Vernepleie - deltid
Bachelor i vernepleie – deltid
Som vernepleier får du muligheter til å bidra til at mennesker med funksjonsvansker kan oppnå mer selvstendighet og bedre livskvalitet.
Hva gjør en vernepleier?
En vernepleier hjelper mennesker med fysiske, psykiske og sosiale funksjonsvansker til å få ivaretatt sine rettigheter og muligheter for selvstendighet og god livskvalitet.
Om studiet
Det er fire langsgående temaer som er integrert i læringsutbytter i ulike emner:
- Vernepleierens kjerneroller
partnerrollen, ansvarsrollen, brobyggerrollen og pådriverrollen.
- Refleksjonskompetanse
Det legges stor vekt på faglig og etisk refleksjon. Dette innebærer at studentene kontinuerlig reflekterer over kunnskap og egen praksis i lys av oppdatert forskning og teori.
- Kritisk tenkning og kunnskapsbasert praksis
Kildekritikk og kunnskapsbasert praksis er gjennomgående temaer i både teoriemner og praksisemner. Kunnskapsbasert praksis omfatter også brukerkunnskap.
- Tverrprofesjonelt samarbeid
Vernepleierens yrkesfelt er preget av tverrfaglig og tverrprofesjonelt samarbeid. Studentene jobber derfor systematisk med utvikling av og refleksjon over egne samarbeidsferdigheter, både i praksisstudier og i basisgrupper.
Utveksling
Studieopphold i utlandet tilbys primært i 7. eller 8. semester på deltidsstudiet. Høgskolen i Molde har utvekslingsprogram gjennom ERASMUS (Europa), NORPLUS (Norden) og bilaterale avtaler med utdanningsinstitusjoner i flere land. Studenter kan ha fordypningspraksis i Tanzania.
Målet med bachelor i vernepleie
Formålet med studiet er å utdanne brukerorienterte og reflekterte vernepleiere som er kvalifiserte for å utføre miljøarbeid, habiliterings- og rehabiliteringsarbeid sammen med mennesker med fysiske, psykiske og/eller sosiale funksjonsvansker som ønsker og har bruk for slike tjenester.
Kommende startdatoer
Videre studier/jobbmuligheter
Videre studiemuligheter ved Høgskolen i Molde
Videreutdanning i habilitering og miljøarbeid, psykososialt arbeid med barn og unge, tverrfaglig videreutdanning i psykisk helse-, rus- og avhengighet, ledelse i helse- og sosialtjenesten, trygg legemiddelhåndtering, praksisveiledning, fysisk trening for utholdenhet, muskelstyrke og helse, mastergrad i helse- og sosialfag, mastergrad i helseledelse, erfaringsbasert mastergrad i helselogistikk, Phd-studiet Profesjonsutøving - vilkår og utvikling.
Jobbmuligheter
Med kombinasjonen av å være både en helse- og sosialfaglig utdanning har vernepleieren mange og varierte jobbmuligheter. Vernepleiere jobber med mennesker med fysiske, psykiske eller sosiale funksjonsvansker i ulike livssituasjoner.
Vernepleiere jobber som oftest som miljøterapeuter. Aktuelle arbeidsområder er for eksempel kommunehelsetjenesten, spesialisthelsetjenesten, eldreomsorg, psykisk helsearbeid, rusomsorg, barnevern, NAV, arbeidsmarkedstiltak, barnehage, skole, flyktningetjeneste og krisesenter. Mange vernepleiere arbeider med den opprinnelige målgruppen for vernepleierstudiet – mennesker med utviklingshemming.
Opptakskrav/Søknad
Generell studiekompetanse (GSK)
Dersom du ikke har GSK og fyller 25 år eller mer i søknadsåret kan søke på bakgrunn av realkompetanse.
Spesielle opptakskrav
- Du må ha minimum til sammen ett års fulltids, relevant* arbeidserfaring
- og minimum 20 % relevant* arbeidstilknytning i studietiden
Andre krav
Studenten må levere politiattest ved studiestart for å kunne gjennomføre kliniske studier.
Studiefakta, Tittel m.m
Bachelor i vernepleie, 180 studiepoeng.
Autorisasjon som vernepleier
Vernepleiere er autorisert helsepersonell, og bachelorgrad i vernepleie gir grunnlag for å søke om autorisasjon som vernepleier.
Vernepleie heltid og deltid
Denne vernepleieutdanningen en en deltidsutdanning over 4 år. Utdanningen tilbys også som et heltidsstudium over 3 år. Les mer om vernepleie heltid her.
Kostnader
Semesteravgiften er på kr 745,- per semester og omfatter:
- kr 500,- til Studentskipnaden i Molde
- Kopinoravgift kr 225,- som lar deg ta fotokopier, utskrifter og digitale kopier fra utgitt materiale uten å måtte oppspre rettighetshaverne og innhente tillatelse.
- "SAIH-tiere" kr 20,- som går til Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond. Bidraget er frivillig og du kan selv trekke fra dette beløpet, før betaling.
Hvorfor velge Høgskolen i Molde?
Over 90% har relevant
jobb innen 3 mnd
etter endt sudium
Tett på arbeidslivet
Mulighet for utveksling
Jeg vil vite mer!
Høgskolen i Molde – Vitenskapelig høgskole i logistikk
Ønsker du å utvikle ditt talent og dine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø? Da kan Høgskolen i Molde være det rette stedet for deg. Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, både for studenter og...