Vis studentum.no som: Mobil

MOOC: Pedagogisk bruk av IKT

Høgskolen i Østfold
Sammendrag
Deltid
1 semester (15 studiepoeng)
Videre- og etterutdanning
Oppstart: Vår 2016 - Nettstudier
Ja

MOOC: Pedagogisk bruk av IKT

Ta Pedagogisk bruk av IKT som nettstudium gjennom Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold utvider sitt populære MOOC-tilbud med et nytt emne i vårsemesteret 2016. Denne gangen er det emnetPedagogisk bruk av IKT (15 studiepoeng) som gjennomføres som en MOOC. MOOC står forMassive Open Online Course, det vil si et nettstudium som du kan gjennomføre hjemme når du har tid og i ditt eget tempo. 

Hva lærer jeg på Pedagogisk bruk av IKT?

I studiet vil du lære/utforske hvordan du på en god måte kan implementere god bruk av IKT i din profesjon som lærer. Alt som kreves for at du skal kunne ta i bruk læringsinnholdet i kurset, er at du har tilgang til en datamaskin med webkamera og Internett. Det kan være en fordel å ha kunnskaper tilsvarende MOOC: Innføring i informasjons- og kommunikasjonsteknologi når du starter på kurset, men det er ingen forutsetning for deltakelse.

Du kan ta studiet som kursdeltager eller som student og få studiepoeng for din deltagelse.

Målgruppen for Pedagogisk bruk av IKT 

Studiet er tilrettelagt for deg som har en pedagogisk utdanning rettet mot skole- og barnehagesektoren, eller har startet på en slik utdanning. Studiet er således nyttig både for deg selv som lærere i barnehage/skole, og derigjennom også for barnehagen/skolen der du arbeider og din barnehage-/skoleeier.

Videre studier/jobbmuligheter

Videre utdanning

MOOC: Pedagogisk bruk av IKT (15 studiepoeng) tilbys allerede som et emne i studiet IKT for lærere (30 studiepoeng), i tillegg til emnet MOOC: Innføring i informasjons- og kommunikasjonsteknologi (15 studiepoeng). Disse to emnene kan tas uavhengig av hverandre, selv om vi anbefaler at MOOC: Innføring i informasjons- og kommunikasjonsteknologi tas først. Du kan velge om du vil søke deg inn på hver av MOOC-ene, eller om du etter å ha tatt det ene emnet, vil søke deg inn på studiet IKT for lærere (30 studiepoeng), med innpass for den MOOC-en du allerede har.

Jobbmuligheter

Digital kompetanse er én av de fem grunnleggende ferdighetene i norsk skole, og nevnes også stadig oftere i barnehagesektoren. MOOC: Pedagogisk bruk av IKT gir et godt grunnlag for å ta i bruk IKT i skole og barnehage. Kompetansen kan brukes direkte i undervisning av og aktiviteter med barn/elever, eller som støtte-/fagfunksjoner knyttet til slike aktiviteter. Emnet er også relevant i forhold til andre yrker hvor kompetanse om læring og IKT er aktuell.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller realkompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

MOOC: Pedagogisk bruk av IKT

Kostnader

Semesteravgift kr 600,– 

 Kontakt Høgskolen i Østfold for mer informasjon.

Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold
Velkommen til Høgskolen i Østfold!

Ønsker du å ta en fremtidsrettet høgskoleutdanning? Da kan Høgskolen i Østfold være stedet for deg! Høgskolen i Østfold har studiesteder i både Halden og Fredrikstad, og tilbyr over 110 studier på ulike nivå.

Høgskolen i Østfold (HiØ) har 7.000 studenter. Nær 3.600 ordinære studenter ved studiested Halden, nær 2.400 ordinære studenter ved studiested Fredrikstad og nær 1.000 studenter i etter- og videreutdanninger i regi av HiØ. Skolen tilbyr gode muligheter for å ta deler av studiet i utlandet, og legger til rette for fleksible utdanningsløsninger.

Utdanninger ved Høgskolen i Østfold 

Høgskolen i Østfold har en omfattende faglig virksomhet. I tillegg til et stort antall grunnutdanninger – årsstudier, bachelor- og masterstudier – tilbyr skolen en rekke etter- og videreutdanninger.

 Bachelor og lavere studier 
 Masterstudier 
 Etter- og videreutdanninger 

Høgskolen i Østfold

Studiested Halden

I Østfold er Halden den største skolebyen. Her er det bygget ut i stor stil de siste årene – blant annet nytt høgskolesenter, ny videregående skole, samt motorvei og ny bro over Svinesund til Sverige. Halden har fra 1990 markert seg stadig sterkere som IT-, miljø- og kulturby. Halden har ca. 28.000 innbyggere.

Høgskolen i Østfold tilbyr i Halden:

  • Flere typer lærerstudier
  • Flere typer datastudier
  • Studier i økonomi, språk og samfunnsfag
  • Videre- og etterutdanninger

Studiested Fredrikstad

Fredrikstad ligger ved utløpet til Norges lengste elv og er den største byen i Østfold. Fredrikstad har i dag ca. 71.000 fastboende, pluss 1.500 studenter. Rett utenfor Fredrikstad og Kråkerøy finner du Hvaler og Skjærhalden med et yrende sommer- og skjærgårdsliv!

Høgskolen i Østfold tilbyr i Fredrikstad:

  • Helse- og sosialutdanninger
  • Scenekunstutdanninger
  • Videre- og etterutdanninger

Høgskoleutdanning i Fredrikstad og Halden

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Østfold

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

B R A veien 4
1757 Halden

Tlf: 69 21 50 00
www.hiof.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!