Vernepleie - heltid

Bachelor i vernepleie - heltid
Som vernepleier får dumulighetertil å bidra til at mennesker med funksjonsvansker kan oppnå mer selvstendighet og bedre livskvalitet.
Hva gjør en vernepleier?
Som vernepleier vil du arbeide for å ivareta menneskers ulike behov. Vernepleierens oppgave kan også være å forebygge funksjonsvansker. Samarbeidsferdigheter er viktig både i utdanning og i yrkesutøvelse.
Om bachelor i vernepleie
Vernepleierutdanningen ved HiMolde har et sterkt fokus på praksis. Studentene er ute i praksisstudier i fem av seks semestre. Praksis vil foregå i områder som barnehage/skole, pleie- og miljøarbeid, praksis med personer med utviklingshemming og fordypningspraksis.
Oppbygging av studiet
Bachelor i vernepleie ved Høgskolen i Molde består av 13 obligatoriske emner og integrerer fag og tema koblet opp mot de fem kompetanseområdene i den nasjonale forskriften:
- Profesjon, etikk og samarbeid
- Miljøterapeutisk arbeid, habilitering og rehabilitering
- Helsefremming og helsehjelp
- Inkludering, deltagelse og rettigheter
- Kritisk tenkning, kunnskapsbasert praksis og innovasjon
Utveksling til utlandet
Studieopphold i utlandet tilbys primært i 6. semester på heltidsstudiet. Studenter kan ha fordypningspraksis i Tanzania i 6. semester ved Patandi Teachers College of special needs education, Arusha, og Open University of Tanzania (OUT), Dar es Salaam. Utvekslingen må innpasses i studieprogresjon og faglig innhold i studieplanen.
Kompetanse etter endt utdanning
Utdanningen gir kompetanse til å samarbeide med brukere, pårørende, andre tjenesteytere og aktører for å fremme selvbestemmelse, deltakelse, mestring, helse og livskvalitet.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Jobbmuligheter
Det er stort behov for vernepleiere, og jobbmulighetene er mange og varierte. Aktuelle arbeidssteder for vernepleiere er bl.a. i omsorg for funksjonshemmede, eldreomsorg, psykisk helsearbeid, rusomsorg, barnevern og i hjemmebaserte tjenester. Vernepleiere jobber også i barnehage og skolesektoren. Les mer om studiet og jobbmuligheter på www.vernepleier.no
Videreutdanning etter bachelor i vernepleie
Studiet gir grunnlag for å ta videreutdanning innen en rekke områder. Høgskolen i Molde tilbyr flere helse- og sosialfaglige videreutdanninger og et masterstudium i helse- og sosialfag.
Opptakskrav/Søknad
Generell studiekompetanse (GSK).
Dersom du ikke har GSK og fyller 25 år eller mer i søknadsåret kan søke på bakgrunn av realkompetanse.
Andre krav/forutsetninger
Politiattest - For å kunne gjennomføre kliniske studier er det er krav om at det leveres politiattest ved studiestart.
Studiefakta, Tittel m.m
Bachelorgrad, 180 studiepoeng.
Vernepleie heltid og deltid
Denne vernepleieutdanningen en en heltidsutdanning over 3 år. Utdanningen tilbys også som et deltidsstudium over 4 år. Les mer om vernepleie deltid her.
Kostnader
Semesteravgiften er på kr 745,- per semester og omfatter:
- kr 500,- til Studentskipnaden i Molde
- Kopinoravgift kr 225,- som lar deg ta fotokopier, utskrifter og digitale kopier fra utgitt materiale uten å måtte oppspre rettighetshaverne og innhente tillatelse.
- "SAIH-tiere" kr 20,- som går til Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond. Bidraget er frivillig og du kan selv trekke fra dette beløpet, før betaling.
Hvorfor velge Høgskolen i Molde?
Over 90% har relevant
jobb innen 3 mnd
etter endt sudium
Tett på arbeidslivet
Mulighet for utveksling
Jeg vil vite mer!
Høgskolen i Molde – Vitenskapelig høgskole i logistikk
Ønsker du å utvikle ditt talent og dine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø? Da kan Høgskolen i Molde være det rette stedet for deg. Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, både for studenter og...