Videre- og etterutdanning

Praktisk-pedagogisk utdanning

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Praktisk-pedagogisk utdanning

Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) er en lærerutdanning som kvalifiserer for arbeid i grunnskolen 5.-10. trinn og i videregående opplæring. Studiet tilbys som et årsstudium, men kan også tas på deltid over to år etter opptak og avtale med studieveileder.

Utdanningen skal gi deg kompetanse i å planlegge, gjennomføre og kritisk vurdere undervisning. Det blir fokusert på klasseledelse, læringsmiljø og hvordan gode relasjoner kan bygges, både mellom lærere og elever og elevene imellom. Profesjonsetikk og samarbeid med elever/lærlinger, kollegaer og foresatte er også vektlagt i studiet.

Høgskolen i Innlandet tilbyr fagdidaktikk i følgende fag, avhengig av antall søkere:

  • Naturfag
  • Matematikk
  • Samfunnsfag
  • RLE
  • Språkfagenes didaktikk (norsk og engelsk)
  • Kroppsøving og idrettsfag

Utdanningen har høy faglig kvalitet og har som mål å skape helhet og sammenheng mellom fagstudier, pedagogikk, fagdidaktikk og praksisopplæring. Utdanningen forholder seg til opplæringsloven og gjeldende læreplaner for grunnopplæringen.

Det praktisk-pedagogiske studiet er profesjonsrettet og basert på forsknings- og utviklingsarbeid og erfaringsbasert kunnskap.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Hamar
Høgskolen i Innlandet
Hamarveien 112
2411 Elverum

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet (HINN) ble etablert 1. januar 2017 etter Kongelig resolusjon om å fusjonere Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer.  Høgskolen tilbyr utdanning på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, i tillegg til etter- og videreutdanning. Den norske filmskolen inngår...

Les mer og vis alle utdanninger ved Høgskolen i Innlandet

Highlights