Vis studentum.no som: Mobil

Barne- og ungdomsarbeid

Harstad folkehøgskole
Sammendrag
Varighet: 1 år
Studielån/Stipend: Ja
Heltid/Deltid: Heltid
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Utdanningsinstitutt: Harstad folkehøgskole
Type utdanning: Folkehøgskole

Barne- og ungdomsarbeid

Barne- og ungdomsarbeid

Ønsker du å jobbe med barn og ungdom? Kanskje du vil bli barnehagelærer, vernepleier eller barnevernspedagog? Det kan være lurt å få et innblikk i de ulike fagområdene, før du starter på en lang og dyr utdanning. Og denne linja gir deg mulighet til nettopp dette!

Innhold på linja Barne- og ungdomsarbeid

 • Hovedtema:
 • Psykologi
 • Barnevern
 • Psykisk helse
 • Rus
 • Utviklingshemming/funksjonshemming
 • Personlig utvikling og selvtillit

Linja er lagt opp slik at du er forberedt på hva som venter deg på høgskoler og/eller universitet og hva du skal velge videre!

Harstad folkehøgskole samarbeider blant annet med UiT – Norges arktiske universitet, hvor du får delta på mange interessante forelesninger. Klassen får også være tilhørere under en rettssak, besøker et dagsenter for utviklingshemmede, sykehjem, barnehage, samt Ungdommens hus i Harstad. Med andre ord, allt som kan være av interesse for linja generelt og hva du vil se nærmere på.

Studietur til utlandet
I 2016 går studieturen til Beijing, der klassen blant annet får besøke den kinesiske mur, den forbudte by, keiserens sommerpalass, den himmelske freds plass, hovedarenaene for sommerolympiaden i 2008, markeder, et tehus, en fabrikk, et privat hjem og en internatskole. Her finnes også mange muligheter til å shoppe billig og gjøre spennende ting på egen hånd.

Studiefakta, Tittel m.m

Et fullført år på folkehøgskole gir to tilleggspoeng for videre studier.

Harstad folkehøgskole

Harstad folkehøgskole – starten på et eventyr

Harstad folkehøgskole ligger kun tre km fra bysentrum, idyllisk til, med utsikt over både fjord og fjell. Harstad er den nest største byen i Troms, med ca 25 000 innbyggere, og er i stadig vekst. 

I Harstad finner du Grottebadet, et badeland bygd inn i fjellet, Harstad Bowling hvor alle mellom 13-19 kan bowle gratis hver torsdag og Harstad kino. Et fantastisk kulturtilbud fra Harstad kulturhus, Forsvarets Musikkkorps NN, Festspillene i Nord-Norge, Bakgården, Harstad kunstforening og alle de private kulturaktørene, gjør at du kan gå på utstillinger, forestillinger og konserter nesten hver dag.

Harstad er også en by med et aktivt idrettsmiljø, Arctic Race of Norway startet i Harstad. ARN er et internasjonalt sykkelløp, som de siste tre årene har vært en publikumssuksess både i inn- og utland. Her finner du i tillegg til sykling, både fotball, håndball, innebandy, bueskyting, ridning, dans, klatring og et nystartet amerikansk fotballag.

Stikkord for Harstad folkehøgskole

 • Dyktige og engasjerte faglærere
 • Reiser til inn- og utland
 • Spennende linje- og fellesopplevelser
 • Nord Norge, fra mørketid og nordlys til lange, lyse vårnetter
 • Harstad – kulturby, studentliv – DIN nye by?

Vis alle utdanninger fra Harstad folkehøgskole

Kontaktinformasjon til Harstad folkehøgskole

Harstad folkehøgskole


Trondenesveien 110
9404 Harstad