Vis studentum.no som: Mobil

TV-teknikk - Bachelor

Høgskolen i Innlandet
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Lillehammer
Søknadsfrist: 15. april
Ja

TV-teknikk - Bachelor

Bachelor i TV-teknikk ved Høgskolen i Innlandet

Er du interessert i produksjonsteknikk? Kunne du tenke deg å lære enkamerateknikk (foto/klipp/lyd) eller flerkamerateknikk? Da kan bachelor i TV-teknikk være aktuelt for deg!

Tv-teknikk er studiet hvor du blir Fotograf / Lydtekniker / Klipper / VJ / Flerkameratekniker / Etterarbeidstekniker.

Studentene innen TV-teknikk få en grundig utdannelse i tekniske funksjoner for produksjon av TV. De hardtarbeidende studentene har en genuin interesse for produksjonsteknikk og å bruke teknisk utstyr i opptak og etterarbeid.

De små klassene ved TV-skolen gir en helt unik lærertetthet og samhold mellom studentene på tvers av trinn og fordypninger, og du får et sterkt nettverk som du tar med deg ut i bransjen. I studietiden blir du med på en rekke samarbeidsprosjekt med bransjen, og du får øvelse i å jobbe i reelle samarbeidssituasjoner og utvikle og gjennomføre ideer.

Fordypning

Studentene ved TV-teknikk velger fordypning allerede ved opptak. Hvis du har lyst til å bli fotograf, lydtekniker eller klipper velger du fordypning i Enkamerateknikk. Hvis du har lyst til å fordype deg i de ulike tekniske funksjonene i flerkameraproduksjon velger du fordypning i Flerkamerateknikk. Postproduksjon er en teknisk fordypning i etterarbeidsprosesser, innen både digital bilde- og lydbehandling, VFX og grafikk. Dette er et helt nytt studietilbud som gir en kompetanse som er meget ettertraktet i bransjen.

Det første året lærer studentene basis fra alle de tekniske fordypningene, i tillegg til grunnleggende produksjonsledelse og regi.

Studentene på Enkamerateknikk har mulighet til å velge VJ (videojournalist) som ekstra fordypning det tredje året. Da lærer de å arbeide alene uten team, og å håndtere utstyr, opptak og spennende utfordringer på egenhånd.

  Opptakskrav/Søknad

  Generell studiekompetanse og opptaksprøve.

  Det tas opp 16 studenter på Foto/Lyd/Klipp, 15 på Flerkamerateknikk og 9 til Postproduksjon

  Opptaksprøve:

  Innen 15. april må du gå inn på samordna opptak og laste opp følgende dokumentasjon til TV-teknikk (210 264):

  1. Fyldig CV som inneholder alt du mener er relevant for opptak.

  2. Relevante attester.

  3. Essay på 1-2 maskinskrevne sider om hvorfor du egner deg til studiet, din bakgrunn, interesser, mål/forventninger til studiet og tiden etter fullført studium. Du må også angi hvilken fordypning du søker; énkamerateknikk (foto/lyd/klipp) eller flerkamerateknikk.

  CV og essay danner grunnlaget for utvelgelse til intervju/opptaksprøve.

  Studiefakta, Tittel m.m

  Bachelorgrad (180 studiepoeng)

  Høgskolen i Innlandet

  Høgskolen i Innlandet

  Høgskolen i Innlandet (HINN) ble etablert 1. januar 2017 etter Kongelig resolusjon om å fusjonere Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer. 

  Høgskolen tilbyr utdanning på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, i tillegg til etter- og videreutdanning. Den norske filmskolen inngår som en del av Høgskolen i Innlandet.

  Studiesteder

  Høgskolen i Innlandet tilbyr utdanninger på følgende studiesteder:

  Kongsvinger og Oslo er desentraliserte studiesteder.

  Studere ved siden av jobb

  Høgskolen i Innlandet har deltids-, samlings- og nettbaserte studier både for deg som skal studere for første gang og for deg som ønsker faglig påfyll. Høgskolen har lang erfaring i å tilby fleksible utdanningsløp, og kan skilte med fornøyde studenter som føler seg ivaretatt. På HINN er det mulig å være student også om du ikke bor i regionen.

  Praksissamarbeid

  Praksis er en sentral del i mange av utdanningene Høgskolen i Innlandet tilbyr. Kandidater fra HINN skal på best mulig måte kvalifiseres til, og forberedes på, arbeidslivets krav og forventninger. 

  Flere av studiene ved HINN er rammeplanstyrte utdanninger hvor praksis er en obligatorisk del av utdanningen. Høgskolen har imidlertid også praksisordninger i flere andre utdanninger.

  Utveksling

  Praksis i fremmedspråk og praktisk kjennskap til internasjonale forhold blir stadig viktigere. Høgskolen i Innlandet legger derfor til rette for at du kan ta deler av studiet i utlandet i løpet av utdanningen din. 

  Høgskolen i Innlandet har avtaler med universiteter over hele verden, blant annet i Europa, Canada, USA, Mexico, Australia, New Zealand, Korea, Japan, Peru, Chile og Sør-Afrika.

  Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Innlandet

  Kontaktinformasjon til Høgskolen i Innlandet

  Høgskolen i Innlandet

  Hamarveien 112
  2411 Elverum

  Tlf: 62 43 00 00
  www.inn.no


  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!