese- og skriveferdighetene til elever i grunnskolen. I tillegg til å utvikle dine egne fagkunnskaper, vil du blant annet lære å arbeide med videreutvikling av de grunnleggende ferdighetene i norskfaget, og på tvers av fag. Du vil lære å bruke og vurdere ulike arbeidsmåter i faget.

Hvorfor studere norsk?

Norsk er nøkkelen til å forstå vår fortid, vår samtid, og ikke minst til å delta i samfunnet vi lever i idag. Norsk er av den grunn det største faget på alle trinn i grunnskolen. Ønsker du å videreutdanne deg som lærer, bør du således absolutt vurdere å ta faget norsk. Norsk er blant fagene hvor det vil bli størst behov for lærere i tiden framover.

Bli norsklærer

Med Norsk 1 som videreutdanning til en lærerutdanning, kan du undervise i norsk i grunnskolens 5.-7. trinn. Som en videreutdanning til en lærerutdanning, gir Norsk 1 sammen med Norsk 2 deg undervisningskompetanse i norsk på ungdomstrinnet. Ønsker du å undervise i norsk i videregående skole, bør du ha mer enn Norsk 1 og Norsk 2.  

Videre studier/jobbmuligheter

Norsk 1 + Norsk 2 = Årsstudium i norsk.

Opptakskrav/Søknad

Bestått grunnskole- / allmennlærerutdanning, eller annen lærerutdanning på minimum 180 studiepoeng.

Studiefakta, Tittel m.m

Norsk 1 bygger på rammeplan for grunnskolelærerutdanning 5-10.

Studiet gir 30 studiepoeng.

Kostnader

Du betaler kun semesteravgift.

Du kan søke om lån og stipend fra Statens Lånekasse.

Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold
Velkommen til Høgskolen i Østfold!

Ønsker du å ta en fremtidsrettet høgskoleutdanning? Da kan Høgskolen i Østfold være stedet for deg! Høgskolen i Østfold har studiesteder i både Halden og Fredrikstad, og tilbyr over 110 studier på ulike nivå.

Høgskolen i Østfold (HiØ) har 7.000 studenter. Nær 3.600 ordinære studenter ved studiested Halden, nær 2.400 ordinære studenter ved studiested Fredrikstad og nær 1.000 studenter i etter- og videreutdanninger i regi av HiØ. Skolen tilbyr gode muligheter for å ta deler av studiet i utlandet, og legger til rette for fleksible utdanningsløsninger.

Utdanninger ved Høgskolen i Østfold 

Høgskolen i Østfold har en omfattende faglig virksomhet. I tillegg til et stort antall grunnutdanninger – årsstudier, bachelor- og masterstudier – tilbyr skolen en rekke etter- og videreutdanninger.

 Bachelor og lavere studier 
 Masterstudier 
 Etter- og videreutdanninger 

Høgskolen i Østfold

Studiested Halden

I Østfold er Halden den største skolebyen. Her er det bygget ut i stor stil de siste årene – blant annet nytt høgskolesenter, ny videregående skole, samt motorvei og ny bro over Svinesund til Sverige. Halden har fra 1990 markert seg stadig sterkere som IT-, miljø- og kulturby. Halden har ca. 28.000 innbyggere.

Høgskolen i Østfold tilbyr i Halden:

  • Flere typer lærerstudier
  • Flere typer datastudier
  • Studier i økonomi, språk og samfunnsfag
  • Videre- og etterutdanninger

Studiested Fredrikstad

Fredrikstad ligger ved utløpet til Norges lengste elv og er den største byen i Østfold. Fredrikstad har i dag ca. 71.000 fastboende, pluss 1.500 studenter. Rett utenfor Fredrikstad og Kråkerøy finner du Hvaler og Skjærhalden med et yrende sommer- og skjærgårdsliv!

Høgskolen i Østfold tilbyr i Fredrikstad:

  • Helse- og sosialutdanninger
  • Scenekunstutdanninger
  • Videre- og etterutdanninger

Høgskoleutdanning i Fredrikstad og Halden

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Østfold

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

B R A veien 4
1757 Halden

Tlf: 69 21 50 00
www.hiof.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!