Vis studentum.no som: Mobil

Økonomi og administrasjon - Bachelor

Handelshøyskolen BI
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Ja
August
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Bergen, Nettstudier, Oslo, Stavanger, Trondheim

Økonomi og administrasjon - Bachelor

ØKONOMI OG ADMINISTRASJON

Liker du å holde mulighetene dine åpne og passe inn nesten hvor som helst uavhengig av bransje? Er du analytisk og synes det er spennende å forstå hva tall og data betyr for bedrifter og samfunn? Da bør du vurdere økonomi og administrasjon.

HVA LÆRER DU?

Studiet er allsidig, fleksibelt og gir deg mange spennende muligheter underveis og etter endt utdanning. Du kan eksempelvis velge å fordype deg i fag du interesserer deg for, få praktisk arbeidserfaring eller få internasjonal innsikt og erfaring med et studieår i utlandet. Ønsker du å gå videre på master, så er mulighetene nærmest uendelige.

Uavhengig av bransje eller stilling, så vil du trenge kunnskap om økonomi. Ved å forstå økonomi, kan vi bedre forstå oss selv, hverandre og verden. Derfor mener vi at økonomi er noe av det nyttigste du kan lære deg, i en verden som stadig er i endring.

Arbeidsgivere trenger kandidater med et bredt spekter av kunnskap, ferdigheter og ressurser. Ta en fleksibel utdanning, som gjør at du kan stige i gradene i bedrifter og organisasjoner.

Bredden består blant annet av disse fagene:

 • Forretningsforståelse. Lær hvordan bedrifter skaper verdier, og hvordan de tar avgjørelser.
 • Kritisk tenkning.En viktig del av dette studiet er å lære å vurdere informasjon på en systematisk og rasjonell måte.
 • Analytiske ferdigheter. Du vil lære hvordan man effektivt analyserer store mengder tall, og hvordan bedrifter bruker analyser til å ta beslutninger.


NETTBASERT GJENNOMFØRING

Studiet kan gjennomføres på både heltid og deltid via nettstudier. 

Deltid: Studiet inneholder tre trinn, som hvert gir 60 studiepoeng og gjennomføres over to år (fire semestere) i stedet for ett år (to semestre). Du kan ta hvert trinn separat uten å binde deg til hele studiet. 

MULIGHETER I STUDIETIDEN

Dette studiet er fleksibelt, og du har mange muligheter i løpet av studietiden. Du har også mulighet til å ta bachelorgraden ved siden av jobb, eller studere på nett.

Gjennomføringen av studieløpet er forskjellig for heltids- og deltidsstudenter og noen av tilbudene som utveksling og internship er forbeholdt heltidsstudentene.

Som heltidsstudent ved Handelshøyskolen BI har du anledning til å søke deg til en rekke spennende steder som utvekslingsstudent og du får tilgang til å søke på internships.

Videre studier/jobbmuligheter

HVA KAN DU BLI?

Den faglige bredden innen økonomi og administrasjon gjør deg kvalifisert til en rekke stillinger både i det private næringslivet og i det offentlige. Studiet inkluderer praktisk arbeid og gir relevant kunnskap om dagsaktuelle problemer.

Du kan jobbe innen mange spennende områder, inkludert:

 • Finansiell rådgiving. Gi kunder og bedrifter råd om hvordan de kan forbedre sin økonomi. Du kan jobbe i en bank eller drive din egen virksomhet.
 • Prosjektledelse. Bruk kunnskapene dine til å planlegge, gjennomføre, og evaluere prosjektarbeid. Denne stillingen er relevant i de aller fleste bransjer, fra reklame til offentlig sektor.
 • Ledelse. Med erfaringen fra dette studiet har du gode muligheter til å jobbe deg mot en lederstilling, slik som daglig leder eller butikksjef.
 • Analyse.Dykk ned i tallene og finn nye innsikter for bedriften du jobber for.

HVA KAN DU STUDERE VIDERE?

Med en bachelorgrad i økonomi og administrasjon er du i utgangspunktet kvalifisert for de fleste masterprogrammer i inn- og utland. På BI har vi flere programmer som kan være interessante, avhengig av hvilke fag du syntes er spennende:

 • Master i økonomi og ledelse 
 • Master i finans
 • Master i strategisk markedsføringsledelse
 • Master i ledelse og organisasjonspsykologi
 • Master i regnskap og revisjon

I tillegg kan du også kvalifisere for andre mastergrader ved å ta tilleggskurs.

Opptakskrav/Søknad

Du trenger generell studiekompetanse og 35 konkurransepoeng for å komme inn på dette studiet.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor i økonomi og administrasjon

Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI er uavhengig vitenskapelig høyskole med studiesteder i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Skolen er en av Europas største handelshøyskoler, og har ca. 20 000 studenter, ni institutter og og et vidt spekter av fagområder innen økonomi og administrasjon.

Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning, alt økonomisk overskudd brukes til å styrke BIs fag- og læringsmiljø.

Vis alle utdanninger fra Handelshøyskolen BI

Kontaktinformasjon til Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI

Nydalsveien 37
0484 Oslo

Tlf: 46 41 00 00


Studiested

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 1 omtaler

Karianne
(5)
Jeg gikk BI Bergen, og skolen der er til tider (spes. i eksamenstiden) litt liten. Det blir fort fullt på lesesaler og grupperom. Nå kommer det endelig et nybygg som skal stå klart neste høst, så da blir nok dette bedre. Regner med at skolen da vil score 5/5 på alle punkter! Utrolig sosialt og jeg hadde ikke noe problem med å få jobb etter endt ...
Vis hele omtalen
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 1 omtaler