Vis studentum.no som: Mobil

Ingeniørfag - bygg - Bachelor

Høgskolen i Østfold
Sammendrag
Heltid
Søknadsfrist: 15. april
Bachelor
3 år, 180 studiepoeng
Ja
Oppstart: Høst - Fredrikstad

Ingeniørfag - bygg - Bachelor

Ingeniørfag bygg - bli byggingeniør - Høgskolen i Østfold

Ingeniørfag – bygg 

Drømmer du om å bli byggingeniør? Som ingeniør har du mulighet til å sette et synlig avtrykk i dine omgivelser på konstruksjoner som berører tusenvis av mennesker. Bygninger, broer, veier, renseanlegg og større konstruksjoner som bygges er stort sett planlagt og formet av byggingeniører, IT-verktøy og moderne miljøteknologi.

Bachelorstudiet i ingeniørfag har svært tett kontakt med det lokale næringslivet. Gjennom Høgskolen i Østfold sine egne forelesere, gjesteforelesninger, befaringer og bacheloroppgaver vil du bli oppdatert på hva næringslivet ønsker seg av nyutdannede byggingeniører.

Å studere ingeniørfag ved Høgskolen i Østfold

Velger du studere ingeniørfag bygg ved HiØ vil du kunne spesialisere deg underveis i studiet, og tilpasse utdanningen din ut fra interesser og karriereønsker. Første og andre studieår studerer du realfag som matematikk, fysikk og kjemi, og bygningstekniske fag som gir deg kompetanse i å planlegge og beregne konstruksjoner. Tredje studieår lærer du om prosjektledelse og prosjektstyring, og fordyper deg i utvalgte emner som veiplanlegging, vann- og miljøteknikk, konstruksjon eller bygningsfysikk. Studiet avsluttes med en praktisk og teoretisk bacheloroppgave.

Ferdigutdannet byggingeniør – veien videre

Som ferdigutdannet byggingeniør har du svært gode jobbmuligheter. Du kan få jobb i store internasjonale selskaper, entreprenørfirmaer, rådgivende ingeniørfirmaer, offshoreindustrien eller i Statens vegvesen og annen offentlig virksomhet.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter fullført og bestått bachelorgrad i ingeniørfag er det mulig å søke master- / sivilingeniørstudier (2 år) i inn- og utland. 

Opptakskrav/Søknad

Et av følgende:

 • generell studiekompetanse/realkompetanse og matematikk (R1+R2) og fysikk (FYS1), eller
 • generell studiekompetanse og bestått realfagkurs, eller
 • 2-årig teknisk fagskole etter rammeplan fastsatt av departementet 1998/99 og tidligere studieordninger, eller
 • nyere, godkjent teknisk fagskoleutdanning med dokumenterte kunnskaper i matematikk og fysikk tilsvarende matematikk (R1+R2) og fysikk (FYS1) eller
 • bestått 1-årig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning

 Kontakt Høgskolen i Østfold for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor i ingeniørfag – bygg (180 studiepoeng)

Kostnader

Du betaler kun semesteravgift.

Du kan søke om lån og stipend fra Statens Lånekassen.

Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold
Velkommen til Høgskolen i Østfold!

Ønsker du å ta en fremtidsrettet høgskoleutdanning? Da kan Høgskolen i Østfold være stedet for deg! Høgskolen i Østfold har studiesteder i både Halden og Fredrikstad, og tilbyr over 110 studier på ulike nivå.

Høgskolen i Østfold (HiØ) har 7.000 studenter. Nær 3.600 ordinære studenter ved studiested Halden, nær 2.400 ordinære studenter ved studiested Fredrikstad og nær 1.000 studenter i etter- og videreutdanninger i regi av HiØ. Skolen tilbyr gode muligheter for å ta deler av studiet i utlandet, og legger til rette for fleksible utdanningsløsninger.

Utdanninger ved Høgskolen i Østfold 

Høgskolen i Østfold har en omfattende faglig virksomhet. I tillegg til et stort antall grunnutdanninger – årsstudier, bachelor- og masterstudier – tilbyr skolen en rekke etter- og videreutdanninger.

 Bachelor og lavere studier 
 Masterstudier 
 Etter- og videreutdanninger 

Høgskolen i Østfold

Studiested Halden

I Østfold er Halden den største skolebyen. Her er det bygget ut i stor stil de siste årene – blant annet nytt høgskolesenter, ny videregående skole, samt motorvei og ny bro over Svinesund til Sverige. Halden har fra 1990 markert seg stadig sterkere som IT-, miljø- og kulturby. Halden har ca. 28.000 innbyggere.

Høgskolen i Østfold tilbyr i Halden:

 • Flere typer lærerstudier
 • Flere typer datastudier
 • Studier i økonomi, språk og samfunnsfag
 • Videre- og etterutdanninger

Studiested Fredrikstad

Fredrikstad ligger ved utløpet til Norges lengste elv og er den største byen i Østfold. Fredrikstad har i dag ca. 71.000 fastboende, pluss 1.500 studenter. Rett utenfor Fredrikstad og Kråkerøy finner du Hvaler og Skjærhalden med et yrende sommer- og skjærgårdsliv!

Høgskolen i Østfold tilbyr i Fredrikstad:

 • Helse- og sosialutdanninger
 • Scenekunstutdanninger
 • Videre- og etterutdanninger

Høgskoleutdanning i Fredrikstad og Halden

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Østfold

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

B R A veien 4
1757 Halden

Tlf: 69 21 50 00
www.hiof.no


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!