Vis studentum.no som: Mobil

Eiendomsmegling - Bachelor

Handelshøyskolen BI
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Ja
August
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Bergen, Oslo, Stavanger, Trondheim

Eiendomsmegling - Bachelor

EIENDOMS­MEGLING

Eiendom går aldri av moten, og bransjen ser alltid fremover. Lyst til å bidra med å forme morgendagens byutvikling? Har du interesse for eiendom, markedsføring, jus og økonomi og synes det er spennende å kombinere teoretiske prinsipper med praktiske ferdigheter? Da kan bachelor i eiendomsmegling være noe for deg.

HVA LÆRER DU?

Å være i eiendomsbransjen kan handle om å jobbe med mennesker på et individuelt plan, men det kan også handle om å jobbe med store samfunnsstrukturer. Det er en bransje som holder seg aktuell og som speiler måten vi lever på.

Den økonomiske, sosiale og globale utviklingen påvirker eiendomsbransjens muligheter og utfordringer. Bærekraftighet, innovasjon i finansieringsmodeller og stadig høyere kompetansebehov, er eksempler på noen av dagens trender

Nytt i 2018: Eiendomsutvikling

Det er i større og større grad behov for kompetanse innenfor utvikling av eiendom. Det kan eksempelvis innebære strategi og planlegging av tomter, ombygging av allerede eksisterende bygninger og utvikling av byområder. Det er kun Handelshøyskolen BI som har eiendomsutvikling som fag i en bachelor i eiendomsmegling.

Denne bacheloren er en allsidig utdanning hvor du kan bruke kompetansen din innenfor det du synes er mest spennende. I tillegg til eiendomsfagene vil du også få en solid faglig plattform innen økonomi og jus. 

Noen av disse fagene er:

  • Eiendomsmegling. Hele prosessen fra markedsføring og dokumenthåndtering, til den praktiske gjennomføringen av overdragelse av eiendom og oppgjøret av handelen.
  • Økonomi. Du vil lære å foreta økonomiske vurderinger og analyser, gjennom fag i regnskap, statistikk, og finans.
  • Jus. Studiet gir deg en forståelse av de potensielle juridiske problemstillingene du kan stå ovenfor som eiendomsmegler, og hvordan du kan løse disse.


MULIGHETER I STUDIETIDEN

Som student på bachelor i eiendomsmegling har du mulighet til å jobbe som medhjelper på et eiendomskontor. I tillegg har du også mulighet til å velge et valgkurs i det andre året.

Du kan jobbe som medhjelper for et eiendomsmeglerkontor fra første dag på studiet. Da vil du hjelpe til med visninger, på kontoret, og andre oppgaver. Etter medhjelpereksamen i første semester kan du jobbe som medhjelper også resten av studiet.

Videre studier/jobbmuligheter

HVA KAN DU BLI?

Det er faktisk lovpålagt å ha høyere utdanning i eiendomsmegling for å kunne kalle seg eiendomsmegler. I tillegg må man ha to år med praktisk erfaring.

Med en bachelor i eiendomsmegling fra BI oppfyller du disse formelle utdanningskravene, og har mulighet til å jobbe som eiendomsmeglerfullmektig for å få den relevante erfaringen.

BI er den klart største tilbyder av eiendomsmeglerutdanning i Norge, og har hatt dette studiet siden 1991.

I tillegg vil du også være kvalifisert for mange andre jobber.

Du kan jobbe med:

  • Eiendomsmegling. Med en bachelor i eiendomsmegling kan du jobbe som eiendomsmeglerfullmektig.
  • De som har en bachelor i eiendomsmegling fra BI jobber også innen eiendomsutviklingeiendomsforvaltningbank og offentlig forvaltning

HVA KAN DU STUDERE VIDERE?

Flere velger å gå videre på BI sine masterstudier etter endt studie for å stå enda bedre rustet i et krevende arbeidsmarked. Du kan velge:

  • Master i strategisk markedsføringsledelse
  • Master i ledelse og organisasjonspsykologi

I tillegg kan du også kvalifisere for andre mastergrader ved å ta tilleggskurs. Kontaktmsc@bi.nofor mer informasjon.

Hvis du er en nåværende bachelorstudent på BI kan du gå til studentportalen for å se hvilke kurs du trenger for å kvalifisere for de forskjellige mastergradene. Logg deg inn og gå til din studieplan for å se en oversikt.

Opptakskrav/Søknad

Du trenger generell studiekompetanse og 35 konkurransepoeng for å komme inn på dette studiet.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor i eiendomsmegling

Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI er uavhengig vitenskapelig høyskole med studiesteder i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Skolen er en av Europas største handelshøyskoler, og har ca. 20 000 studenter, ni institutter og og et vidt spekter av fagområder innen økonomi og administrasjon.

Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning, alt økonomisk overskudd brukes til å styrke BIs fag- og læringsmiljø.

Vis alle utdanninger fra Handelshøyskolen BI

Kontaktinformasjon til Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI

Nydalsveien 37
0484 Oslo

Tlf: 46 41 00 00


Studiested

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!