Vis studentum.no som: Mobil

IT - Årsstudium

Høgskolen i Molde
Sammendrag
Heltid
1 år
Årsstudium
Oppstart: Høstsemester - Molde
Søknadsfrist: 15. april
Ja

IT - Årsstudium

årsstudium i it ved høgskolen i molde

Årsstudium i IT ved Høgskolen i Molde

Årsstudium i IT kan tas som et ordinært studium med undervisning på Høgskolen i Molde eller som fjernstudent.

Hvorfor studere IT

Antall IT-relaterte jobber har økt jevnt de siste 30 årene. Nye næringer dukker opp og endringer i måten vi samhandler på internt i bedriftene og mellom bedriftene gjør at vi blir stadig mer avhengig av gode IT-løsninger. Samtidig skaper den nye teknologien nye typer jobber, og her er god IT-kompetanse en av forutsetningene for å lykkes.

Hva lærer jeg

IT-studiet gir deg en innføring i alle sider av moderne databehandling. Ved å forstå teknologien vil du se mulighetene og begrensningene. Det vil gjøre deg i stand til å delta i IT-prosjekter, og til å forstå hvordan IT kan utnyttes til å forenkle og forbedre arbeids­oppgaver. Samtidig vil du få trening i bruk av sentrale verktøy slik at du selv kan utvikle enkle datasystemer.

Studiet består av emner som:

 • Praktisk programmering
 • Informasjonsteknologi
 • Forretningsprosesser og ERP
 • Fra virksomhetsdata til informasjon
 • Webutvikling
 • Innføring i databaser
 • E-handel

Jobb og videre studier

Studiet kan benyttes:

 • som et påbygg på annen utdanning, for å stå sterkere i arbeidsmarkedet.
 • som en introduksjon til høyere utdanning.
 • som en del av Bachelor i økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Molde.
 • for de som ønsker å beherske IT bedre i sin jobbsituasjon.
For kontakt eller mer informasjon om IT - Årsstudium, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter årsstudiet i informasjonsteknologi kan du gå videre på bachelor i økonomi og administrasjon. Du har da allerede gjennomført ett av de tre årene. Du vil også stå sterkt siden du har tatt mange nyttige metodefag i løpet av det første året.

Opptakskrav/Søknad

Målgruppe

Studiet passer for alle som ønsker fordypning innenfor IT. Studiet kan tas i Molde eller på nett.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse (GSK). Søkere som ikke har GSK og fyller 25 år eller mer i søknadsåret kan søke realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium i IT (60 studiepoeng)

De fleste emner har tradisjonell individuell skriftlig skoleeksamen, men utvalgte emner kan ha PC-eksamen med praktisk bruk av programvare. I tillegg kan hjemmeeksamen og prosjektoppgaver utgjøre en del av karakteren. Merk at eksamen må tas i Molde. Dette gjelder også nettstudenter.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen IT - Årsstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høgskolen i Molde

Høgskolen i Molde

Høgskolen i Molde – Vitenskapelig høgskole i logistikk

Ønsker du å utvikle ditt talent og dine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø? Da kan Høgskolen i Molde være det rette stedet for deg. Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, både for studenter og forskere. 

Høgskolen i Molde har utdanningen for deg, enten du vil jobbe i helsesektoren som sykepleier eller med logistikk og petroleum. Skolen bestreber å være en fleksibel høyskole som utdanner reflekterte og endringsorienterte kandidater, som utfører forskning på anerkjent internasjonalt nivå, og som bidrar til å fremme regional utvikling og nyskaping i samarbeid med arbeids- og samfunnsliv.

Høgskolen i Molde legger også vekt på et internasjonalt perspektiv i undervisning og forskning, og har som målsetning å fremstå som det fremste fagmilijøet i Norge innenfor logistikk.

høgskolen i molde

Logistikk-studier rettet mot kompetansebehov i fremtiden

Høgskolen i Molde har rundt 2500 studenter, fordelt på mer enn 30 ulike studieprogrammer. Det legges vekt på at alle studiene skal være rettet mot kompetansebehov i framtiden – med studier innenfor områdene Logistikk, IT, Økonomi, Samfunnsfag, Helse- og Sosialfag og Idrett.

Utdanning med kvalitetssystem

Høgskolen i Molde stiller svært høye krav til kvalitet. Styret ved Høgskolen i Molde (HSM) har vedtatt et kvalitetssystem for virksomheten, hvor målet er å gi høgskolen et godt redskap for kontinuerlig forbedring av studietilbud, studiekvalitet, læringsmiljø, forskning og administrasjon. I arbeidets første fase er undervisning og læring prioritert.

På Høgskolen i Molde kan du studere både Sykepleie, Vernepleie, IT-studier, Logistikk, Jus, Samfunnsfag, Idrett og Økonomi. Blant disse finnes det både enkeltemner, årsstudium, bachelorgrader, mastergrader og etter- og videreutdanninger. Ved fullført mastergrad kan kvalifiserte studenter også ta doktorgrad i Logistikk (PhD-program) ved Høgskolen i Molde.

Utveksling / utenlandsstudier med Høgskolen i Molde

Høgskolen i Molde har flere utvekslingsavtaler som gir mulighet for å ta ett eller to semester av studiet i utlandet. Studietiden i utlandet godkjennes som del av utdanningen din ved Høgskolen i Molde. Her kan du møte andre kulturer, lære deg flere språk, skaffe deg kunnskap om verden omkring deg  og bli ettertraktet på jobbmarkedet!

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Molde

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Molde

Høgskolen i Molde

Britvegen 2
6411 Molde

Studiested og bomuligheter

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra IT - Årsstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!