Vis studentum.no som: Mobil

Digitale medier - Bachelor

Høgskolen i Østfold
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: Høst - Halden
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Digitale medier - Bachelor

Bachelor i digitale medier - Høgskolen i ØstfoldBachelor i digitale medier

Ønsker du å studere digital medier? Kanskje drømmer du om å jobbe med digital medieproduksjon eller teknologisk utvikling? Da bør du se hit! Ved Høgskolen i Østfold kan du ta Bachelor i digitale medier.

Den teknologiske utviklingen har gjort oss hektet på digitale medier. Tiden vi bruker på medier har eksplodert. Det samme har etterspørselen etter gode produsenter av digitalt innhold. Filmen, pressen, teateret, galleriene, sykehusene, skolene, alle er de eksempler på bransjer som trenger kreative digitale hoder, som både kan fortelle historier og formidle dem. Digitale hoder med inngående kunnskap om ulike mediers egenart, og mulighetene som finnes. De som ingen har tenkt ut ennå.

Velger du å studere digitale medier ved Høgskolen i Østfold møter du et studie som kombinerer ny teknologi med grunnleggende tradisjon. Studiet gir deg digital kompetanse nært koblet til kreative fag. Det vil lære deg å produsere digitalt innhold, fra idé til ferdig produkt, gjennom grafikk, lyd, video, animasjon, programmering og webdesign. Bachelorstudiet i digitale medier er blant de beste i sitt slag i landet, og skolen har utstrakt samarbeid med næringsliv og media.

Yrkesmuligheter

Som student ved bachelorstudiet i digitale medier, får du lage din egen portefølje med praktiske arbeider. Gjennom arbeidet med porteføljen får du bygd opp en grundig presentasjon av dine nøkkelkvalifikasjoner overfor de arbeidsgiverne du ønsker deg. Den gir deg mulighet til å søke jobber i et bredt spekter av bransjer, for eksempel:

 • mediekonserner
 • redaksjoner
 • uavhengige medieproduksjonsselskaper
 • markeds- og informasjonsavdelinger
 • web- og reklamebyråer
 • opplevelsesindustri
 • digital-tv
 • læremiddelprodusenter

Videre studier/jobbmuligheter

Med fullført bachelorprogram i digitale medier, kan du gå videre på Masterstudium i anvendt informatikk ved Høgskolen i Østfold (om du fyller opptakskravene). Det finnes også en rekke masterstudier i inn- og utland du kan søke på.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad i digitale medier (180 studiepoeng)

Kostnader

Du betaler kun semesteravgift.

Du kan søke om lån og stipend fra Statens Lånekasse.

Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold
Velkommen til Høgskolen i Østfold!

Ønsker du å ta en fremtidsrettet høgskoleutdanning? Da kan Høgskolen i Østfold være stedet for deg! Høgskolen i Østfold har studiesteder i både Halden og Fredrikstad, og tilbyr over 110 studier på ulike nivå.

Høgskolen i Østfold (HiØ) har 7.000 studenter. Nær 3.600 ordinære studenter ved studiested Halden, nær 2.400 ordinære studenter ved studiested Fredrikstad og nær 1.000 studenter i etter- og videreutdanninger i regi av HiØ. Skolen tilbyr gode muligheter for å ta deler av studiet i utlandet, og legger til rette for fleksible utdanningsløsninger.

Utdanninger ved Høgskolen i Østfold 

Høgskolen i Østfold har en omfattende faglig virksomhet. I tillegg til et stort antall grunnutdanninger – årsstudier, bachelor- og masterstudier – tilbyr skolen en rekke etter- og videreutdanninger.

 Bachelor og lavere studier 
 Masterstudier 
 Etter- og videreutdanninger 

Høgskolen i Østfold

Studiested Halden

I Østfold er Halden den største skolebyen. Her er det bygget ut i stor stil de siste årene – blant annet nytt høgskolesenter, ny videregående skole, samt motorvei og ny bro over Svinesund til Sverige. Halden har fra 1990 markert seg stadig sterkere som IT-, miljø- og kulturby. Halden har ca. 28.000 innbyggere.

Høgskolen i Østfold tilbyr i Halden:

 • Flere typer lærerstudier
 • Flere typer datastudier
 • Studier i økonomi, språk og samfunnsfag
 • Videre- og etterutdanninger

Studiested Fredrikstad

Fredrikstad ligger ved utløpet til Norges lengste elv og er den største byen i Østfold. Fredrikstad har i dag ca. 71.000 fastboende, pluss 1.500 studenter. Rett utenfor Fredrikstad og Kråkerøy finner du Hvaler og Skjærhalden med et yrende sommer- og skjærgårdsliv!

Høgskolen i Østfold tilbyr i Fredrikstad:

 • Helse- og sosialutdanninger
 • Scenekunstutdanninger
 • Videre- og etterutdanninger

Høgskoleutdanning i Fredrikstad og Halden

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Østfold

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

B R A veien 4
1757 Halden

Tlf: 69 21 50 00
www.hiof.no

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!