Vis studentum.no som: Mobil

Kroppsøving og idrett

Høgskolen i Østfold
Sammendrag
Heltid
Søknadsfrist: 15. april
Årsstudium
1 år, 60 studiepoeng
Ja
Oppstart: Høst - Halden

Kroppsøving og idrett

Årsstudium i kroppsøving og idrett - Høgskolen i Østfold
Årsstudium i kroppsøving og idrett ved Høgskolen i Østfold

Det er av stor betydning for folkehelsen at barn og unge lærer grunnleggende ferdigheter i bevegelse og lek, og utvikler et sunt og godt forhold til kroppen sin. For å lære dem det er det viktig med godt skolerte fagfolk. Høgskolen i Østfold tilbyr Årsstudium i idrett og kroppsøving (60 studiepoeng).

Årsstudiet i kroppsøving og idrett bygger på rammeplanen for grunnskolelærerutdanningen for 5.- 10. trinn, og er et av de mest populære studiene ved Høgskolen i Østfold. Ønsker du å studere idrettsfag, så kan dette være studiet for deg!

Praktisk og teoretisk utdanning

Velger du å studere idrett og kroppsøving ved Høgskolen i Østfold, vil du møte en variert utdanning med ulike undervisningsformer- og steder. Studentene må være i alminnelig god fysisk form, være svømmedyktige og kunne delta i aktiviteter i svømmebasseng for å kunne gjennomføre studiet.

Du får en kombinasjon av teoretiske basisfag og praktisk-metodisk aktiviteter i et godt fagmiljø med tett oppfølging. Du lærer blant annet om kroppens oppbygging og funksjon, barns vekst og utvikling, trenings- og bevegelseslære og kombinerer det med praktisk instruksjon i ulike idretter, aktiviteter og friluftsliv.

Yrkesmuligheter

Som en del av eller som videreutdanning til en lærerutdanning gir dette studiet kompetanse til å undervise i kroppsøving i 5.-10. trinn i grunnskolen. Det gir også bakgrunn til trener- og lederoppgaver i frivillige lag og organisasjoner, eller innenfor det offentlige.

Ønsker du å undervise i kroppsøving i videregående skole, er det anbefalt å ta minimum 90 studiepoeng i faget. 

Videre studier/jobbmuligheter

Studiet kan inngå i et studieløp fram mot en Praktisk-Pedagogisk utdanning. Studiet gir også grunnlag for videre utdanning innen faget ved Høgskolen i Østfold, Norges idrettshøgskole eller andre utdanningsinstitusjoner med denne fagkretsen.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium i kroppsøving og idrett (60 studiepoeng). 

Studiet er aktuelt for studenter som ønsker fagstudier i kroppsøving og idrett.

Kostnader

Du betaler kun semesteravgift.

Du kan søke om lån og stipend fra Statens Lånekasse.

Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold
Velkommen til Høgskolen i Østfold!

Ønsker du å ta en fremtidsrettet høgskoleutdanning? Da kan Høgskolen i Østfold være stedet for deg! Høgskolen i Østfold har studiesteder i både Halden og Fredrikstad, og tilbyr over 110 studier på ulike nivå.

Høgskolen i Østfold (HiØ) har 7.000 studenter. Nær 3.600 ordinære studenter ved studiested Halden, nær 2.400 ordinære studenter ved studiested Fredrikstad og nær 1.000 studenter i etter- og videreutdanninger i regi av HiØ. Skolen tilbyr gode muligheter for å ta deler av studiet i utlandet, og legger til rette for fleksible utdanningsløsninger.

Utdanninger ved Høgskolen i Østfold 

Høgskolen i Østfold har en omfattende faglig virksomhet. I tillegg til et stort antall grunnutdanninger – årsstudier, bachelor- og masterstudier – tilbyr skolen en rekke etter- og videreutdanninger.

 Bachelor og lavere studier 
 Masterstudier 
 Etter- og videreutdanninger 

Høgskolen i Østfold

Studiested Halden

I Østfold er Halden den største skolebyen. Her er det bygget ut i stor stil de siste årene – blant annet nytt høgskolesenter, ny videregående skole, samt motorvei og ny bro over Svinesund til Sverige. Halden har fra 1990 markert seg stadig sterkere som IT-, miljø- og kulturby. Halden har ca. 28.000 innbyggere.

Høgskolen i Østfold tilbyr i Halden:

  • Flere typer lærerstudier
  • Flere typer datastudier
  • Studier i økonomi, språk og samfunnsfag
  • Videre- og etterutdanninger

Studiested Fredrikstad

Fredrikstad ligger ved utløpet til Norges lengste elv og er den største byen i Østfold. Fredrikstad har i dag ca. 71.000 fastboende, pluss 1.500 studenter. Rett utenfor Fredrikstad og Kråkerøy finner du Hvaler og Skjærhalden med et yrende sommer- og skjærgårdsliv!

Høgskolen i Østfold tilbyr i Fredrikstad:

  • Helse- og sosialutdanninger
  • Scenekunstutdanninger
  • Videre- og etterutdanninger

Høgskoleutdanning i Fredrikstad og Halden

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Østfold

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

B R A veien 4
1757 Halden

Tlf: 69 21 50 00
www.hiof.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!