Bachelorstudium i ingeniørfag - industriell design, TRESS
Har du lyst å utvikle en forståelse for design som et estetisk fag og planlegge, designe og teste funksjonelle produkter til nytte for mennesker og samfunnet rundt oss?
Bachelorstudium i ingeniørfag - industriell design, TRESS, gir deg kompetanse til å designe, forbedre og teste produkter med brukere i fokus. Du vil få kunnskap om designmetodikk og ulike verktøy som anvendes i designprosessen og utvikle en teknisk forståelse ved å kombinere ingeniør- og designkunnskap. Mange av designfagene er prosjektbaserte og det gjør deg svært godt forberedt til arbeidslivet. TRESS er et spesialtilpasset studieopplegg for deg med generell studiekompetanse/ realkompetanse, men som mangler særkravene til matematikk og/eller fysikk.
Innhold i studiet
Som student gjennom TRESS begynner du med et sommerkurs i matematikk og fysikk som starter i juni. Sommerkurset går på fulltid over 6 uker. Deretter begynner du på bachelorstudiet, med ekstra undervisning i realfag første studieår.På studiet undervises du i realfag som matematikk og fysikk, tekniske fag som materiallære og dataassistert konstruksjon (DAK) med 3D-modellering og designfag som designteknikker og designprosess. Ut fra interesser og karriereønske kan du fordype deg underveis i studiet.
Studiet vil lære deg ulike skissemetoder, å bygge modeller både for hånd og gjennom Rapid Prototyping, konstruere med 3D CAD og designe visuell informasjon i 2D programvare.
I tredje studieår kan du velge blant ingeniør- og designemner. Du kan fordype deg i avanserte materialer, i design for mennesker med ulike behov der ergonomi, form og funksjon vektlegges eller i interaksjonen mellom mennesker og produkter. Det er også mulig å ta et semester ved en av våre samarbeidsinstitusjoner i utlandet. Den avsluttende bacheloroppgaven gjennomfører du i samarbeid med en bedrift.
PRODUKTUTVIKLING: Kjøretøydesign er eksempel på et bachelorprosjekt i samarbeid med Paxster AS. Oppgaven gikk ut på å utvikle et konsept for en ny generasjon Paxster. I designprosessen har studentene blant annet jobbet med enkelt og avansert modellbygging, 3D design og visualisering i form av presentasjonsplakat. Studenter: Rune Aas, Lars Bjørbæk Iversen, Marius Eimstad Skjolde, Trygve Ørjasæter Sørlie
PROSJEKTARBEID: I studiet jobber studentene i stor grad praktisk og med spennende prosjekter. På bildene vises resultater i form av modeller fra emne Designintro og Designcase. Lampedesign: Marianne Kalberg Wiggen, Pepperkvern: Vilde Frang Høivik
Studiemiljø
Undervisningen foregår i små klasser og med tett oppfølging av undervisere. Studiet har egne designatelier med større pulter og låsbare skap samt fasiliteter som datarom med 2D-og 3D-programvare og modellverksted. Verkstedet er utstyrt med 3D-printere og maskiner for bearbeiding av tre, skum, metall og plast. Det finnes eget lakkrom og rom for tekstilarbeid. Det er også mulig å jobbe på avdelingens betonglabb. Se flere bilder fra prosjektarbeid og studiemiljø i Flickralbumet her.
ARBEIDSMILJØ: Flere verkstedrom og egne designatelier gir mulighet for å jobbe både med regnestykker og designprosjekter.
Studentene presenterer sine bachelorprosjekter på stands under EXPO. Dette er en stor, årlig utstilling ved Avdeling for ingeniørfag som er åpen for publikum. Les mer om EXPO her.
Høgskolen i Østfold
Ønsker du å ta en fremtidsrettet høgskoleutdanning? Da kan Høgskolen i Østfold være stedet for deg! Høgskolen i Østfold holder til i moderne lokaler i Halden og Fredrikstad, og tilbyr over 100 studier på ulike nivå. I tillegg til et...