Svar på vår studentundersøkelse og bli med i trekningen av et universal gavekort til en verdi av 1000,- 🤩

Søk utdanning 👉
Videre- og etterutdanning

Videreutdanning habilitering og miljøarbeid

Varighet
2 år deltid (60 studiepoeng)
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Høst 2026 Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15. april 2026
Varighet
2 år deltid (60 studiepoeng)
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Høst 2026 Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15. april 2026
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Videreutdanning habilitering og miljøarbeid

Videreutdanning habilitering og miljøarbeid

Videreutdanning habilitering og miljøarbeid

Videreutdanning i habilitering og miljøarbeid (VHM) er en tverrfaglig videreutdanning, organisert som et deltidsstudium som løper over to år (fire semestre).

Om utdanningen

Utdanningen er rettet mot tjenester for mennesker med funksjonshemminger, med spesielt fokus på autisme, utviklingshemming og utfordrende atferd. Personer med ulike funksjonshemminger eller funksjonsvansker har ressurser og utviklingsmuligheter som må sees og anerkjennes. Personenes individuelle behov må bli møtt med tilpassa hjelp og en forståelse for kontekstens betydning. Miljøterapeutisk arbeid overfor personer som trenger tjenester og tiltak skal være målrettet, kunnskapsbasert og holde høy faglig kvalitet. VHM har et mestringsfokus, og vektlegger brukermedvirkning.

Studiet skal bidra til at studentene spisser sin kompetanse og øker sin faglige refleksjonsevne.
Studiet skal gi innsikt i hvordan man kan arbeide for å bedre livskvaliteten for tjenestemottakerne. Innsikten skal føre fram til handlingskompetanse, bygget på en relasjonell forståelse. Studiet vil møte kompetansebehov knyttet til tverrprofesjonelt samarbeid, dette for å sikre koordinerte og gode tjenester.

Merk at informasjon ut over inneværende studieår må ansees som foreløpig.

Hvem passer studiet for?

Studiet er en tverrfaglig videreutdanning og retter seg hovedsakelig mot studenter med helsefaglig, sosialfaglig eller pedagogisk høgskoleutdanning, men andre med tilsvarende utdanningsnivå og relevant yrkeserfaring kan søke. Studiet er en fordypning og videreføring av kunnskap og ferdigheter etter bachelorutdanning. Videreutdanningen har utspring i vernepleiefaget, men vektlegger også tverrprofesjonelt samarbeid.

Det er stadig flere tjenenstemottakere som har sammensatte og komplekse behov. Tjenester som ytes til personer med funksjonhemminger/funksjonsvansker krever dermed høy grad av tverrfaglighet og evne til helhetlige tilnærminger. Det er derfor lagt vekt på å rekruttere studenter som kan avspeile hele spekteret av yrkesgrupper som yter tjenester for personer med funksjonshemming eller funksjonsvansker.

For kontakt eller mer informasjon om Videreutdanning habilitering og miljøarbeid, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst 2026

  • Klasserom
  • Molde
  • Søknadsfrist: 15. april 2026

Videre studier/jobbmuligheter

Videreutdanning i habilitering og miljøarbeid kan inngå som første del av masterstudiet i helse- og sosialfag ved Høgskolen i Molde. 

Dersom en søker har karakter C i snitt, eller høyere, fra bachelorutdanningen, vil en ved opptak til videreutdanningen også være kvalifisert til andre del av mastergradsstudiet i helse- og sosialfag, del 2 (60 studiepoeng). Dersom dette kravet ikke er innfridd ved opptak til videreutdanningen, vil kravet for opptak til del 2 i mastergradstudiet forutsette et karakterkrav på gjennomsnitt C, eller bedre, fra videreutdanningen samt karakter C, eller bedre, på fordypningsoppgaven i videreutdanningen.

Studiet kan også kvalifisere for innpass ved andre mastergradsstudier ved andre høgskoler og universiteter. Slik godkjenning må gis av den institusjonen som tilbyr mastergradsstudiet.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått relevant bachelorgrad.

Aktuelle profesjonsutdanninger kan være vernepleier, sykepleier, barnevernspedagog, sosionom, barnehagelærer, lærer, velferdsarbeider, fysioterapeut og ergoterapeut. Andre med utdanninger tilsvarende en bachelor innen helse -og sosialfag eller pedagogiske fag kan bli vurdert for opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Utveksling

HiM samarbeider med universitet i og utenfor Europa, og er medlem av nordiske og internasjonale nettverk. Hovedspråket for VBU er norsk, men deler av undervisningen vil kunne foregå på engelsk eller et skandinavisk språk. Pensum baseres på både norsk- og engelskspråklig fag- og forskningslitteratur. HiM har rutiner for opplæring og tilgang til internasjonale databaser.

Kostnader

Semesteravgiften er på kr 845,- per semester.

Studiet er støttet av Lånekassen.

Hvorfor velge Høgskolen i Molde?

Over 90% har relevant
jobb innen 3 mnd
etter endt sudium

Tett på arbeidslivet

Mulighet for utveksling

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Videreutdanning habilitering og miljøarbeid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Høgskolen i Molde
Britvegen 2
6411 Molde

Høgskolen i Molde – Vitenskapelig høgskole i logistikk

Ønsker du å utvikle ditt talent og dine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø? Da kan Høgskolen i Molde være det rette stedet for deg. Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, både for studenter og...

Les mer og vis alle utdanninger ved Høgskolen i Molde

Highlights